More

  Latest Posts

  Verstappen neagă că plasa lui Perez a fost singurul motiv pentru care a luat pole-ul la Abu Dhabi

  Max Verstappen s-a clasat pe primul loc în calificările de pe Circuitul Yas Marina cu o demonstrație emfatică sâmbătă seara pentru a se plasa în pole position pentru Marele Premiu de la Abu Dhabi și lupta pentru campionat.

  Dar pilotul Red Bull a negat că plasa aerodinamică de la coechipierul Sergio Perez a fost singurul motiv pentru care a câștigat locul 1 în fața rivalului la titlu Lewis Hamilton.

  Verstappen a stabilit punctul de referință de 1m22.109s pentru a lua pole-ul cu mai mult de trei zecimi în fața rivalului de la Mercedes, Hamilton, în Emiratele Arabe Unite, mulțumită parțial unui spectacol impresionant de muncă în echipă Red Bull, care l-a văzut pe Sergio Perez dându-i coechipierului său o plasă aerodinamică.

  Cu toate acestea, în timp ce olandezul a fost recunoscător pentru remorcarea coechipierului său, a minimizat posibilul avantaj pe care l-a câștigat din asta: „S-a discutat înainte de calificare, așa că da, a fost foarte frumos, frumos executat, dar nu este motivul pentru care decalajul a fost aşa de mare. S-ar putea să fi câștigat o zecime în virajul 9.

  Verstappen

  „Dar, cu toate acestea, vreau să spun, Checo este un coechipier grozav și este o adevărată plăcere să lucrez cu el. La fel, un mare „mulțumesc” lui”, a adăugat el, după ce Perez a câștigat locul patru pe grilă, la un loc în spatele lui Lando Norris de la McLaren.

  Concurentul la campionat era pe cale să-și îmbunătățească a doua cursă de zbor în Q3 înainte de a renunța în ultimele viraje și a recunoscut că remorcarea a fost mult mai pronunțată la prima sa cursă de zbor.

  „Da, cu siguranță, la prima cursă a fost foarte frumos, iar apoi la a doua rundă am avut o ieșire foarte bună din șapte, așa că de fapt nu am pierdut nici măcar timp în acea linie pe cont propriu urmând mașini, dar cu siguranță, în acea primă cursă, a fost o remorcare drăguță.”

  Directorul echipei, Christian Horner, a oferit o perspectivă suplimentară asupra modului în care Red Bull a folosit cârligul pentru a-l egala pe Hamilton în linii drepte și a-l depăși.

  Verstappen

  „Am discutat despre slipstream în această dimineață”, a spus Verstappen. „Am scăzut forța aerodinamică, a fost singura modalitate de a egala [Mercedes] pe linii drepte. Q2 a venit mai mult spre noi, iar apoi ambele runde din Q3 au fost excepționale. Acel cârlig, Checo lucrând cu colegul său de echipă; lucru în echipă absolut perfect astăzi. Cred că acesta este unul dintre cele mai bune tururi ale anului ale lui Max”, a spus el.

  Cu toate acestea, Verstappen va aplica o strategie contrară față de Hamilton duminică, deoarece pilotul Red Bull a trecut la compuși moi pentru cel mai rapid tur al său din Q2, după ce s-a blocat pe medii – deși nu a fost deranjat de perspectiva de a începe cu anvelopele moi.

  „Ei bine, desigur, nu acesta a fost planul, pentru că am vrut să încerc să încep pe medii. Dar m-am simțit bine ieri pe parcursul meu lung pe soft-uri, așa că nu a fost chiar o decizie dificilă de luat.

  Privind în perspectivă decisivă în campionat, care îl va vedea pe Verstappen să câștige dacă duminică îl depășește pe Hamilton, olandezul a concluzionat: „Acesta este, desigur, ceea ce ne-am dorit, dar nu este niciodată ușor, mai ales cu forma lor [Mercedes] în ultimele câteva curse. Acum doar aștept cu nerăbdare ziua de mâine.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss