More

  Latest Posts

  Verstappen își extinde avantajul în Campionat după ce a câștigat în Mexic

  Max Verstappen de la Red Bull a înregistrat o a treia victorie record în Marele Premiu din Mexico City, în fața lui Lewis Hamilton de la Mercedes și a coechipierului Red Bull Sergio Perez – care a devenit primul pilot mexican care a urcat pe podiumul de Formula 1 în cursa de acasă.

  Bucuria pole-position-ului șoc a lui Valtteri Bottas a fost de scurtă durată, deoarece Verstappen a măturat exteriorul celor două Mercedes în primul viraj din primul tur.

  Bottas a fost apoi învârtit de Daniel Ricciardo de la McLaren în virajul 2 pentru a-l lăsa pe Verstappen să conducă în faţa lui Hamilton, apoi Perez în spatele Safety Car-ului, care a fost chemat înapoi pentru o reluare a cursei din turul 5, în timp ce Bottas a căzut în spatele terenului.

  image 1 4

  Ritmul lui Verstappen pe anvelopele medii – pe care toți au început, cu excepția lui Yuki Tsunoda și Esteban Ocon – a fost superior celui al lui Hamilton în timpul de deschidere.

  Britanicul pierzând timp în fața olandezului și a coechipierului său Perez, el a intrat pentru hard-uri în turul 30, iar Verstappen a urmat în turul 34, ieșind pe locul al doilea, făcându-l pe Perez primul mexican care să-și conducă cursa de acasă.

  Perez avea să vină pentru noi compuși tari în turul 41, la nouă secunde în spatele lui Hamilton, și a început să scoată bucăți din acel decalaj pentru a-l lăsa la doar o secundă în turul 60 din 71.

  image 3 3

  Urale uriașe au izbucnit când mulțimile au văzut cât de aproape era eroul lor de acasă de Hamilton, iar cazul britanicului nu a fost ajutat când i s-a spus să ridice și să ruleze, dar Perez nu a putut trece și a ajuns pe locul al treilea – la doar 1,1 secunde în spatele lui Hamilton – în ciuda faptului că avea cauciucuri dure care erau cu 11 tururi mai noi decât ale pilotului Mercedes.

  Cât despre Bottas, a fost oprit în turul 66 pentru cauciucuri moi, s-a dezlipit în turul 68, dar nu a putut lua cel mai rapid tur de la Verstappen. A jintrat din nou la boxe pentru un alt set nou de softuri cu un tur rămas și a smuls cel mai rapid tur liderului campionatului Red Bull, înainte de a termina pe locul 15 la general.

  image 2 4

  Pierre Gasly s-a calificat pe locul 5, dar a terminat confortabil pe locul patru după rotirea lui Bottas, în timp ce Carlos Sainz a ocupat locul șase în spatele lui Charles Leclerc (P5) în cursă, spaniolul pierzând în fața coechipierului său de la Ferrari la start.

  Sebastian Vettel a ocupat locul șapte pentru Aston Martin, înaintea lui Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo, pe locul 8.

  Fernando Alonso a ocupat locul nouă pentru Alpine, după ce a început pe locul 12, dar a fost împiedicat de o oprire lentă din turul 40. Acest lucru l-a lăsat pe Lando Norris pe locul 10 de pe locul 18, pilotul McLaren ajungând pe locul 7 în turul 45, când a schimbat de la medii la hard-uri.

  Coechipierul lui Norris, Ricciardo, a putut ocupa abia locul 12 după ce contactul din turul 1, care i-a stricat speranțele de a marca puncte de pe locul 7 pe grilă și i-a promovat pe Leclerc, Vettel și Raikkonen câte un loc.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss