More

  Latest Posts

  Vettel nu a putut valorifica startul „uimitor” de la Jeddah, deoarece contactul cu Tsunoda și Raikkonen l-a lăsat în afara punctelor.

  Lupta lui Sebastian Vettel pentru puncte în Marele Premiu inaugural al Arabiei Saudite a fost anulată de o pereche de ciocniri cu doi piloți aflati la capetele diferite ale carierei lor în Formula 1.

  Aston Martin a fost surprins de trafic la sfârșitul Q1, iar cele două mașini ale lor s-au aliniat pe penultimul rând. Dar, în ciuda pornirii atât de îndepărtate, Vettel urcase în puncte și se afla pe locul opt după al doilea steag roșu. Dar contactul cu Yuki Tsunoda l-a văzut pe multiplul campion mondial să intre într-o învârtire care i-a pus capăt speranțelor de a rămâne în top 10.

  „Cred că am făcut ce am putut”, a spus Vettel. „Am început pe locul 17 și am fost în top 10. Cred că am depăşit ambele Ferrari-uri și, dacă vezi de unde au început, evident că și Carlos [Sainz] era mai mult sau mai puțin în spatele trenului, dar cred că am făcut tot ce am putut.

  „Deci, Yuki a fost mai rapid peste tot și cred că oricum ar fi trecut în următoarele 10 tururi, apoi ne-am ciocnit, așa că ne-am distrus cursele. Amar, cred că am fi putut salva un punct.

  Totuși, nu a fost ultima ciocnire a lui Vettel, după ce Kimi Raikkonen l-a depășit în Virajul 1, dar a alergat larg, permițându-i lui Vettel să recâștige linia interioară la apropierea de Virajul 3. Perechea s-a deplasat apoi larg, anvelopa din față dreaptă a lui Vettel sărind peste aripa din față a lui Raikkonen, ambii suferind daune.

  „Nu știu unde a vrut să ajungă. Așa că, am fost surprins, pentru că am avut interiorul virajului când am verificat ultima dată în oglinzi și virajul merge la stânga, așa că nu știu unde a vrut să ajungă. Cred că am văzut la starturi că acest viraj este foarte strâns și nu pot încăpea două mașini.”

  Întrebat dacă a vorbit cu Raikkonen după aceea, Vettel a răspuns: „Nu prea mult, Kimi nu vorbește mult!”

  În timp ce Vettel s-a retras târziu, colegul de echipă Lance Stroll a văzut steagul în carouri pe locul 11 și nu a putut rezista când era în top 10.

  „A veni atât de aproape este întotdeauna frustrant, dar am făcut tot posibilul și nu am putut obține câteva puncte”, a spus Stroll.

  „Au fost multe reporniri și am câștigat multe locuri. Eram pe locul 10 și aveam o diferență de cinci secunde față de [Lando] Norris, iar el doar s-a apropiat în două tururi și a trecut de mine și a făcut o diferență de opt secunde. Deci nu cred că am avut ritmul să terminăm în puncte.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss