More

  Latest Posts

  Verstappen sau Hamilton? Piloții de F1 își spun părerea despre cine va câștiga Campionatul Mondial din 2021

  Hamilton sau Verstappen? Marea întrebare în mintea tuturor este acum: cine va câștiga Campionatul Mondial de Formula 1 din 2021? Înaintea cursei decisive de la Abu Dhabi, piloții și-au exprimat punctul de vedere asupra bătăliei dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton.

  Verstappen de la Red Bull și Hamilton de la Mercedes sunt la egalitate de puncte în finală. Inevitabil, piloţii au fost rugați să-și dea previziunile și părerile despre lupta pentru titlu de la Abu Dhabi.

  Unii piloți erau indeciși, unii probabil alegând să nu dezvăluie alegerea lor, iar unii – inclusiv Kimi Raikkonen, George Russell și Sebastian Vettel – și-au exprimat părerea sinceră despre care pilot cred că va câștiga Campionatul Mondial 2021.

  Sebastian Vettel, Aston Martin

  Alegere: Max Verstappen

  „Ei bine, Michael [Schumacher] este eroul meu. Din acest motiv, probabil că nu vreau ca Lewis să câștige. Dar adevărul este că amândoi au avut un sezon puternic, merg în ultima cursă cu ocazia de a câștiga acest campionat pentru că amândoi îl merită. Deci, într-un fel, m-aș bucura dacă recordul lui Michael rămâne în picioare, pentru că pentru mine, Michael este încă cel mai mare, dar dacă Lewis mai poate câștiga încă unul, încă două, încă trei campionate mondiale, nu schimbă nimic pentru mine.

  „Și mă înțeleg cu Lewis. Instinctul spune că vreau ca Max să câștige pentru a menține în viață recordul lui Michael, dar capul meu este destul de curat şi limpede, fie ca pilotul cel mai bun să câștige.”

  Mick Schumacher, Haas

  Alegere: Indecis

  „Ei bine, cred că încă nu s-a decis nimic, așa că nu vă pot spune ce simt cu privire la perspectiva ca recordul tatălui meu să fie doborât. Evident, cred că sentimentele mele sunt respectul pentru amândoi, că anul acesta doar ei pot câștiga campionatul. Da, cu siguranță va fi interesant de văzut și, oricine va câștiga, va câștiga, nu pot face nimic în privința asta.”

  Verstappen

  Yuki Tsunoda, AlphaTauri

  Alegere: Max Verstappen

  „Max, desigur.”

  Fernando Alonso, Alpine

  Alegere: Max Verstappen

  „Va depinde puțin de pachet; Mercedes a fost mai performant în ultimul timp și a câștigat câteva curse acum, dar Max conduce – după părerea mea – Max e cu un pas înaintea noastră tuturor. Am văzut turul [de calificare] la Jeddah, până când a atins peretele în ultimul viraj, acel tur venea de la Max, nu de la Red Bull.

  „Într-un fel, aceasta este părerea mea: Mercedes merită campionatul constructorilor pentru că mașina este superioară, iar Max, poate în general, a condus cu un pas înaintea tuturor.

  „Nu este că îl susțin pe Max, ci că el merită, în opinia mea.”

  George Russell, Williams

  Alegere: Lewis Hamilton

  „Mie mi-ar plăcea să-l văd pe Lewis câștigând. Cred că ceea ce a realizat, mai ales recent, este destul de excepțional, chiar și să fie în luptă cu totul când Red Bull avea o mașină atât de superioară la începutul anului. Când te uiți în urmă, Mercedes a reușit să câștige, cred, trei dintre primele patru curse când Red Bull a fost în mod clar cel mai rapid pachet de acolo.

  „Max a făcut o treabă excepțională. Puteți argumenta că amândoi merită să câștige din motive diferite, dar sperăm că este o cursă curată și corectă și cel mai bun pilot câștigă.”

  Kimi Raikkonen, Alfa Romeo

  Alegere: Max Verstappen

  „Sincer, cine are cele mai multe puncte va câștiga. Nu contează pentru mine cine câştigă, dar daca ar trebui sa aleg unul, as merge cu Red Bull, ceva diferit, știi?”

  Verstappen

  Pierre Gasly, AlphaTauri

  Alegere: Max Verstappen

  „Ei bine, cred că este uimitor pentru sportul nostru să avem doi piloți din două echipe diferite care concurează pentru Campionatul Mondial în ultima cursă și sunt la egalitate după atâtea curse. După cum a spus Fernando [Alonso], ambii au avut un sezon uimitor.

  „Ca fan al sporturilor cu motor, chiar îmi place să mă uit la momentele cele mai importante de după cursă, deoarece nu pot să le văd. Duminică seara m-am întors la hotel și m-am uitat la cele mai importante momente [din Arabia Saudită] și am spus: „Woa”.

  A fost o cursă grozavă de urmărit în ceea ce privește bătăliile pe care ni le-au dat și cât de aproape este între cei doi și limitele pe care le împing. Așa că un moment uimitor pentru întreaga comunitate de F1 și pentru sportul nostru în general și sunt foarte încântat să văd în ce direcție merge acest weekend.

  „Cred că Max va avea avantaj, nu sunt sigur că vor termina cursa, dar cred că Max și Red Bull o vor obține.”

  Daniel Ricciardo, McLaren

  Alegere: Indecis

  „Am încetat să dau predicții! Uneori m-am gândit că Max, uneori m-am gândit că Lewis. Este atât de greu de citit, în cele din urmă, este foarte grozav pentru sport, încât lupta se duce până la sârmă, egalitate de puncte, e tare… Dar, în cele din urmă, oricine are un weekend bun în Abu Dhabi, oricine se descurcă mai bine în Abu Dhabi, va deveni campion. Este atat de simplu.”

  Lance Stroll, Aston Martin

  Alegere: Indecis

  „Va ajunge la sârmă, așa cum a spus Daniel, este vorba într-adevăr despre acest weekend. Lewis pare să aibă impuls chiar acum, dar Max nu va cădea fără o luptă, așa cum am văzut weekendul trecut în Arabia Saudită, așa că ar trebui să fie interesant.”

  Verstappen

  Nikita Mazepin, Haas

  Alegere: Indecis

  „Cred că experiența – în acest sens, cred că Lewis are avantaj, cred că Mercedes a făcut o treabă fantastică. Dar Max, și o față nouă – îi plac foarte mult pe amândoi, ca oameni, ca sportivi, și ca piloți de curse. Așa că nu mă face să aleg!”

  Carlos Sainz, Ferrari

  Alegere: Indecis

  „Cred că este un scenariu ideal pentru Formula 1, cred că este foarte interesant de urmărit – chiar și eu m-am întors în camera mea duminică seara, m-am conectat și am reluat cursa pentru a vedea ce naiba s-a întâmplat înainte și de ce vorbea toată lumea, despre ceea ce s-a întâmplat și am avut șansa să urmăresc și îți dai seama cât de strânsă este această bătălie. La fiecare cursă ai o luptă între cei doi concurenți la campionat și cât de interesant este acest lucru pentru Formula 1.

  „Din păcate, pe Twitter… este cu siguranță polarizant și îl face mai puțin interesant când vezi că cele două părți se luptă atât de mult. Cred că trebuie să fii puțin mai neutru, bucură-te de luptă și lasă cel mai bun om să câștige.

  „Nu voi comenta personal cine a fost cel mai bun pilot, dacă voi spune unul, o parte mă va critica și va spune „nu, Lewis a avut o mașină mai bună”, dacă spun Max… este prea polarizant, așa că nu vreau să iau o poziție, deoarece nu are sens cu privire la cât de polarizant este pe rețelele sociale.

  „Cred că amândoi au avut un sezon genial, la un nivel incredibil. Din partea mea îmi doresc doar să poată păstra cursa curată în beneficiul Formulei 1. Că suntem încă un sport, nu doar un spectacol, așa că să dăm dovadă de sportivitate bună.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss