More

  Latest Posts

  Verstappen era neliniștit de problema care a cauzat abandonul lui Ricciardo

  Max Verstappen admite că era neliniștit de un potențial abandon de la șefia cursei din Mexic în urma momentului în care a aflat că Daniel Ricciardo a fost lovit de încă o problemă de fiabilitate.

  Olandezul a controlat cursa, și și-a adjudecat a doua victorie la rând în Mexico City, cu o prestanță impresionantă, terminând în fața lui Sebastian Vettel.

  Dar, când Ricciardo a abandonat pentru a opta oară sezonul acesta, la doar 10 tururi de la final din cauza unei probleme probabil de natură hidraulică, Verstappen era neliniștit de starea Power Unit-ului său Renault.

  Întrebat dacă a fost neliniștit de posibilitatea unei probleme similar, Verstappen a răspuns: „Da, bineînțeles.

  „Fără problema lui Daniel, probabil am fi terminat 1-2 sau cel puțin cu două mașini pe podium. În urma problemei, evident că am vrut să mă asigur că nu abandonez.

  „Vrei doar să te asiguri că nu se întamplă nimic, eram atât de mult în față încât nu era prea multă presiune și puteam oricând să limităm motorul.”

  Verstappen este de părere că elementul cheie din victoria sa a fost startul, unde acesta, plecând de pe prima grilă a reușit să treacă de Ricciardo și să intre în primul viraj înaintea lui Lewis Hamilton.

  „Startul a fost cheia, a fost foarte important. Evident că Lewis nu a vrut să riște nimic, iar de acolo am putut să îmi văd de treaba mea. A fost crucial pentru cursă.

  „Sincer să fiu, nu am dormit prea bine azi noapte, am fost foarte determinat să câștig astăzi. Din fericire am făcut asta – o treabă excelentă și din partea echipei. Am avut pneurile potrivite la îndemână și mașina a mers foarte bine.”

  Șeful Red Bull, Christian Horner, spune că victoria cu numărul cinci al lui Verstappen în F1 a fost strict legată de determinarea și concentrarea sa de a avea un start bun.

  „Puteai vedea din momentul în care a ajuns la circuit dimineața asta, puteai să vezi determinarea în ochii lui, am avut un debrief, am vorbit de diferite scenari, iar concentrarea sa era evidentă de la început. Apoi a luat șefia și a controlat cursa de acolo.

  „Pentru Max, victoria de astăzi este continuarea cursei din Austin sincer. Adică a condus o cursă incredibilă. Ceea ce are un gust dulce amărui este că amândoi ar fi trebuit să fie acolo sus, dar momentan ne concentrăm pe rezultatul lui Max, a fost o performanță incredibilă.”

  Foto-credit: F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss