GP24 Media

LATEST POSTS

Verstappen își exprimă punctul de vedere asupra incidentelor controversate cu Hamilton, deoarece spune că „nu a meritat lupta” după penalizări

Verstappen
Vizualizări: 10515

Pe fondul unei bătălii aprinse cu Lewis Hamilton în Arabia Saudită, Max Verstappen a ajuns pe locul al doilea, un rezultat care îi pune pe cei doi luptători la titlu în egalitate de puncte.

Dar pilotul Red Bull a spus că nu crede că merită să se lupte cu Hamilton după ce a primit o penalizare de cinci secunde în cursă, în timp ce și-a dat părerea despre incidentul din virajul 27, care l-a văzut lovit în spate de pilotul Mercedes.

Verstappen s-a prăbușit în calificări și a început cursa inaugurală de la Jeddah de pe locul 3, dar a fost introdus în frunte după ce a rămas în afara primei mașini de siguranță și a ales să schimbe anvelopele în oprirea rezultată cu steag roşu.

El a păstrat conducerea până în turul 44 – trecând anterior pe lângă Esteban Ocon și Lewis Hamilton la a doua reluare a cursei cu o mișcare grozavă – dar a primit o penalizare de cinci secunde pentru că a părăsit pista și a câștigat un avantaj în virajul 1 înainte de mișcarea lui Hamilton. Olandezul a spus că penalizarea l-a împiedicat efectiv să concureze pentru victorie.

„Când mi-au spus că am o penalizare de cinci secunde, nu a mai meritat să lupt pentru că nu voi scăpa niciodată de un interval de cinci secunde”, a spus liderul campionatului. „Deci da, multă acțiune, multe lucruri care s-au întâmplat. Cred că până la urmă nu am avut un ritm perfect în cursă, poate că nici cauciucurile medii nu au fost uimitoare până la capăt. Cred că cauciucurile dure [ale lui Hamilton] au avut ceva mai multă viață în ele cred, dar, ca întotdeauna, este ușor de spus după aceea.

„La final, penalizareaa aceea de cinci secunde nu cred că este corectă, dar la sfârșitul zilei nu vreau să vorbesc atât de mult despre asta pentru că nu merită niciun cuvânt să iasă din gura mea.

„Mi se pare interesant că eu sunt cel care primește o penalizare când amândoi am ieşit în afara liniilor albe”, a adăugat el. „În Brazilia a fost bine, dar dintr-o dată primesc o penalizare pentru asta; puteai să vezi că amândoi am ratat virajul. Dar este în regulă, nici nu petrec prea mult timp cu asta. Trebuie să mergem înainte.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Au existat numeroase momente în cursă și ambii protagoniști ai campionatului au fost chemați la comisari pentru un incident în virajul 27, care l-a văzut pe Verstappen încetinind pentru a-i da P1 lui Hamilton – în timp ce Hamilton a fost prins aparent în neștiință și a lovit monopostul Red Bull din spate, incident care l-a penalizat pe Verstappen cu 10s în plus.

Verstappen și-a explicat partea sa a poveștii: „Mi-au spus să dau poziția înapoi, așa că imediat când am auzit asta la radio, m-am îndreptat spre dreapta, arătând că mă voi muta și am frânat, am redus treapta, dar el a rămas în spatele meu – așa că mă uitam în oglindă și încetineam și cred că a fost o mică greșeală de comunicare și a dat peste mine.”

După ce a luat 18 puncte față de cele 26 ale lui Hamilton în Arabia Saudită, Verstappen intră în finalul sezonului la egalitate de puncte cu multiplul campion mondial – dar înainte, în virtutea că a câștigat mai multe curse în acest sezon. Pilotul zilei a spus că este „încântat” că titlul este luptat până la capăt.

“Suntem egali la puncte acum și cred că este foarte interesant, desigur, pentru întreg campionatul și Formula 1 în general… Da, se va decide acolo, așa că sperăm să avem un weekend bun, așa că să vedem”, a bănuit Verstappen.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES