GP24 Media

LATEST POSTS

Verstappen e pe Val – Marele Premiu al Austriei – Pirelli Report – Cursa.

Verstappen
Vizualizări: 10621

Verstappen a dominat din nou pe Red Bull Ring făcând câștigarea de ieri a treia la rând și a cincea în acest sezon. Max Verstappen acum conduce Hamilton cu 32 de puncte în Campionatul Mondial de Piloti de Formula 1 În timp ce Red Bull Racing conduce Campionatul Mondial de Formula 1 pentru constructori cu o marjă de 44 de puncte față de Mercedes AMG F1.

Verstappen

Momente cheie:

  • Max Verstappen a obținut a treia victorie consecutivă și o altă victorie dominantă pe Red Bull Ring printr-o strategie cu două opriri. Pilotul Red Bull Racing a pornit cu pneul medium P Zero Galben înainte de a trece pe P Zero Alb hard pentru ultimele sale două stinturi. Ceilalți doi finaliști pe podium – pilotul Mercedes AMG F1, Valtteri Bottas și Lando Norris de la McLaren F1 – au oprit o singură dată pentru a schimba de pe medium pe hard.
  • Majoritatea piloților au pornit în Marele Premiu cu pneul medium, cu doar patru piloți începând pe P Zero Roșu soft (ambii Aston Martin și ambii Alpha Tauri) și doi piloți pe pneul hard (Carlos Sainz de la Ferrari și Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo).
  • A fost un mix de strategii cu una și două opriri de-a lungul cursei. Opt din cei 19 finaliști au oprit de două ori, doi din primii patru.
  • Temperaturile au fost considerabil mai reci decât au fost ieri, cursa pornind pe un cer înnorat cu 24 de grade temperatură ambientală și 32 de grade la nivelul pistei.

Verstappen

Strategii Pitstop în timpul cursei:

Verstappen

Verstappen

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cum a performat fiecare pneu:

  • HARD C3: Utilizat de doi piloți la startul cursei, cu Sainz rulând setul de start pentru 48 de tururi înainte de a trece pe medium. El a încheiat în final pe cinci după ce a pornit de pe poziția al zecelea pe grilă. Toți piloții, mai puțin doi (care au pornit pe această compoziție), au utilizat acest pneu pentru ultimul stint, cu Verstappen obținând punctul bonus pentru cel mai rapid tur cu ultimul set de pneuri hard.
  • MEDIUM C4Un pneu crucial pentru această cursă, utilizat de majoritatea piloților pentru startul în cursă, dar doar doi dintre ei au și terminat cu el (Sainz și Raikkonen: ambii au pornit cu pneuri hard).
  • SOFT C5:  Toți cei patru piloți care au pornit pe soft au oprit de două ori așa cum era de așteptat, utilizând pneul hard de două ori pentru al doilea și al treilea stint. Condițiile mai reci de azi au ajutat la exploatarea optimă a compozițiilor mai moi.

Verstappen

Verstappen

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Suntem mulțumiți cu decizia noastră de a varia nominalizările pentru Austria, rezultând astfel două curse distincte, cu al doilea Marele Premiu având un ritm foarte alert și mai multă acțiune comparativ cu cel din urmă cu o săptămână. Temperaturile la nivelul pistei azi au fost considerabil mai reci decât au fost în calificări, ceea ce evident a avut un efect asupra uzurii și degradării pneurilor, favorizând compozițiile mai soft și prelungind stinturile.

Drept rezultat, am văzut un mix interesant între strategii cu una și două opriri; cele cu o singură oprire necesitând un mai bun management al pneurilor pentru a le menține performanța de-a lungul fiecărui stint, în timp ce strategia cu două opriri a fost câștigătoare. Felicitări lui Max Verstappen și Red Bull Racing pentru strategia perfectă din cursa de azi, unde ritmul lor le-a permis să oprească de două ori fără să piardă conducerea cursei. Noi mai rămânem pe Red Bull Ring pentru a treia săptămână pentru a continua programul de teste pentru pneurile pe 18 inch pentru 2022, pentru două zile cu Alpha Tauri, marți și miercuri.”

Rezultate complete, Marelui Premiu al Principatului Monaco:

Verstappen

Formula 3, cursa 2 și cursa 3:
Pilotul Trident, David Schumacher, fiul lui Ralf Schumacher și nepotul lui Michael Schumacher, a obținut prima sa victorie din pole conform grilei inversate duminică după- amiază în Cursa 2. Vesti a încheiat al doilea, în fața lui Hauger – care a ajuns din nou pe podium de pe poziția a 12 pe grilă: așa cum a făcut și dimineață în Cursa 1.

Pilotul ART Grand Prix, Frederik Vesti a câștigat prima sa cursă din an, duminică dimineață în Cursa 3, trecând de ocupantul pole-ului Dennis Hauger (Prema) la jumătatea cursei de 24 de tururi. Încheind al doilea, Hauger a completat un triplu podium, remarcabil de-a lungul weekendului Austriac extinzându-și avansul în campionat in detrimentul lui Vesti.

Toți piloții au utilizat pneul P Zero Galben medium pentru F3 pentru prima dată anul acesta: un pneu adaptabil care s-a dovedit a fi foarte potrivit pistei Red Bull Ring.

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES