More

  Latest Posts

  Vettel conduce Ferrari 1-2 în ultima sesiune de antrenamente a GP Singapore

  Sebastian Vettel și coechipierul său de la Ferrari, Kimi Raikkonen, au stabilit un ritm promițător în sesiunea cu numărul 3 de antrenamente pentru Singapore Grand Prix.

  Cel mai rapid timp al lui Vettel a fost cu trei zecimi mai rapid decât Raikkonen și cu peste o jumătate de secundă mai rapid decât Lewis Hamilton și Valtteri Bottas.

  Mașinile Red Bull ale lui Daniel Ricciardo și Max Verstappen au încheiat sesiunea pe 5 respectiv 6, cu o secundă mai lent decât timpul reper.

  Ca și în cazul FP1, care a început, de asemenea, la lumina zilei, multe echipe au așteptat până când a trecut un sfert din sesiune înainte de a ieși pe pistă.

  Vettel a reușit să se situeze pe primul loc în clasament cu un tur de 1m40.008s pe un set de hipersofturi noi la începutul sesiunii, dar după cea de-a doua trecere pe același set a fost mai puțin rentabilă montând anvelope noi și a stabilit un nou reper, 1m38.054s cu 0.6s mai rapid decât Raikkonen  cu 25 de minute de sesiune rămase.

  Mercedes părea să continue evaluarea unei strategii bazată pe un singur pitstop, deoarece  Bottas, cât și Hamilton au îeșit primii pe traseu la începutul sesiunii. Însă, în timp ce Bottas s-a oprit la boxe după 8 tururi cu un  timp de 1m41.292s, Hamilton s-a întors la boxe după șase ture, timpul fiind  1m42.507s.

  În afara turului de instalare, Verstappen nu a ieșit până la jumătatea sesiunii, dar a fost mai rapid decât Mercedes-ul pe anvelope soft, stabilind o referință de 1m40.826s, olandezul spunând că motorul său făcea o serie de zgomote neobișnuite. Echipa a suspectat o problemă de soft la monopostul său.

  Când Mercedes și-a început simulările de calificare pe hypersofturi noi, Hamilton a stabilit un timp de 1m38.738, cel mai rapid tur, dar cu o jumătate de secundă mai lent decât Vettel în primul sector. Bottas a trecut linia de start în 1m38.779, deși a fost cel mai rapid în sectorul final, a îmbunătățit ulterior la 1m38.603s.

  Ricciardo și Verstappen și-au făcut simulările pentru calificari, atunci când majoritatea mașinilor au ieșit pe pistă și traficul a fost greu, chiar și cu hipersoft-uri au putut gestiona situația, timpii realizați de cei doi piloți au fost 1m39.186s și 1m39.265s, la peste o secundă după Vettel. Verstappen a fost destul de vocal privind probleme pe care le-a întâmpinat la monopostul său.

  Romain Grosjean a obținut  cel de-al șaptelea timp la doar 1.693s  față de lider, urmat de Esteban Ocon și Sergio Perez- Force India, deși echipa se confruntă cu o investigație pentru o eventuală eliberare nesigură din linia boxelor a lui Ocon.

  Fernando Alonso a fost al 10-lea spaniolul având un tempo bun, dar a ales să renunțe la simularea finală pentru calificări, declarând că volumul traficului de pe circuit a fost „ca într-o junglă”.

  Screenshot 2018 09 15 15.08.35

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss