More

  Latest Posts

  Vettel a scăpat de penalizare pentru „depășirea” limitelor pistei la Monza

  Sebastian Vettel a scăpat fără penalizare din partea celor de la FIA în urma unei investigări asupra faptului că pilotul German ar fi depășit limitele pistei în turul său rapid din cea de-a treia sesiune de calificări de la Monza.

  Pilotul Ferrari a fost chemat de stewarzi în urma unui incident care a avut loc in virajul Parabolica in turul său rapid din Q3. Dar, în urma investigațiilor celor de la FIA, care au analizat atât probele video cât și declarațiile depuse de Sebastian Vettel și de reprezentanții echipei Ferrari, o penalizare s-a decis a nu fi necesară.

  Această decizie înseamnă că timpul stabilit de Sebastian Vettel va rămâne valid și că pilotul German se va așeza în poziția a patra pe grila de start pentru cursa de mâine, în spatele celor doi piloți Mercedes, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, cu colegul său de la Ferrari plecând din pole position.

  Declarația celor de la FIA sună așa:

  „Stewarzii au analizat incidentul din mai multe unghiuri, unele dintre acestea arătând faptul că roțile nu erau în contact cu linia albă de la marginea pistei.

  „Cu toate acestea, alte unghiuri par să arate că partea frontală a roții (privită de sus) ar fi fost în contact cu linia albă.

  „Acest fapt a adus un element de incertitudine care este considerat suficient de semnificativ pentru a oferi pilotului în pricină „prezumția de bună credință”.”

  Cei de la FIA au adoptat o atitudine de zero toleranță în legătură cu limitele pistei weekend-ul acesta, anulând cele mai rapide două tururi pentru orice pilot care încalcă această regulă.

  Foto-credit: Scuderia Ferrari F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss