Latest Posts

Verstappen spune că „apelul perfect” pentru a schimba anvelopele a fost esențial pentru a lua P2

Vizualizări: 10381

Red Bull a riscat cu schimbarea unității de putere pentru Max Verstappen în Marele Premiu al Rusiei, ceea ce înseamnă că olandezul a început cursa P20.

Dar după ce în cele din urmă a revenit la P2 în spatele rivalului Lewis Hamilton, Verstappen a spus că este „foarte fericit”, întrucât a lăudat decizia perfectă a echipei sale de a trece la inters.

Verstappen a ales să preia o a patra unitate de putere Honda pentru acest weekend la Sochi, lăsându-l în spatele grilei în timp ce Hamilton începea cursa din P4. Dar Verstappen a făcut apoi progrese bune la începutul cursei, sculptând prin teren pentru a sta P7 cu 10 ture până la final.

Dar cu ploaia care a căzut în etapele finale ale Marelui Premiu, Red Bull a cerut să îl aducă pe Verstappen pentru intermediare, olandezul recompensând strategia echipei sale prin revendicarea P2 în spatele lui Hamilton.

„Sunt foarte fericit, desigur, că sunt al doilea”, a spus Verstappen. „Dacă mi-ai fi spus azi-dimineață că aș ajunge pe locul al doilea azi, nu te-aș crede. Dar, din fericire, apelul de a trece de pe slicks la intermediare a fost cel perfect, cred că şi turul a fost potrivit… [Deci] foarte mulțumit de asta.

Verstappen spune că „apelul perfect” pentru a schimba anvelopele a fost esențial pentru a lua P2

„Când a venit ploaia, cred că la sfârșitul zilei am făcut apelul corect și turul potrivit pentru box,” a adăugat Verstappen, „pentru că turul de dinainte, probabil dacă am fi boxat, aș fi distrus intermediarele din cauza că era încă puțin prea uscat pe două treimi din pistă. Deci, a merge practic de la al șaptelea la al doilea pentru noi a fost un rezultat uimitor.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În ciuda faptului că Hamilton a câștigat cursa – cu cea de-a 100-a sa victorie la Marele Premiu – recuperarea lui Verstappen a însemnat că a scăpat la doar două puncte în spatele rivalului său în clasamentul piloților, pilotul de la Red Bull observând cât de important pentru titlul său a fost rezultatul de la Sochi.

“Desigur, ar fi putut fi mult mai rău în ceea ce privește câte puncte aș pierde”, a spus Verstappen.

„Și mai ales cu condițiile, este deja foarte greu de trecut. Dar și astăzi, din cauza condițiilor de pe pistă, anvelopele erau foarte grele, așa că nu puteai să împingi sau să rămâi aproape de cineva… În general, a ieşi P2 aici a fost, desigur, foarte important.”

Verstappen are acum 244,5 puncte față de cele 246,5 ale lui Hamilton, cu șapte runde rămase în acest palpitant sezon 2021.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss