More

  Latest Posts

  Verstappen lider pentru Red Bull la finalul zilei de vineri în Styria

  Ziua de vineri a fost una cel puțin plăcută pentru cei de la Red Bull, cu Max Verstappen terminând ziua ca lider la finalul antrenamentelor în timp ce Mercedes au avut o problemă neidentificată cu monopostul lui Lewis Hamilton.

  Piloții participanți: Mercedes – Lewis Hamilton și Valtteri Bottas; Ferrari – Sebastian Vettel și Charles Leclerc; Red Bull Honda – Max Verstappen și Alexander Albon; McLaren Renault – Carlos Sainz și Lando Norris; Renault – Daniel Ricciardo și Esteban Ocon; AlphaTauri Honda – Daniil Kvyat și Pierre Gasly; Racing Point Mercedes – Sergio Perez și Lance Stroll; Alfa Romeo Ferrari – Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi; Haas Ferrari – Romain Grosjean și Kevin Magnussen; Williams Mercedes – George Russell și Nicolas Latifi.

   

   

   

  Perez a fost surpriza zilei pentru cei de la Racing Point, Mexicanul stabilind cel mai rapid timp al primii sesiuni de antrenamente libere cu un timp de 1m04.867s fiind cu puțin mai rapid decât Verstappen care a terminat sesiunea cu un timp de 1m04.963s pentru Red Bull. Campionii de la Mercedes nu au avut o zi extraordinară, problemele de fiabilitate pe care le-au întâmpinat în cadrul weekend-ului trecut dându-le mari dureri de cap de-a lungul zilei. Bottas și Hamilton au terminat prima sesiune pe trei, patru respectiv, nefolosind pneurile cele mai moi, urmați de Stroll pentru Racing Point și Albon pentru Red Bull.

  În cadrul celei de-a doua sesiuni am avut parte și de primul steag roșu al weekend-ului, sesiunea fiind întrerupta când Daniel Ricciardo a pierdut controlul monopostului său Renault la intrarea în virajul 9, rezultând într-un contact puternic cu peretele de cauciuc, impact ce le va da mari dureri de cap mecanicilor Renault pe care îi așteaptă o noapte lungă de lucru. Australianul s-a resimțit după impact, schiopătând ușor înspre mașina medicală care a venit să îl culeagă cât se poate  de prompt.

   

  Sesiunea a repornit cu 60 de minute rămase pe ceas, iar cei doi piloți Mercedes au sărit imediat în fruntea clasamentului pe gumele medii. Timpii lor nu au rezistat în schimb, Perez reușind să urce iar în fruntea tabelei cu un timp de 1m04.087s pe gumele moi.

  Albon a avut și el un mic incident în virajul trei dar a scăpat fără daune majore, iar spre mijlocul sesiunii Perez era încă lider pe tabelă, urmat de Bottas, Verstappen, Stroll, Ocon și Norris.

  În cea de-a doua jumătate a sesiunii piloții au început să facă simulări în ritm de calificare pe pneurile moi iar cu riscul foarte ridicat de ploaie pentru ziua de sâmbătă unii piloți au optat să folosească unele seturi de pneuri soft care în mod normal sunt păstrate pentru ziua de sâmbătă.

  Stroll a reușit să urce în poziția a doua cu un timp de 1m04.241s dar la doare câteva minute Bottas s-a impus cu timpul său de 1m03.703s. Tensiunea creștea palpabil din cauza posibilității anulării calificărilor de sâmbătă din pricina vremii rele. Dacă asta se va întâmpla, clasamentul din FP2 va fi folosit pentru a determina grila de start iar finalul acestei sesiuni s-ar putea dovedi a fi crucial.

  Echipele, așadar, au tras mai tare decât într-o sesiune de antrenamente normale, cu multe ieșiri pe pneuri moi în ultima jumătate de oră în care în mod normal ar fi făcut simulări în ritm de cursă.

  Cu doar jumătate de oră rămasă pe ceas, Verrstappen a preluat conducerea pe tabelă cu un timp de 1m03.660s urmat de Bottas, Peres, Stroll, Sainz, Hamilton, Albon și Norris.

   

  Norris în schimb a primit o penalizare de 3 poziții pe grila de start din cauza faptului că nu a respectat steagul galben și a depășit două mașini în cadrul antrenamentelor de astăzi.

  La finalul zilei top 10-ul arăta așa: Verstappen, Bottas, Perez, Stroll, Sainz, Hamilton, Albon, Norris, Leclerc și Ocon.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss