More

  Latest Posts

  Vettel sugereză că o „gaură în forța de apăsare” ar putea fi cauza piruetelor „ciudate”

  Sebastian Vettel este de părere că există o cauză tehnică la baza recentei sale succesiuni de piruete „ciudate”.

  Pilotul german crede că ciudățeniile de care a avut parte în ultimul timp, ar putea să fi fost cauzate de o diferență, sau o gaură în forța de apăsare a monopostului său, în momentele de acțiune roată la roată cu rivalii săi.

  O serie de greșeli majore din partea sa i-au sfâșiat speranțele la titlu. Rivalul său principal, Lewis Hamilton fiind acum pe cale să câștige al cincilea său titlu de campion mondial F1, având nevoie de doar 7 puncte în ultimele trei curse pentru a isprăvi din acest punct de vedere. Prima sa șansă va veni la Marele Premiu al Mexicului de weekend-ul acesta.

  Vettel s-a atins cu Lewis Hamilton în Italia și a mai avut parte de piruete în incidente ce i-au implicat pe Max Verstappen și Daniel Ricciardo în Statele Unite și în Japonia.

  În toate cele trei incidente, germanul a fost cel care s-a învârtit, în ciuda faptului că se afla pe interior.

  „Poate că ar trebui să încerc exteriorul data viitoare, poate nu o să mă mai învârt, evident că vrei să fii pe interiorul curbei, asta nu se va schimba. Dar nu știu. Cu cât ești mai aproape (de mașina de lângă) cu atât pierzi mai mult din forța de apăsare, evident că toate piruetele pe care le-am avut au fost ciudate pentru că nu prea am avut ce să fac.

  „Nu e ca și cum am intrat prea repede în viraj, sau că m-aș fi învârtit de unul singur la viteza aia, nicidecum, presupun că trebuie să fie ceva gaură sau ceva de genul acesta pe interiorul mașinii în poziția aia.

  „În toate trei ocaziile, nu eram în mod specific în față, mai degrabă lateral, mașină lângă mașină, deci cum am mai spus, poate că data viitoare am să încerc exteriorul.”

  Vettel a mai adăugat că se poate consola cu faptul că nu a încercat nimic „stupid sau prostesc”, cu toate că admite că vrea să evite repetiții ulterioare ale aceluiași tip de incident în cele trei runde rămase pe calendar.

  „Lucrul principal este că, fundamental, nu am încercat să fac nimic stupid sau prostec, nu am intrat ca un neghiob încercând să fac ceva ce nu ar merge niciodată. Evident, acum că s-a întamplat de câteva ori, prea mult, deci data viitoare când va apărea oportunitate, evident că voi încerca să profit de ea, dar cu siguranță lucruri de genul ăsta îți rămân întipărite în minte, și vrei să ții mașina țintuită în direcția corectă.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss