Latest Posts

Verstappen reacționează la Leclerc: strategia identică MEDIUM-HARD i-i adus victoria Olandezului.

Vizualizări: 15372

Max Verstappen a câștigat un Mare Premiu de Formula 1 palpitant pe circuitul stradal Corniche din Jeddah, Arabia Saudită.

El a fost într-o luptă strânsă cu rivalul său de la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, în cea mai mare parte a cursei.În ultimele tururi ale cursei a devenit foarte strânsă, iar Max Verstappen de la echipa Red Bull Racing și Charles Leclerc de la Scuderia Ferrari au schimbat de mai multe ori conducerea cursei în ultimele tururi. Ambii piloți au folosit strategic zonele DRS și au concurat la o secundă unul de celălalt timp de mai multe tururi, oferind genul de curse pe care fanii adevărați ai Formulei 1 adoră să le vadă.

Verstappen

Verstappen

Povestea Pneurilor în Cursă:

  • Pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen a câștigat cursa cu o strategie cu o singură oprire, schimbând de pe P Zero Galben MEDIUM C3 pe P Zero Alb HARD C2 sub safety car în turul 16, iar apoi l-a depășit pe pilotul echipei Scuderia Ferrari, Charles Leclerc – care a avut o strategie identică – cu trei tururi înainte de final. Ocupantul pole-ului, Sergio Perez a condus cursa în prima parte, dar și-a efectuat oprirea cu un tur înainte de apariția safety-car-ului, ceea ce i-a anulat avantajul.
  • Toți piloții au pornit în cursă echipați cu pneurile Pirelli P Zero Galben MEDIUM, cu excepția lui Kevin Magnussen (Haas F1), Lewis Hamilton (Mercedes AMG F1) și Nico Hulkenberg (Aston Martin F1), care au pornit pe pneul HARD, P Zero Alb. Ei au fost de asemenea și cei care nu au oprit pe perioada de safety car pentru a schimba pneurile, deși Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg au putut să-și efectueze singura oprire sub safety car virtual, cu 13 tururi înainte de final înainte ca linia boxelor să se închidă.

Verstappen

  • Lewis Hamilton a oprit trei tururi mai târziu sub steag verde și a încheiat în final pe 10: cu un loc în spatele lui Kevin Magnussen.
  • Degradarea pneurilor a fost ținută în frâu de-a lungul cursei pentru ambele compoziții, pe perioade de până la 40 de tururi pentru hard în mod special, pneu care a fost utilizat de aproape toți concurenții pentru ultimul stint.
  • Cursa s-a desfășurat la ora locală 20.00 pe o temperatură ambientală de 26 de grade, respectiv 34 de grade la nivelul pistei, și care a coborât cu doar câteva grade în timpul cursei.

Verstappen

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum au făcut diferența compozițiile:

  • HARD C1: Acestea au fost pneurile cheie în cursă, cu o degradare apropiată de zero. Leclerc și pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen au oferit un duel final pentru preluarea conducerii pe această compoziție, Charles Leclerc reușind cel mai bun tur al cursei cu două tururi înainte de final. Lewis Hamilton a efectuat un prim stint de 40 de tururi pe hard.
  • MEDIUM C2: Utilizat de aproape toți piloții pentru primul stint, mai puțin trei care în final au optat pentru el pentru ultimul stint. A arătat un nivel bun de performanță cu o degradare mai redusă decât în antrenamente, ceea ce a dat piloților posibilitatea să tragă tare până în final.
  • SOFT C3: A fost vedeta calificărilor, dar degradarea redusă a compozițiilor medium și hard a făcut ca soft să nu fie un pneu preferat pentru cursă.

Verstappen

Verstappen reacționează la Leclerc: strategia identică MEDIUM-HARD i-i adus victoria Olandezului.

O altă noapte magică și o altă cursă bună! Încă odată, în condiții care au fost complet diferite de Bahrain în ceea ce privește designul și caracteristicile circuitului am văzut noile mașini că au putut să se depășească în urma unor dueluri intense pe pistă: ceea ce a depins și de noile pneuri. Hard-ul a fost compoziția cheie pentru cursa din această noapte, cu performanțe solide și aproape zero degradare, așa cum a demonstrat-o și cel mai rapid tur de pistă realizat de Leclerc cu două tururi înainte de final pe un set destul de uzat.

Medium a avut de asemenea o degradare redusă, contribuind la strategia cu o singură oprire, pe care noi am considerat-o ca fiind cea mai rapidă pentru o cursă încântătoare de la start la final. Cel mai bun timp pe tur a fost de asemenea cu o secundă mai lent decât turul echivalent pe aceeași compoziție anul trecut. Astfel, punând toate aceste lucruri cap la cap, este clar că vedem cum noul pachet pneuri și mașini noi întrunesc toate speranțele și așteptările pentru acest an. Felicitări lui Max Verstappen pentru victorie!”

Verstappen

Cursa principală de 28 de tururi din Formula 2 a fost câștigată de Felipe Drugovich (MP Motorsport) după ce a plecat din pole, utilizând strategia P Zero Roșu soft – P Zero Galben medium, aleasă de majoritate, cu excepția a cinci piloți. Cursa s-a desfășurat după-amiază pe o temperatură ambientală de 28 de grade, respectiv 48 de grade la nivelul asfaltului. Cel mai bine plasat pilot care a utilizat o strategie alternativă (medium – soft) a fost Dennis Hauger (Hitech), care a încheiat pe șase după ce a pornit de pe poziția a 1-a a grilei.

Unul dintre motivele pentru care atât de mulți piloți au ales să pornească pe soft a reprezentat-o probabilitatea ca safety-car-ul să intre pe pistă (care nu s-a materializat, astfel că au fost câteva stinturi mai lungi pe această compoziție decât a fost planificat). Medium-ul a arătat o degradare redusă și o consistență impresionantă, permițând piloților să tragă tare de la start la final într-o cursă foarte rapidă.

Verstappen

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli Motorsport
Photocredit: Pirelli / Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss