Latest Posts

Verstappen îl devansează pe Leclerc într-o primă sesiune plină de evenimente la Baku.

Vizualizări: 10008

Ultimul tur rapid al lui Max Verstappen l-a devansat pe Charles Leclerc, care a făcut un efort întârziat, în singura sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului 2023 de Formula 1, Sergio Perez fiind al treilea.

Aproape de limită pentru Carlos Sainz în minutul 6 al acestei prime sesiuni de antrenamente libere, acroșând interiorul virajului 5 cu Ferrari-ul său. Acest circuit este cunoscut ca fiind complicat – după cum îi poate spune coechipierul său Charles Leclerc. Yuki Tsunoda s-a confruntat cu o pană la pneul spate, cauzată de faptul că a intrat în zid la ieșirea din virajul 3, ceea ce a rupt janta. Yuki Tsunoda a reușit să își întoarcă AlphaTauri-ul la boxe.

Primul steag galben al acestei sesiuni a ieșit în minutul 13 al sesiunii și a fost cauzat de o problemă la motorul Alpine al lui Pierre Gasly, care ulterior a luat foc, ceea ce a dus la primul steag roșu din acest weekend la Baku, o veste proastă pentru fiecare pilot și echipă, deoarece aceasta este singura sesiune de antrenamente din acest weekend din cauza noului format pentru weekendurile de curse Sprint.

Verstappen, Leclerc

Aproape în același moment în care mașina lui Pierre Gasly a luat foc, pilotul Haas F1 Kevin Magnussen și-a oprit mașina în virajul 1. Ceasul continuă să ticăie în timpul situației de steag roșu, astfel că s-a pierdut mult timp prețios, ceea ce îi va afecta în special pe debutanți, cum ar fi Nyck de Vries și Logan Sargeant. După 13 minute de timp pierdut, sesiunea s-a reluat la ora 12:58. După doar câteva minute, Esteban Ocon a fost văzut părăsindu-și mașina, făcând din această sesiune una dezastruoasă pentru Alpine F1 Team.

În acest moment al sesiunii, timpii pe tur sunt în scădere, iar pozițiile se schimbă tot timpul. Fernando Alonso fiind pe locul 4, dar coborât un loc de Nyck de Vries. Lance Stroll reușește să ajungă pe locul 2, despărțind piloții Red Bull Racing, fiind la 0,2 secunde în spatele lui Max Verstappen și la 0,07 secunde în fața lui Sergio Perez. La scurt timp, Fernando Alonso pare să aibă o problemă și i se spune să boxeze. Chiar și Alex Albon a strălucit pentru scurt timp, deoarece și-a pus mașina Williams Racing pe locul 2 în clasament.

Evident, acest lucru a fost de scurtă durată. Sergio Perez este acum în fruntea clasamentului cu un timp de 1m42.651. În această sesiune au avut loc mai multe ieșiri în decor de către pilotul Scuderiei Ferrari, Charles Leclerc, care părea să experimenteze găsirea celei mai bune linii. Pe care a găsit-o în cele din urmă, deoarece, cu 5 minute rămase de parcurs, s-a clasat pe locul 2 în clasament, despărțindu-i pe cei 2 piloți Red Bull Racing.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen, Leclerc

În turul următor, Charles Leclerc a reușit să ajungă pentru scurt timp în fruntea clasamentului, depășindu-l pe Sergio Perez cu 0,25sec la coborârea steagului cu carouri. Acțiunea nu s-a încheiat nici după ce a ieșit steagul cu carouri, deoarece Verstappen a avut timp suficient pentru un al treilea tur de pistă cu pneuri soft. Deși a rulat în spatele timpului lui Charles Leclerc în primele două sectoare, viteza în linie dreaptă a RB19 a făcut ca acesta să câștige suficient pentru a trece în față și a obține ceea ce avea să rămână timpul de lider al sesiunii – 1m42,315s.

În spatele său, Carlos Sainz, care a scăpat cu o privire de zidul interior în virajul 5 în primele tururi, a realizat cel mai bun tur al său personal cu pneuri soft și a obținut locul patru, urmat de Sergio Perez, care nu a reușit să meargă mai repede la a treia sa încercare de final. Lando Norris a fost următorul în ordinea finală – un alt pilot care a făcut un salt în clasament la final – urmat de Nyck de Vries și Lance Stroll.

Fernando Alonso a încheiat pe locul opt, dar fără să poată rula cu pneuri soft, deoarece Aston Martin Racing a optat pentru o strategie divizată, spaniolul raportând, de asemenea, o problemă cu DRS înainte de ultimele curse, dar a reușit să se descurce după reparațiile de la boxe. Alex Albon a terminat al nouălea, în fața lui Zhou Guanyu, în timp ce Yuki Tsunoda a reușit să revină târziu după reparațiile la mașina sa și a ocupat locul 14.

Verstappen, Leclerc

Piloții Mercedes nu au efectuat niciun tur cu pneuri soft după ce ambii au raportat probleme la frâne în primele tururi. Lewis Hamilton a condus echipa Săgeților Negre pe locul 11, cu George Russell pe locul 17. El a fost retrogradat pe locul 2 doar câteva momente mai târziu, când Max Verstappen și-a pus mașina Red Bull Racing RB19 în fruntea clasamentului cu un timp de 1,42.315. Astfel, clasamentul de la finalul acestei prime și singure sesiuni de antrenamente pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului s-a încheiat astfel:

Verstappen, Leclerc

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 / Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss