Latest Posts

Vettel: Prea multe curse ar putea face F1 să nu mai fie „specială”

Vizualizări: 10714

Sebastian Vettel avertizează că Formula 1 riscă să piardă personal valoros, precum și pierderea nuanţei de eveniment „special” odată cu extinderea calendarului.

Confirmarea de vineri a programului F1 2022 înseamnă că sportul se îndreaptă spre cel mai mare sezon anul viitor, cu 23 de curse înghesuite între mijlocul lunii martie și mijlocul lunii noiembrie.

Stresul și încordările pe care programul le pune asupra personalului au fost deja evidențiate de mai multe echipe, dar planurile au fost aprobat în mod corespunzător pentru 2022.

Dar pentru Vettel, care a ajuns în F1 într-o eră în care existau mai puține curse, dar mai multe teste, consideră că sportul are un dezavantaj, adăugând tot mai mult la program.

“Aceasta este doar părerea mea și nu merită nimic, dar cred că nu ar trebui să avem atât de multe curse”, a spus Vettel, într-un interviu cu presa.

„Este din mai multe motive. Cred că poate că sunt prea multe curse pentru ca oamenii să le urmărească. Nu mai este special, dacă sunt atât de multe.

„Și în al doilea rând, mă simt prost pentru personal. Noi, piloţii, suntem în partea bună a lucrurilor: putem ajunge într-o seară de miercuri și să plecăm dacă găsim un zbor etc. într-o duminică seară.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vettel

„Dar echipa are deja mult mai mult stres. Au sosit luni sau sâmbătă cu o săptămână înainte, construiesc garajul, pregătesc mașinile și, de asemenea, trebuie să alerge întreaga săptămână și apoi să facă bagajele, să trimită totul înapoi și să se pregătească înapoi în fabrică.

„Pentru ei, este o slujbă în care ești ocupat în toate săptămânile și aproape în fiecare weekend, așa că nu ai timp pentru tine. Și cred că suntem într-un moment în care oamenii devin din ce în ce mai conștienți că și ei au o viață și că viața nu aparține angajatorului.”

Creșterea calendarului F1, aliată includerii mult-urâtelor anteturi triple, a dus deja la unii angajați care aleg să lucreze pentru locuri de muncă din fabrică sau să se îndepărteze complet de cursele de Grand Prix.

Vettel crede că ar fi o eroare pentru F1 să se trezească arzând personal pur și simplu în căutarea mai multor curse.

„Nu sunt responsabil și, evident, există și alte interese, dar este doar asigurarea faptului că oamenii au un echilibru între viața lor acasă și timpul petrecut departe”, a explicat el.

„Cred că ar trebui să fie o serie de curse care să fie durabile pentru a-ți păstra pasiunea timp de mulți ani și a nu fi, știi, aspirat după doi sau trei ani.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss