Latest Posts

Verstappen, sceptic în privința experimentelor cu formatul de calificări din Formula 1

Vizualizări: 11903

Campionul mondial Max Verstappen și coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, sunt sceptici cu privire la experimentele planificate de Formula 1 privind formatul de calificări.

F1 a decis să testeze un format de calificări modificat la două curse din acest an. După cum a relatat anterior Autosport, prima încercare va avea loc la Marele Premiu al Emiliei Romagna de la Imola din luna mai.

În încercarea de a reduce numărul de pneuri folosite la marile premii, experimentul presupune reducerea numărului de seturi Pirelli disponibile pentru fiecare pilot de la 13 la 11.

În calificări, piloții vor fi apoi forțați să folosească pneuri dure în Q1, medii în Q2 și apoi softuri în Q3. Dacă vreuna dintre sesiuni va fi declarată umedă, atunci alegerea pneurilor va fi liberă.

În total, piloții vor avea acces la trei seturi de pneuri hard, patru seturi de mediumuri și patru seturi de softuri pentru întregul weekend de cursă. Acest lucru ar trebui să asigure că piloții folosesc o varietate mai mare de pneuri pe parcursul weekendului de cursă, astfel încât să existe mai puțină risipă.

Verstappen, sceptic în privința experimentelor cu formatul de calificări din Formula 1

Deși trebuie subliniat faptul că exercițiul are ca scop să facă campionatul mai sustenabil și nu neapărat să îmbunătățească spectacolul, noul format va fi abandonat dacă cele două încercări ale sale în timpul sezonului 2023 se dovedesc a fi în detrimentul spectacolului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen, campionul mondial de la Red Bull, este sceptic cu privire la orice modificare a popularului format de calificări din F1. El consideră că misiunea de a reuși calificarea pe compozițiile mai dure în Q1 s-ar putea dovedi destul de complicată, având în vedere încălzirea mai lentă a acestora, mai ales în condiții mai reci.

“Sper că nu va fi frig la Imola, altfel va fi destul de complicat”, a declarat Verstappen.

“Este la fel pentru toată lumea, dar nu cred că trebuie să facem de fapt acest tip de lucruri în calificări. Nu văd cu adevărat beneficiul. Este mai bine dacă ne asigurăm că toate mașinile sunt apropiate una de cealaltă și mai competitive, în loc să condimentăm lucrurile în acest fel, ceea ce cred că este probabil pentru spectacol.”

În afară de aspectul sustenabilității, coechipierul olandezului, Perez, a fost de acord că nu sunt necesare schimbări din perspectiva spectacolului.

Verstappen, sceptic în privința experimentelor cu formatul de calificări din Formula 1

“Cred că nu avem nevoie de asta când vezi calificările pe care le-am avut [în Bahrain], cât de strâns a fost totul”, a spus Perez. “Nu avem cu adevărat nevoie să schimbăm nimic.

“Dar vom vedea, vom vedea după ce vom încerca, dar nu cred că este nevoie să schimbăm ceva care funcționează bine.”

Charles Leclerc de la Ferrari a adăugat: “Da, nu cred că era nevoie de schimbări, dar să încercăm și să vedem.”

Având șase seturi disponibile pentru calificări și doar cinci pentru antrenamentele libere și cursă, înseamnă că reducerea pneurilor va avea efecte și asupra sesiunilor de antrenamente.

Primele analize ale inginerilor sugerează că este probabil ca echipele să folosească doar un set de pneuri soft în FP2 și în FP3, astfel încât apoi să păstreze două seturi proaspete de soft pentru Q3.

Verstappen, sceptic în privința experimentelor cu formatul de calificări din Formula 1

  • Mai multe știri despre Campionatului Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss