Latest Posts

Vettel: Problema cu presiunii în pneuri a cauzat o calificare “amară”

Vizualizări: 21884

Sebastian Vettel a suferit o problemă cu presiunea pneurilor care i-a creat dificultăți în sesiunea de calificări pentru Marele Premiu al Canadei, a declarat Mike Krack, directorul echipei Aston Martin F1.

Sebastian Vettel a fost al treilea cel mai rapid în sesiunea FP3 de sâmbătă pe ploaie și părea pregătit pentru un rezultat bun în calificări. Cu toate acestea, cvadruplul campion mondial a avut apoi dificultăți încă de la început în sesiunea Q1 îmbibată cu apă, plângându-se la radio că mașina s-a simțit complet diferită. El a rămas pe locul 17, chiar în fața coechipierului său Lance Stroll, care s-a confruntat cu o luptă similară. Imediat după sesiune, Sebastian Vettel nu a reușit să precizeze ce a mers prost.

„Nu știm încă”, a spus el când a fost întrebat de Autosport dacă a fost o problemă de pregătire a pneurilor. „Dar trebuie să fie ceva evident, a fost atât de diferit. Este dezamăgitor, deoarece cred că am fi putut avea un rezultat foarte bun în aceste condiții, chiar mai bun decât pe uscat. Așa că nu știu, trebuie să aruncăm o privire. Este prea devreme pentru a spune ceva. Dar având în vedere cât de rău s-a simțit mașina, nu este o surpriză că am fost atât de lenți, dar este evident că este amar”.

Vettel

Sebastian Vettel și-a exprimat furia la radio după ce a trecut linia de sosire și a fost anunțat de inginerul său că a ratat tăierea. „M-am liniștit acum”, a spus el. „Dar ce rost are să fiu supărat acum? Este una dintre acele zile în care, într-o sesiune pe ploaie, cu o mașină așa cum îți dorești să fie, poți face diferența. Și nu știu ce a mers prost. Așa că am ratat această oportunitate. În primul rând, trebuie să încercăm să înțelegem ce s-a întâmplat, dacă există pagube reale sau dacă am făcut ceva greșit”.

Krack a declarat mai târziu că presiunea pneurilor a fost cauza probabilă a problemelor, echipa reglându-le la un nivel mai ridicat în garaj și apoi fiind surprinsă de faptul că pista s-a uscat mai repede decât se aștepta. „Analizăm acest lucru”, a spus el. „Nu am avut aderență. Ambii piloți au ieșit, nu am avut suficientă aderență. Apoi am venit în boxă, am făcut o ajustare am luat un alt set de pneuri. Și am avut o problemă similară. Deci credem că are legătură cu presiunea pneurilor”.

„Am alergat destul de mult în această dimineață. Iar presiunile nu au apărut foarte bine în această dimineață. Așa că a trebuit să facem multe tururi pentru a construi presiuni. Și am crezut că condițiile au fost destul de asemănătoare, dar am avut 20 de mașini pe pistă după-amiaza, ceea ce probabil a uscat pista, sau a făcut pista mai rapidă, mult, mult mai rapidă decât am anticipat”. Mike Krack a recunoscut, de asemenea, că echipa are încă cunoștințe limitate despre cele pneuri de ploua 2022 pe 18 inch.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vettel

„Ca să fiu sincer, noi am fost cei care am ieșit la Barcelona, la primul test”, a spus Mike Krack. „Și apoi, să rulăm aceste pneuri la Monaco, de exemplu, nu este același lucru cu a le rula aici. Așa că în această dimineață, acesta a fost și unul dintre motivele pentru care am decis să rulăm mult, deși riști sa lovim mașinile la pereții. Dar nu avem prea multă experiență cu pneurile, mai ales pe frig, pentru că și la Monaco a fost mult, mult mai cald. Așa că am profitat de șansa acestei dimineți pentru a încerca să învățăm cât mai mult posibil. “Dar a mers poate puțin în direcția greșită”.

În ciuda faptului că va porni doar de pe locul 17, Sebastian Vettel este încrezător că poate ajunge în top 10. „Încă mai cred că putem face progrese și poate să luăm un punct”, a declarat Sebastian Vettel. „Așa că să vedem. Este același joc vechi, suntem probabil mai rapizi decât mașinile din fața noastră, suntem blocați cu ele la început și sperăm să avem un start bun, apoi vedem cu strategia. Nu vei putea să faci ceva complet neașteptat și să ieși primul. Dar trebuie să fim ageri”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss