More

  Latest Posts

  Verstappen numește dubla Red Bull din Turcia „un rezultat foarte bun”, în timp ce Perez se bucură de bătălia cu Hamilton

  Dubla Red Bull este un rezultat pe care Verstappen și coechipierul său, Sergio Perez, au spus că este maximul pe care l-ar fi putut obține – cu Perez acum convins că pot aduce trofeul de campionat al constructorilor acasă…

  Verstappen a început P2 într-un GP al Turciei umed, cu Valtteri Bottas în pole. Cei doi au terminat acolo, pilotul de la Red Bull ținând pasul cu finlandezul în prima etapă – dar luptându-se să rămână în contact după oprirea la boxe în turul 37-38.

  El a explicat că ritmul lui Bottas însemna că este vorba doar de a păstra controlul asupra pilotului Mercedes, care s-a dovedit în cele din urmă impecabil duminică.

  „Cred că am reușit să maximizăm rezultatul – Valtteri a fost, desigur, puțin mai rapid – dar cred că tot acest weekend am rămas puțin în urmă în comparație cu Mercedes, iar această cursă a fost doar despre gestionarea anvelopelor” a spus Verstappen. „Dar ca echipă care a terminat pe locurile doi și trei aici a fost un rezultat foarte bun.”

  Cu șase curse rămase, Verstappen își propune să își consolideze avantajul de șase puncte în clasamentul piloților, el a adăugat: „Mi-aș dori să am un pic mai mult ritm în mașină, așa ar fi fost ceva mai ușor, dar suntem în luptă și continuăm să luptăm și vom vedea în cursele următoare cât de competitivi vom fi”.

  În ceea ce îl privește pe Perez, care a reușit să urce pe primul său podium de la Marele Premiu al Franței din iunie (runda 7), mexicanul a început al șaselea și a ajuns pe locul al treilea cu o pasă târzie asupra lui Charles Leclerc, în timp ce Pierre Gasly a fost penalizat pentru că l-a scos pe Fernando Alonso din dispută și jocul lui Lewis Hamilton de a rămâne afară pe inters nu a dat roade.

  „Sincer, ultimele curse am avut mult ghinion. La Monza am terminat pe podium, dar am avut o penalizare; Rusia, la trei tururi, am fost pe podium.

  Dar cu siguranță este frumos, mai ales într-o cursă ca astăzi, pentru că m-am simțit atât de inconfortabil în mașină și nu am avut ritmul exact pentru a se potrivi cu al celor de la Mercedes și simt că ne-am maximizat rezultatul astăzi.

  Sunt sigur că, dacă vom putea face asta pentru următoarele șase curse, ezu şi Verstappen vom putea câștiga acest campionat”, a afirmat el.

  Nu numai că a marcat un loc trei, dar Perez a ieșit în fruntea unei teribile lupte din turul 35 cu Hamilton. El a remarcat: „A fost destul de intens în acel moment, deoarece cred că Lewis m-a adus cu adevărat în… cel mai rău punct al meu din cursa mea de astăzi, deoarece mă luptam atât de mult cu anvelopele mele în acel moment.

  Prima etapă a fost atât de dificilă pentru mine, mai ales spre sfârșit, iar Lewis a fost destul de rapid, cred că era la momentul respectiv cea mai rapidă mașină pe pistă.

  „Așadar, a-l reține în acel moment a fost destul de provocator; am avut o luptă bună, a trebuit să mă duc să evit bolta de la intrarea în boxe, dar a fost o luptă bună în general, am reușit să rămân înainte”, și-a amintit mexicanul.

  În ciuda rezultatului din Turcia, Mercedes a reușit să depășească Red Bull cu 36 de puncte în campionatul constructorilor.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss