Latest Posts

Vettel a scăpat de penalizare pentru „depășirea” limitelor pistei la Monza

Vizualizări: 14660

Sebastian Vettel a scăpat fără penalizare din partea celor de la FIA în urma unei investigări asupra faptului că pilotul German ar fi depășit limitele pistei în turul său rapid din cea de-a treia sesiune de calificări de la Monza.

Pilotul Ferrari a fost chemat de stewarzi în urma unui incident care a avut loc in virajul Parabolica in turul său rapid din Q3. Dar, în urma investigațiilor celor de la FIA, care au analizat atât probele video cât și declarațiile depuse de Sebastian Vettel și de reprezentanții echipei Ferrari, o penalizare s-a decis a nu fi necesară.

Această decizie înseamnă că timpul stabilit de Sebastian Vettel va rămâne valid și că pilotul German se va așeza în poziția a patra pe grila de start pentru cursa de mâine, în spatele celor doi piloți Mercedes, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, cu colegul său de la Ferrari plecând din pole position.

Declarația celor de la FIA sună așa:

„Stewarzii au analizat incidentul din mai multe unghiuri, unele dintre acestea arătând faptul că roțile nu erau în contact cu linia albă de la marginea pistei.

„Cu toate acestea, alte unghiuri par să arate că partea frontală a roții (privită de sus) ar fi fost în contact cu linia albă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Acest fapt a adus un element de incertitudine care este considerat suficient de semnificativ pentru a oferi pilotului în pricină „prezumția de bună credință”.”

Cei de la FIA au adoptat o atitudine de zero toleranță în legătură cu limitele pistei weekend-ul acesta, anulând cele mai rapide două tururi pentru orice pilot care încalcă această regulă.

Foto-credit: Scuderia Ferrari F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss