Latest Posts

Vettel – „Primul care vine, ultimul care pleacă” – spune despre Schumacher în sezonul său de începător

Vizualizări: 10530

Nu este un secret pentru nimeni că Sebastian Vettel și Mick Schumacher sunt prieteni buni. Iar multiplul campion mondial l-a lăudat pe începătorul Haas, descriind etica de muncă a colegului său german pe fondul unui prim sezon dificil în F1.

Vettel i-a jucat un rol de mentor lui Schumacher, care tocmai și-a încheiat sezonul de debut în F1 la Haas – echipa care a decis să renunțe la dezvoltarea mașinii VF-21 având în vedere noua eră care începe în 2022 – fără să fi obținut niciun punct. Pilotul Aston Martin a recunoscut cât de greu a fost pentru Schumacher, în timp ce a evaluat performanța tânărului de 22 de ani în 22 de curse.

„Ei bine, cred că este dificil de judecat pentru că mașina a fost atât de departe”, a început Vettel, „dar pentru cei care se uitau îndeaproape – evident că i-am urmărit și da, cred că a făcut o treabă incredibilă cu așa ceva, o mașină proastă să ajungă de câteva ori în segmentul doi de calificare, să aibă rezultate puternice în cursă, să lupte cu unele dintre celelalte mașini care sunt mult mai rapide, să rămâi cu mașinile din față care ar trebui să fie mult mai rapide. Acesta este un efort mare.

„Mai mult, el a fost un sprijin uriaș pentru întreaga echipă; Compensația de la începutul sezonului pentru acea echipă a fost slabă pentru că nu a avut nicio dezvoltare și au rămas cu mult în urmă. Dar cred că dacă te uiți pe tot parcursul anului, Mick a fost foarte fericit și entuziast că a lucrat. A fost unul dintre primii, dacă nu primul, în fiecare zi care a venit în padoc și unul dintre ultimii cei care să plece”, a continuat Vettel.

Schumacher a reușit cel mai bun finish pe locul 12 în acest sezon (de pe locul 20 în Ungaria) și a ajuns pe locul 14 în Abu Dhabi ca singurul titular Haas.

Vettel a încheiat adăugând că speră că Schumacher va obține o mașină demnă de performanțele sale în 2022.

„A arătat un mare interes în încercarea de a împinge echipa, așa că, în afară de munca pe care a făcut-o, pe lângă unele mici greșeli care se întâmplă în primul an, cred că a făcut o treabă grozavă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Așa că îmi doresc foarte mult să obțină o maşină mult mai bună anul viitor pentru a arăta ce este capabil să facă”, a conchis veteranul.

Perechea va fi reunită pentru Race Of Champions în februarie 2022, în timp ce se fac pereche pentru a reprezenta echipa Germaniei – la fel cum au făcut Michael Schumacher și Vettel pentru a câștiga Cupa Națiunilor de șase ori consecutiv.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss