Latest Posts

Verstappen este amendat cu 50.000 de euro pentru că a examinat aripa din spate a lui Hamilton în Parc Ferme

Vizualizări: 11079

Max Verstappen a fost amendat cu 50.000 de euro pentru că a atins și a examinat aripa din spate a lui Lewis Hamilton în Parc Ferme, după calificările din Brazilia – dar nu a primit nicio penalizare pe grilă pentru infracțiune.

Aripa din spate a lui Hamilton a fost înaintată comisarilor după ce delegatul tehnic FIA, Jo Bauer, a găsit o problemă cu aceasta vineri. Investigația este în desfășurare la momentul scrierii, dar imaginile difuzate după sesiune l-au arătat pe Verstappen uitându-se la aripa din spate a mașinii lui Hamilton din Parcul Ferme, ceea ce în sine era o presupusă încălcare a articolului 2.5.1 din Codul Sportiv Internațional FIA.

În acel articol se precizează: „în Parcul Ferme pot intra doar funcționarii desemnați. Nicio operare, verificare, reglare sau reparare nu este permisă decât dacă sunt autorizate de către funcționari sau de reglementările aplicabile”.

După al doilea antrenament de sâmbătă la Sao Paulo, stewarzii au lansat următoarea declarație în care explică amenda de 50.000 de euro aplicată pilotului Red Bull Verstappen: „Comisarii au auzit de la pilotul mașinii 33 (Max Verstappen) și de la reprezentantul echipei.

Comisarii au examinat, de asemenea, un video făcut de fani de peste pistă, înregistrări video CCTV făcute de pe linia boxelor și imagini de la mașina 14, mașina 33, mașina 44 și mașina 77.

„În total, aceste videoclipuri au oferit o imagine clară a ceea ce s-a întâmplat în parcul închis după sesiunea de calificări.

„Verstappen iese din mașină, apoi se deplasează în spatele mașinii sale. Apoi își scoate mănușile și își pune mâna dreaptă în fanta aripii din spate a mașinii sale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Apoi se deplasează la mașina 44 și repetă exercițiul, atingerea aripii din spate în două locuri, o dată pe fiecare parte a dispozitivului de acționare DRS, dar pe partea inferioară din spate a aripii, în zona spațiului dintre fante și niciodată în apropierea dispozitivului de acționare sau a punctelor de fixare de capăt.”

„Videoclipul clar, de înaltă definiție, de la camera de rulare orientată spre spate de pe mașina 44 arată că nu există absolut nicio mișcare a niciunuia dintre elementele aripii de pe mașina 44 atunci când Verstappen atinge partea din spate a aripii și stewarzii sunt mulțumiți de vizionarea tuturor videoclipurilor.

„Este clar pentru stewarzi că a devenit un obicei al piloilor să atingă mașinile după calificări și curse. Aceasta a fost și explicația lui Verstappen, că era pur și simplu obișnuința să atingă această zonă a mașinii care a fost un punct de speculații în cursele recente dintre ambele echipe.

„Această tendință generală a fost văzută ca fiind în mare parte inofensivă și, prin urmare, nu a fost controlată în mod uniform. Cu toate acestea, este o încălcare a regulamentului parcului închis și are un potențial semnificativ de a provoca rău.

„Având în vedere faptul că nu a fost cauzat niciun prejudiciu direct în acest caz, în opinia comisarilor, și că nu există un precedent anterior de sancțiuni pentru aceasta – pe de o parte, dar că este o încălcare a regulamentului și are potențial pentru consecințe grave pe de altă parte, stewarzii decid să ia măsuri în acest caz și să dispună o amendă de 50.000 de euro”.

Comisarii au avertizat toate echipele și piloţii că „încălcările viitoare pot aduce sancțiuni diferite”.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss