GP24 Media

LATEST POSTS

Verstappen: Piloții Mercedes nu ar trebui să vorbească în numele celorlalți.

Verstappen, Mercedes
Vizualizări: 12199

Max Verstappen consideră că piloții Mercedes ar trebui „să vorbească doar pentru ei înșiși” și nu pentru ceilalți în dezbaterea în curs de desfășurare privind porpoising-ul în Formula 1 și impactul asupra siguranței piloților.

Echipele de Formula 1 s-au luptat cu porpoising-ul pe mașinile lor în prima parte a sezonului 2022, după ce revenirea efectului de sol în cadrul noului regulament a făcut ca fenomenul să devină o problemă. În timp ce unele echipe au reușit să eradicheze problema sau să o țină sub control, echipa Mercedes AMG F1 a fost una dintre cele mai afectate echipe.

FIA a făcut primii pași pentru a interveni în această problemă la începutul acestei săptămâni, când a emis o directivă tehnică din motive de siguranță care a încercat să stabilească un parametru pentru cât de mult pot face pornituri mașinile. După ce Max Verstappen și-a prezentat opoziția față de modificările regulilor la mijlocul sezonului în conferința de presă de vineri, Lewis Hamilton a declarat că este „întotdeauna interesant să vezi perspectivele și opiniile oamenilor în lumini diferite”.

Verstappen, Mercedes

„Evident, în fața ta este una, iar în spate este alta, uneori oamenii spun lucruri diferite”, a declarat Lewis Hamilton, înainte de a sublinia importanța de a avea grijă de siguranța piloților. Vorbind sâmbătă, după calificările din Canada, Max Verstappen a declarat că nu era sigur că Lewis Hamilton se referea la el, dar a considerat că acesta a fost „întotdeauna foarte sincer și direct”.

Întrebat dacă a fost surprins de ceea ce a spus Lewis Hamilton, Max Verstappen a răspuns: “Am fost surprins: “Nu este vorba doar de el, ci și de coechipierul său. Ei vorbesc în numele altor persoane”. „Ar trebui să se concentreze doar pe ei înșiși și să spună ceea ce cred. Deci să vorbească doar pentru ei înșiși în loc să implice alți oameni în asta”.

Lewis Hamilton și coechipierul său George Russell au fost două dintre cele mai vocale figuri în ceea ce privește problemele de siguranță care rezultă din pornirile extreme ale mașinilor în F1. Acest lucru nu pare a fi o coincidență totală, deoarece ambii pilotează pentru echipa (Mercedes AMG F1) care suferă cel mai mult din cauza țopăiala. George Russell a declarat vineri că piloții care nu se mai luptă cu porpoisingul sunt împotriva oricărei modificări a regulilor „pentru că nu poate decât să îi împiedice” și că este „un pic rușinos să vezi că performanța este prioritara în detrimentul siguranței”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Verstappen, Mercedes

Lewis Hamilton a dezvăluit vineri că anul acesta s-a confruntat cu mai multe dureri de cap din cauza modului în care ricoșează mașina sa, în timp ce o serie de piloți au explicat că fac mult mai multă fizioterapie pentru a se recupera după curse decât în anii precedenți. Demersul FIA de a investiga cât de mult se țopăie mașinile a fost în mare parte bine primit de către grila de start a F1, deși George Russell a considerat că este „mai mult un plasture de lipit” decât o soluție reală.

Însă piloții care nu au avut probleme atât de mari, precum Max Verstappen și Charles Leclerc de la Scuderia Ferrari, au fost mai sceptici în ceea ce privește necesitatea oricărei intervenții, mai ales că echipele lor au lucrat pentru a-și rezolva problemele. „Am lucrat pentru a rezolva aceste probleme”, a declarat vineri Charles Leclerc. „Cred că îmbunătățirea a fost masivă, iar acum toată munca pe care am depus-o, [o punem] la coșul de gunoi pentru că, evident, poate că există o echipă care se luptă mai mult decât altele.

„Acesta este punctul meu de vedere. Înțeleg, evident, că pe mașina Mercedes AMG F1 este foarte rău, dar cred, de asemenea, că există poate soluții pentru asta”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES