More

  Latest Posts

  Verstappen primeşte o penalizare cu trei locuri pe grilă pentru Sochi

  Max Verstappen a primit o penalizare cu trei locuri în grila pentru Marele Premiu al Rusiei, după ce administratorii au considerat că el este vinovat pentru că a provocat o coliziune cu Lewis Hamilton la Monza.

  În timp ce Lewis Hamilton a ieșit din boxe după prima sa oprire, Max Verstappen alerga pe dreapta principală – după ce a pierdut mult teren din cauza unei opriri lente în boxe – și au fost unul lângă altul îndreptându-se până la primul viraj.

  Max Verstappen și-a agățat Red Bull-ul în exterior după ce a frânat târziu – dar nu a fost niciodată complet alături. În timp ce treceau prin viraj, cei doi s-au ciocnit, ridicându-l pe Max Verstappen în aer și deasupra Mercedes-ului, ambele ajungând blocate în pietriș și în afara cursei.

  Rivalii campionatului s-au apărat în fața presei după cursă, înainte de a-i vedea pe arbitri pentru a discuta incidentul.

  Și după câteva ore de deliberare, s-a considerat că Max Verstappen a fost vinovat, deoarece pasul său a fost „încercat prea târziu pentru ca el să aibă dreptul la trasa ideală” – și i s-a acordat o penalizare cu trei locuri pe grilă plus două puncte de penalizare – primele pe permisul său în această perioadă de 12 luni.

  Verstappen

  „Arbitri au auzit de la pilotul mașinii 33 (Max Verstappen), pilotul mașinii 44 (Lewis Hamilton) și reprezentanții echipei, au examinat dovezile video și au stabilit că pilotul mașinii 33 este în principal vinovat de coliziunea cu mașina 44 la virajul 2 ”, au spus administratorii într-o declarație.

  „Mașina 44 ieșea din boxe. Mașina 33 se afla pe dreapta principală. La bordul de 50 de metri înainte de primul viraj. Mașina 44 a fost semnificativ înaintea Mașinii 33. Mașina 33 a frânat târziu și a început să se deplaseze alături de Mașina 44, deși în niciun moment din secvență Mașina 33 nu se îndreaptă mai departe decât chiar în spatele roții din față a mașinii 44”.

  „În timpul ședinței, pilotul mașinii 33 a afirmat că inițiatorul incidentului a fost pilotul mașinii 44 care a deschis direcția după virajul 1 și l-a strâns ”până la vârful virajului 2. Pilotul mașinii 44 a afirmat că pilotul Mașinii 33 a încercat să treacă foarte târziu și ar fi trebuit să renunțe la viraj, fie înapoi mai devreme, fie întorcându-se la stânga în spatele bordurii.

  Verstappen

  Arbitri au observat pe filmările CCTV că pilotul mașinii 44 conducea o linie de evitare, deși poziția sa a făcut ca mașina 33 să intre pe bordură. În plus, Arbitri au observat că Mașina 33 nu a fost deloc alături de Mașina 44 până la intrarea semnificativă în primul viraj.

  „În opinia comisarilor, această manevră a fost încercată prea târziu pentru ca pilotul mașinii 33 să aibă„ dreptul la trasa ideală de curse”. În timp ce mașina 44 ar fi putut să se îndrepte mai departe de bordură pentru a evita incidentul, comisarii au stabilit că poziția sa era rezonabilă și, prin urmare, au constatat că pilotul mașinii 33 a fost în principal vinovat pentru incident”.

  „Venind la penalizare, Arbitri subliniază că au luat în considerare doar incidentul în sine și nu consecințele acestuia”. Șeful Red Bull Racing, Christian Horner, a spus că simte că prăbușirea este rezultatul unui incident de curse, dar a adăugat că echipa nu va încerca să facă apel la verdict. „Suntem dezamăgiți de pedeapsa cu trei poziții pe grilă, dar acceptăm decizia administratorilor”, a spus el.

  Verstappen

  „Am simțit că ceea ce s-a întâmplat între Max Verstappen și Lewis Hamilton a fost un adevărat incident de curse. Puteți argumenta pentru ambele părți, dar în cele din urmă este frustrant și dezamăgitor să vedeți ambele mașini ieșite din cursă în ceea ce se dovedește a fi un campionat interesant”.

  „Principalul lucru de astăzi este că halo-ul și-a făcut în cele din urmă treaba și cu siguranță nu acesta este modul în care intenționam să terminăm cursa”.

  Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss