GP24 Media

LATEST POSTS

Vettel sugereză că o „gaură în forța de apăsare” ar putea fi cauza piruetelor „ciudate”

Vizualizări: 9418

Sebastian Vettel este de părere că există o cauză tehnică la baza recentei sale succesiuni de piruete „ciudate”.

Pilotul german crede că ciudățeniile de care a avut parte în ultimul timp, ar putea să fi fost cauzate de o diferență, sau o gaură în forța de apăsare a monopostului său, în momentele de acțiune roată la roată cu rivalii săi.

O serie de greșeli majore din partea sa i-au sfâșiat speranțele la titlu. Rivalul său principal, Lewis Hamilton fiind acum pe cale să câștige al cincilea său titlu de campion mondial F1, având nevoie de doar 7 puncte în ultimele trei curse pentru a isprăvi din acest punct de vedere. Prima sa șansă va veni la Marele Premiu al Mexicului de weekend-ul acesta.

Vettel s-a atins cu Lewis Hamilton în Italia și a mai avut parte de piruete în incidente ce i-au implicat pe Max Verstappen și Daniel Ricciardo în Statele Unite și în Japonia.

În toate cele trei incidente, germanul a fost cel care s-a învârtit, în ciuda faptului că se afla pe interior.

„Poate că ar trebui să încerc exteriorul data viitoare, poate nu o să mă mai învârt, evident că vrei să fii pe interiorul curbei, asta nu se va schimba. Dar nu știu. Cu cât ești mai aproape (de mașina de lângă) cu atât pierzi mai mult din forța de apăsare, evident că toate piruetele pe care le-am avut au fost ciudate pentru că nu prea am avut ce să fac.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Nu e ca și cum am intrat prea repede în viraj, sau că m-aș fi învârtit de unul singur la viteza aia, nicidecum, presupun că trebuie să fie ceva gaură sau ceva de genul acesta pe interiorul mașinii în poziția aia.

„În toate trei ocaziile, nu eram în mod specific în față, mai degrabă lateral, mașină lângă mașină, deci cum am mai spus, poate că data viitoare am să încerc exteriorul.”

Vettel a mai adăugat că se poate consola cu faptul că nu a încercat nimic „stupid sau prostesc”, cu toate că admite că vrea să evite repetiții ulterioare ale aceluiași tip de incident în cele trei runde rămase pe calendar.

„Lucrul principal este că, fundamental, nu am încercat să fac nimic stupid sau prostec, nu am intrat ca un neghiob încercând să fac ceva ce nu ar merge niciodată. Evident, acum că s-a întamplat de câteva ori, prea mult, deci data viitoare când va apărea oportunitate, evident că voi încerca să profit de ea, dar cu siguranță lucruri de genul ăsta îți rămân întipărite în minte, și vrei să ții mașina țintuită în direcția corectă.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES