GP24 Media

LATEST POSTS

Verstappen, oprire întârziată: Ar fi fost în spiritul lui Dietrich Mateschitz!

Verstappen
Vizualizări: 10804

Verstappen crede că nu a fost deloc riscant să mai facă o oprire la boxe în finalul cursei de la Spielberg. Ce rol a avut Dietrich Mateschitz?

Max Verstappen a obținut maximum de puncte la cursa de casă a celor de la Red Bull. După ce a câștigat sprintul de sâmbătă, olandezul s-a impus și în cursa principală de duminică și a stabilit cel mai rapid tur de cursă în ultimul tur.

Asta înseamnă 34 de puncte din 34 posibile pentru Verstappen în acest weekend. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care campionul mondial a cerut cu disperare pneuri noi la finalul cursei pentru a-i smulge colegului său de echipă Sergio Perez cel mai rapid tur.

Cu puțin timp înainte de final, inginerul său de cursă, Gianpiero Lambiase, i-a sugerat prin radio că ar trebui să răcească pneurile pentru a lansa un nou atac în cele mai rapide tururi. Dar Verstappen i-a răspuns: “Mai bine mă opresc”.

“Suntem cu 24 de secunde în față. Haideți”, și-a îndemnat el echipa. Și, într-adevăr, echipa a cedat solicitării, deși nu-și putea permite să facă o greșeală majoră la oprire. După ce Verstappen a revenit pe pistă, avea un avans de doar 2,1 secunde față de Charles Leclerc.

Așadar, dacă ceva nu ar fi mers bine în timpul opririi la boxe din turul 69 din 71, ar fi putut costa poziția de lider și, posibil, victoria cursei. Dar planul a funcționat în cele din urmă și Verstappen și-a asigurat punctul bonus cu un 1:07.012.

Verstappen

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Marko: Verstappen la limită în cel mai rapid tur de circuit”
Max a reușit totuși să parcurgă cel mai rapid tur pentru a se calma, pentru ca să doarmă mai bine”, zâmbește Helmut Marko pentru “Sky” și explică: “Când a susținut că pneurile nu mai sunt bune, am știut: chiar dacă nu-i dăm pneuri noi, va încerca.”

În cele din urmă, explică Marko, a fost “mai puțin riscant” să “facă o altă oprire”. Austriacul și-ar fi dorit ca Verstappen să o ia mai ușor în ultimul tur.
“I-am spus: este atât de departe în față, încât nu trebuie să riște nimic”, a spus Marko. Dar, în cele din urmă, Verstappen și-a asigurat cel mai rapid tur cu mai mult de o secundă, în timp ce Perez a stabilit al doilea cel mai rapid tur al zilei, cu 1:08.111.

“Cred că a împins la limită”, a zâmbit Marko. Christian Horner, explicând la “Sky”: “Bineînțeles că acea ultimă oprire la boxe, pentru a obține cel mai rapid tur, a fost cu un pic de risc”.
“Dar băieții au fost într-o formă atât de bună tot weekendul încât am simțit că a meritat riscul”, subliniază el, adăugând: “Max ne-a pus sub presiune la acea oprire la boxe. Se simțea că își dorea acel set de pneuri soft”.

Verstappen

Verstappen nu a avut nevoie de punctul bonus
“Am spus: “Bine, fără risc, fără distracție!”. Asta obișnuia să spună Dietrich Mateschitz”, își amintește Horner despre șeful Red Bull, care a murit în 2022, adăugând: “Mecanicii au fost într-o formă atât de bună la boxe astăzi încât a fost doar un mic risc”.

În ceea ce-l privește pe Verstappen însuși, el spune că nici măcar nu a fost un risc, “dar cred că echipa a fost un pic mai nervoasă”, zâmbește el, explicând: “Am văzut avansul și m-am gândit: trebuie să ne oprim.”

“Dacă există o șansă, vreau să încerc să fac cel mai rapid tur. Asta am și fâcut”, spune el, subliniind: “Din exterior ar putea părea un risc mare, dar pentru mine, în mașină, nu a fost deloc un risc”.

Întrebat dacă turul cel mai rapid are o semnificație mai mare pentru un pilot decât doar punctul bonus, el răspunde cu un zâmbet: “Poate!”. Pentru că, în ceea ce privește Campionatul Mondial, este clar că Verstappen nu prea avea nevoie de punctul suplimentar.

Verstappen

După weekendul de la Spielberg, olandezul are deja 81 de puncte în fața coechipierului său și a celui mai apropiat rival. Asta înseamnă mai mult decât trei victorii în cursă – inclusiv cel mai rapid tur …

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verstappen
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Lucian Sandu

Lucian Sandu

RELATED ARTICLES