Latest Posts

Vettel: Decizia de retragere din F1 “a fost în capul meu atât de mult timp”

Vizualizări: 17040

Sebastian Vettel spune că decizia sa de a se retrage din Formula 1 a fost “în capul meu atât de mult timp” și că se simte ușurat că în sfârșit a făcut-o publică.

Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, și-a anunțat decizia de a nu mai concura în Formula 1 prin intermediul unei înregistrări video postate joi dimineață pe Instagram, după ce miercuri a informat conducerea Aston Martin F1. Întrebat dacă, după ce a luat decizia de a se opri, ar putea fi lipsit de motivație pentru cursele rămase din sezonul 2022, Sebastian Vettel a sugerat că, în schimb, acum este mai relaxat.

De asemenea, germanul a precizat că gândul la viitorul său a fost o distragere a atenției în ultimele săptămâni și că, după ce a luat decizia de a se opri, poate aborda cursele rămase din sezon într-o dispoziție mai relaxată. „Nu cred că voi avea probleme în a mă motiva pentru următoarele 10 curse, ci dimpotrivă”, a spus el. „Simt că, în mod evident, această decizie a fost în capul meu atât de mult timp și mi-a consumat atât de multă energie, ca să fiu sincer, și poate că uneori chiar m-a distras un pic, încât sunt destul de ușurat și aștept cu nerăbdare următoarele curse. Așa că este poate mai degrabă opusul”.

Vettel, Decizia

Sebastian Vettel a explicat că, deși încă iubește cursele auto, „vocile” sub forma familiei sale și interesele din afara sportului au jucat un rol în această decizie. „Cronologia ne duce cu ani în urmă”, a spus el atunci când a fost rugat de presa să explice cum și când a luat decizia de a se opri. „Nu este o decizie pe care am luat-o peste noapte. Evident, decizia finală a fost luată ieri, spunând echipei că mă voi opri și că nu voi continua. Dar a fost o mulțime de gânduri care au condus la asta. Cred că este momentul potrivit pentru mine să fac alte lucruri”.

„Evident, știu cât de multă dedicare implică acest lucru. Și dacă faci asta, sunt convins că trebuie să o faci în modul corect. Nu am multă plăcere și motivație de a fi aici și de a face parte din asta”. Sebastian Vettel a subliniat că, deși Aston Martin F1 nu are o mașină competitivă în acest moment, apreciază foarte mult echipa în sine și crede că aceasta poate progresa. „Obiectivul a fost întotdeauna să câștigăm și să concurăm în față”, a spus el. „Cred că am fost foarte privilegiat că am avut atât de multe mașini și echipe grozave în trecut, încât am reușit să realizez atât de multe lucruri”.

„Cred că, în ceea ce privește măreția, această echipă nu se încadrează în niciunul dintre ei, în comparație cu oricare dintre cei de dinainte, dar, evident, pachetul nostru nu a fost atât de puternic pe cât ne-am fi dorit să fie. Așa că nu am concurat pentru pozițiile din față. Dar în ceea ce privește efortul, spiritul de echipă, calitatea, cred că există toate ingredientele potrivite. Și văd că echipa va face progrese în anul care urmează anul viitor și în anii următori. Dar, așa cum am spus, atâta dedicare care merge înseamnă și mult timp petrecut în cap, în gânduri, dar și fizic, departe de casă, de copii, de familie”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vettel, Decizia

„Am crescut alte lucruri, altele decât copiii care cresc, sunt alte interese și alte viziuni, și nu pot ignora aceste voci. Așa că, în cele din urmă, cred că întrebările au devenit din ce în ce mai mari și mai centrale, până în punctul în care am luat decizia. Nu este o decizie 100%-0%. Nu e ca și cum aș urî cursele de acum încolo, încă îmi plac cursele. Dar probabil că majoritatea este cea care mă trage într-o direcție diferită. Și nu fac cale întoarsă, pentru că este decizia mea, dar sunt fericit să mă îndrept într-o direcție diferită”.

Sebastian Vettel vorbește rareori despre familia sa sau despre viața sa privată, dar a subliniat că soția sa, Hanna, este pregătită să îl susțină indiferent de alegerea pe care o va face. „Bineînțeles, am petrecut mult timp vorbind cu soția mea”, a spus el. „Și ea a fost probabil prima susținătoare în ceea ce privește continuarea și a spus că, în cele din urmă, este decizia mea. Cred că sunt incredibil de norocos că am găsit ceva care înseamnă atât de mult pentru mine în viața mea, mi-a oferit atât de multă bucurie, o platformă pentru a-mi face prieteni și a cunoaște tot felul de oameni, a călători prin lume, a vedea lucruri, a-mi deschide orizonturile”.

„Soția mea m-a susținut foarte mult, spunând că trebuie să fie decizia mea. Bineînțeles, are o părere, dar mă susține foarte mult. Și, în cele din urmă, ea a zis: este decizia ta, eu nu pot decide pentru tine”. Sebastian Vettel a recunoscut că interesul său tot mai mare pentru problemele de mediu a avut o influență asupra gândirii sale. „Da, este unul dintre factorii care cu siguranță a jucat un rol”., a adăugat el. „Nu știu, nu pot să vă dau o cifră în termeni de procente, cred că ar fi o prostie”.

Vettel, Decizia

„Dar, cu siguranță, văzând cum se schimbă lumea și văzând viitorul, într-o poziție foarte amenințată pentru noi toți, și mai ales pentru generațiile viitoare – înțeleg că o parte din pasiunea mea, din munca mea vine cu lucruri de care nu sunt un fan, evident, călătorind prin lume, făcând curse de mașini, arzând resurse, la propriu. Cred că odată ce vezi aceste lucruri și odată ce ești conștient, atunci nu cred că poți să nu mai vezi cu adevărat. Nu este factorul principal. Așa cum am spus, este o combinație de multe lucruri, dar este, de asemenea, o parte din motorul care stă la baza deciziei”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss