More

  Latest Posts

  Verstappen explică de ce a pierdut în fața lui Bottas la începutul Sprintului și își dă părerea cu privire la amenda de 50.000 de euro

  Un început mai lent l-a văzut pe Max Verstappen să-și piardă conducerea în F1 Sprint, în timp ce Valtteri Bottas a intrat în primul viraj. Pilotul Red Bull a explicat de ce a pierdut – și a abordat, de asemenea, penalizarea de 50.000 de euro pe care a primit-o sâmbătă…

  Verstappen a început P1 pentru Sprint cu anvelope medii, după ce Lewis Hamilton a fost descalificat din cauza unei încălcări DRS la Mercedes-ul său. Asta însemna că Bottas a împărțit primul rând sâmbătă seara, iar finlandezul s-a bucurat de un start grozav cu anvelopele moi, în timp ce Verstappen a căzut pentru scurt timp pe locul al treilea, după ce a alergat lat în turul 1. Dar a reluat locul doi în fața lui Carlos Sainz de la Ferrari pentru a asigura un start în primul rând pentru cursa de duminică.

  Liderul campionatului a explicat de ce a avut un start mai lent decât Bottas, după cum și-a amintit: „Am pornit cu cauciucul mediu, de asemenea, cred că pista [temperatura] a scăzut puțin mai mult decât ne-am fi dorit și apoi, în plus, am pierdut cumva totul, așa că startul meu nu a fost la fel de uimitor pe aceste anvelope. Dar când am schimbat treapta, am avut o schimbare îngrozitoare. Una peste alta, nu mi-a mers.

  „Apoi, desigur, am coborât pe locul trei în primul tur, dar după aceea cred că ritmul a fost bun, dar nu poți depăși pe aici; anvelopele se supraîncălzesc foarte repede și apoi ești blocat. Mai ales când mașinile sunt strâns potrivite în ritm, nu poți face mare lucru în Sprint fără o oprire la boxe, așa că, practic, am stat în spate.”

  Întrebat dacă a avut șanse să-l depășească pe Bottas la sfârșitul cursei, când cauciucurile moi au început să se degradeze, Verstappen a spus că există puține oportunități, deoarece a terminat cu 1,1 secunde în urma lui Bottas.

  „Nu chiar”, a răspuns olandezul. „Când ești în urmă, și tu urmărești, anvelopele tale sunt și mai calde pentru că încerci să te apropii pentru a obține DRS. Nu părea că era o preocupare pentru Valtteri în ceea ce privește cât de aproape eram.”

  Nu numai că Hamilton a fost descalificat din calificări, dar Verstappen a avut de plătit o amendă de 50.000 de euro, în timp ce comisarii FIA au privit vagă inspecția sa amănunțită a aripii din spate a lui Mercedes în Parc Ferme vineri seară.

  „Este o amendă destul de mare”, a spus el, „deci sper că au o cină bună și mult vin. Sper că un vin bun, scump, ar fi frumos. Mă pot invita și la cină – voi plăti și eu pentru acea cină.

  „Trebuie să plătesc, așa că sunt ceva mai puține puncte FIFA pentru mine”, a glumit el.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsii AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss