Latest Posts

Vettel a găzduit un eveniment de karting exclusiv pentru femei în Arabia Saudită

Vizualizări: 12319

Sebastian Vettel a transformat preocupările privind egalitatea de gen în Arabia Saudită într-o șansă de a afla mai multe despre realitate, după ce a găzduit un eveniment de karting feminin.

Pilotul Aston Martin a fost destul de activ în acest an în promovarea egalității și a fost deschis în privința a fi neliniștit cu privire la unele dintre atitudinile față de femei care sunt comune în Arabia Saudită.

Dar, în loc să aleagă pur și simplu să vorbească împotriva a ceea ce nu-i place, Vettel și-a folosit prezența în țară pentru a înțelege mai bine situația.

A închiriat o pistă de karting locală și a invitat câţiva piloţi locali, astfel încât să le poată asculta despre situația reală de pe teren.

„Evident că s-a vorbit mult și s-a gândit să ne îndreptăm spre cursa aici, pentru prima dată când concurăm în Arabia Saudită”, a spus el.

„Sunt o mulțime de întrebări care mi-au fost puse și mi-am pus şi eu, așa că mă gândeam la ce pot face. S-a acordat atât de multă atenție exemplelor negative când vine vorba de deficiențele anumitor țări în ceea ce privește poate drepturile omului și alte lucruri, așa că am încercat cu adevărat să mă gândesc la aspectele pozitive.

Vettel a găzduit un eveniment de karting exclusiv pentru femei în Arabia Saudită

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Mi-am organizat astăzi propriul eveniment de karting sub hashtag-ul #raceforwomen și cred că un grup de șapte sau opt fete și femei erau pe pistă.

„Am organizat un eveniment frumos doar pentru ele și am încercat să transmit câteva dintre experiențele mele de viață, să facem ceva împreună pentru a le crește încrederea.”

Arabia Saudită a permis doar în ultimii ani femeilor să conducă, iar Vettel a invitat fete cu un amestec de experiență – de la cele care au concurat până la cele care nu aveau permis.

Deși evenimentul a fost distractiv pentru participanți, Vettel a spus că a câștigat și el.

„Trebuie să spun că am fost inspirat de poveștile lor și de trecutul lor și de pozitivitatea schimbării din țară”, a spus el.

„Este adevărat că, dacă privim printr-o lentilă occidentală sau europeană, există încă o mulțime de lucruri care ar trebui îmbunătățite și care trebuie abordate. Dar este și adevărat că unele lucruri se schimbă și pentru acei oameni.

„La final, ne este foarte greu să venim într-o țară în care petrecem doar câteva zile și încercăm să fim un judecător perfect, dar fără să știm exact fundalul și oamenii pe dinafară.

“Dar în acest fel cred că a fost important pentru mine să cunosc aceste femei. Cred că a fost o zi foarte memorabilă și inspirată și o modalitate grozavă de a începe weekendul. După cum am spus, concentrându-mă pe aspectele pozitive.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss