Latest Posts

Verstappen îl conduce pe Russell în FP2 la Abu Dhabi

Vizualizări: 13401

Max Verstappen i-a devansat confortabil pe George Russell și Charles Leclerc, în timp ce acești piloți de la Red Bull Racing, Scuderia Ferrari și Mercedes AMG F1 și-au împărțit primii timpi în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, care va încheia sezonul 2022.

Lewis Hamilton a ocupat locul al patrulea în FP2, unde toți piloții obișnuiți din 2022 s-au aflat la volanul mașinilor lor, după ce în FP1 șapte au lăsat loc pentru opt piloți tineri sau de rezervă. Pentru singura sesiune de antrenamente de o oră care se desfășoară la temperaturi comparabile cu cele din calificări și din cursă, Zhou Guanyu și Sebastian Vettel au condus plutonul la ieșirea de la boxe – cu primele antrenamente realizate cu pneuri MEDIUM și HARD, majoritatea piloților folosind mediile cu pereți galbeni.

Sebastian Vettel l-a depășit pe Zhou Guanyu la ieșirea de pe circuit și a stabilit primul loc cu 1m28,120s, folosind pneurile MEDIUM, pe care Valtteri Bottas l-a depășit apoi cu primul său tur pe pneuri HARD – 1m27,717s. Charles Leclerc a trecut apoi în față cu 1m26.645s, care a rămas cel mai rapid timp până la puțin peste un sfert din sesiune, moment în care Max Verstappen a trecut în față cu 1m25.449s folosind pneuri SOFT.

Verstappen, Russell

Aproape 10 minute mai târziu, campionul mondial a făcut o a doua rundă cu pneuri SOFT și a îmbunătățit timpul de top la 1m25,335s – moment în care rivalii săi au început să se scurgă folosind același compus care va fi esențial pentru stabilirea grilei de sâmbătă. Sergio Perez s-a clasat în spatele coechipierului său de la Red Bull Racing pe locul al doilea, dar a fost cu puțin peste o jumătate de secundă mai lent, după ce a pierdut 0,3s în ultimul sector.

Carlos Sainz a fost nevoit să abandoneze primul tur cu pneuri SOFT după ce a întâlnit o mașină Haas F1 care rula încet pe trasa ideala înainte de virajul 9, un ac de păr lung la stânga, la capătul superior al pistei Yas Marina. Deși a reușit să mai facă o tură cu pneuri SOFT, Carlos Sainz a terminat ca cel mai lent dintre primii clasați, pe locul șase – la 0,786s de primul loc.

Rulând în spatele coechipierului său, dar fără probleme de trafic, Charles Leclerc s-a folosit de prima sa ieșire pe pneuri SOFT pentru a-i face umbră lui Sergio Perez și a rulat la 0,264s în urma lui Max Verstappen, înainte ca cele două Mercedes AMG F1-uri să iasă pe circuit pe pneuri SOFT imediat după jumătatea cursei. George Russell, în ciuda unui moment de supravirare la ieșirea din acul de păr lung și în pantă din virajul 5 la stânga din capătul de jos al circuitului și fiind nevoit să se strecoare prin trafic în ultimele viraje, a trecut în fața lui Charles Leclerc cu un timp de 1m25,487s.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Verstappen, Russell

A urmat Lewis Hamilton, care a fost nevoit să abandoneze primul tur pe pneuri MEDIUM la începutul sesiunii, după ce a rămas în garaj în primele 10 minute, deoarece Kevin Magnussen a rulat lent pe circuitului. Lewis Hamilton a stabilit cel mai rapid timp al sesiunii în primul sector în simularea sa de calificare pe pneuri SOFT și a egalat Max Verstappen până la sfârșitul celui de-al doilea sector, dar a pierdut o mare parte din timp în ultimul sector și a ajuns în spatele lui Charles Leclerc.

După aceasta, Max Verstappen, care a stat la boxe în cele 15 minute anterioare, a reapărut pe un alt set de pneuri SOFT pentru a încerca un nou tur rapid cu puțin peste o treime din sesiune rămasă. Max Verstappen nu l-a putut depăși pe Lewis Hamilton în sectorul de deschidere, dar a mers mai repede decât propriul său timp mai rapid stabilit în sectorul de mijloc. A pierdut timp în ultima treime față de recordul său personal, dar a stabilit totuși cel mai bun timp al sesiunii cu 1m15,146s.

Acest lucru a însemnat că avantajele sale finale față de George Russell, Charles Leclerc și Lewis Hamilton au fost de 0,341s, 0,453s și 0,615s. Sergio Perez a terminat cu 0,706s mai lent decât Max Verstappen, deoarece nu a reușit să își îmbunătățească recordul personal în ciuda faptului că a obținut o simulare final de calificare în același timp cu coechipierul său.

Verstappen, Russell

Restul sesiunii a fost dedicat rulării lungi tipice a datelor de cursă FP2, care a inclus o oprire la boxe de practică notabilă pentru Carlos Sainz, deoarece a primit undă verde pentru a ieși de la boxe în timp ce un mecanic Scuderia Ferrari încă mai avea mâinile pe fața dreaptă nou montată. Carlos Sainz s-a oprit chiar după boxa sa și a transmis prin radio echipei sale pentru a întreba dacă mecanicul este în regulă, lucru pe care Scuderia Ferrari i-a confirmat că este.

Rulajele lungi au conținut, de asemenea, date îngrijorătoare pentru Scuderia Ferrari, deoarece au sugerat că echipa roșie este până acum semnificativ în afara ritmului de cursă, în comparație cu Red Bull Racing, care a condus cu Max Verstappen pe pneurile MEDIUM. Charles Leclerc și-a întrebat la un moment dat chiar echipa „de ce suntem lenți?”, la care i s-a răspuns astfel: „Ritmul nostru nu este grozav în comparație cu ceilalți”.

În spatele piloților de la primele trei echipe pe ritmul final au venit Esteban Ocon și Fernando Alonso de la Alpine F1, care are ca obiectiv să obțină locul patru în campionatul constructorilor, în fața celor de la McLaren F1. Dar echipa portocalie l-a avut pe Daniel Ricciardo mai lent cu puțin sub o zecime decât cel mai bun timp al lui Fernando Alonso – în ceea ce a fost o sesiune plină de evenimente pentru australian.

Verstappen, Russell

El a trebuit să-și salveze mașina de la o alunecare majoră în virajul rapid 3 chiar în turul său de deschidere pe pneuri MEDIUM, înainte de a observa că boxa echipei sale include o porțiune alunecoasă de beton nou, ceea ce a însemnat că a alunecat mult peste marcajele sale la un moment dat, la începutul cursei. Valtteri Bottas a încheiat top 10 în fața lui Lando Norris și Sebastian Vettel, a cărui sesiune finală de F1 FP2 a inclus o blocare și o alunecare mare în curba 6 dintre liniile drepte principale ale circuitului în timpul simulării de calificare în faza de mijloc a sesiunii.

Rezultatele Antrenamentelor Libere 2 din Marele Premiu de F1 de la Abu Dhabi:

Verstappen, Russell

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss