Latest Posts

Verstappen explică modul în care a reușit să-i facă faţă lui Hamilton pentru a câștiga la Austin

Vizualizări: 10536

Max Verstappen l-a învins pe Lewis Hamilton cu doar 1,3 secunde într-o luptă pentru titlu titanică la Texas, cei doi protagoniști ai campionatului dând totul sub soarele arzător de pe Circuitul Americilor.

Pilotul Red Bull, Verstappen, a explicat cum și-a păstrat calmul după ce a pierdut conducerea în turul de deschidere, înainte de a o relua pentru a câștiga pentru prima dată Marele Premiu al Statelor Unite.

Verstappen, care nu a condus nicio sesiune de antrenament la Austin înainte de a încheia în pole position sâmbătă la COTA, a pierdut conducerea în fața lui Hamilton în primul viraj, când luminile s-au stins duminică.

Dar cu ajutorul unui undercut asupra pilotului Mercedes, care avea cauciucuri mai noi pentru ultima perioadă, Verstappen a trebuit doar să-l ţină la distanță până la steag.

Solicitat să-și evalueze propria cursă, el a spus: „A fost interesant. Întreaga cursă, presiunea a fost pusă pe mine, neștiind cât de repede avea să devină Lewis și am fost foarte agresivi la prima oprire de la start, iar apoi, la mijlocul cursei, Lewis a fost în intervalul de undercut, așa că a trebuit să răspundem: a trebuit să mergem din nou la boxe devreme.

„Și apoi, ultima perioadă a fost foarte lungă. Și în această căldură, mai ales. Dar am reușit să ținem cât de mult cauciucurile pentru a împinge. Îl aveam Schumacher în fața mea și intram în ultimul sector în care era în față.

Verstappen explică modul în care a reușit să-i facă faţă lui Hamilton pentru a câștiga la Austin

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Cu cauciucurile uzate nu e ușor să urmăreşti. Din fericire, într-un fel, a stat în fața mea și mi-a dat DRS și apoi, orice am pierdut s-a stabilizat puțin din cauza acelui DRS și ultimul tur am încercat doar să am un prim sector bun și începutul celui de-al doilea sector. la fel de bun.

„Nu a fost ușor pentru că anvelopele erau terminate – dar e incredibil să câștigăm aici”, a adăugat el.

Ultimele tururi au fost mânioase, deoarece Hamilton părea să câștige până când Verstappen a consumat ultimele bucăți de viață din compușii lui uzați, obținând avantajul DRS în timp ce l-a întâlnit pe Mick Schumacher în drum spre steagul în carouri. Acest avantaj, după cum a spus el, l-a ajutat să rămână în fața lui Hamilton.

„Cred că am mai fost în această poziție când ești în frunte cu anvelopele uzate sau invers când ești la vânătoare. Am încercat să fac tot ce am putut, încercând să fiu consecvent și încercând să găsesc aderența în interiorul anvelopei fără să stric prea mult, și da, nu a fost ușor – dar am reușit, cred că la sfârșitul zilei a fost o cursă foarte interesantă”, a explicat el.

După ce Hamilton i-a luat conducerea la start, se părea că Verstappen s-a confruntat cu sarcina imposibilă de a-l depăşi pe multiplul campion mondial într-un loc considerat un bastion pentru britanic. Dar olandezul și-a păstrat calmul.

„Am crezut că am început foarte bine; Cred că Lewis a avut un început foarte grozav de îndată ce a fost alături de mine, mai mult sau mai puțin. M-am dus pe exterior pentru a evita problemele din spate, deoarece este un ac de păr destul de strâns. Am decis să încerc și să merg pe drumul lung”, și-a amintit el.

Îndreptându-se spre Mexic, cursa de acasă a coechipierului său Red Bull Sergio Perez, Verstappen deține un avans de 12 puncte, în timp ce își propune să câștige primul titlu de Campion Mondial.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss