Latest Posts

Verstappen câștigă sprintul din China în fața lui Hamilton, dramă în privința lui Alonso

Vizualizări: 3579

Verstappen câștigă primul sprint al sezonului 2024 de Formula 1. Hamilton și Perez pe podium, Norris, cel care a plecat din pole-position, a forțat prea tare. Dramă în jurul lui Alonso.

După o calificare slabă, Max Verstappen a reușit să redreseze raportul de forțe în sprintul pentru GP-ul Chinei din 2024. De pe locul patru pe grila de start, pilotul Red Bull a condus o cursă bine gândită și a așteptat până când concurența a rămas fără pneuri. La jumătatea cursei, el a preluat conducerea, pe care a prelungit-o până la steagul cu carouri în turul 19. Lewis Hamilton, clasat pe locul doi, era deja la 13 secunde în spatele învingătorului. Locul al treilea i-a revenit lui Sergio Perez, după o luptă dură în ultimele tururi.

Lando Norris, care a plecat din pole position, a pierdut șansa de a obține un rezultat de top la start. Fernando Alonso, care a reușit să se mențină mult timp pe locul trei, a fost nevoit să își parcheze mașina în garaj din cauza unei pene cu două tururi înainte de final. Înainte de asta, au avut loc lupte spectaculoase și dure cu Perez și cei doi piloți Ferrari.

Verstappen

Rezultatul: În spatele trio-ului de pe podium format din Verstappen, Hamilton și Perez s-a aflat Charles Leclerc, care s-a impus în duelul intern al celor de la Ferrari cu Carlos Sainz. Lando Norris a fost doar al șaselea după pole, iar coechipierul său Oscar Piastri a fost al șaptelea. Ultimul punct i-a revenit lui George Russell. Eroul local Zhou Guanyu a condus o cursă puternică, dar a terminat pe un nefericit loc nouă. Nico Hülkenberg a terminat pe ultimul loc.

Startul: Hamilton a pornit excelent pe banda interioară de pe locul doi și a reușit să ajungă lângă Norris în primii metri. Câștigătorul recordului în Formula 1 a folosit în mod constant linia interioară în curba melcului și i-a lăsat compatriotului său puțin spațiu pentru a supraviețui la exterior. Acolo, Norris nu numai că a rămas încet-încet fără spațiu, dar a rămas și fără aderență. După o contravirare curajoasă, s-a trezit în zona de ieșire de pe asfalt. Între timp, alți piloți l-au depășit pe interior, lăsându-l pe pilotul McLaren pe locul șapte.

În spatele lor, lucrurile au fost mai civilizate, iar terenul a trecut nevătămat prin curba melcului. George Russell, singurul pilot care nu a pornit cu pneuri medium, nu a reușit să exploateze aderența suplimentară a pneurilor soft. Pilotul Mercedes chiar a mai pierdut o poziție și s-a trezit pe locul 12 după turul de start.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Parcursul cursei: Nu a fost prea multă acțiune în primele tururi, câmpul s-a ordonat. Inițial, lui Verstappen i-a fost surprinzător de dificil să egaleze ritmul lui Hamilton și Alonso. În schimb, a trebuit să se apere împotriva lui Leclerc. “De ce mi s-a descărcat bateria?”, a vrut să știe campionul mondial de la inginerul său de cursă. O setare diferită a rezolvat aparent problema.

Verstappen a reușit să profite de forța Red Bull-ului său pe măsură ce distanța cursei creștea. El a beneficiat în primul rând de degradarea mai mare a pneurilor din competiție. În turul 7, l-a depășit cu ușurință pe Alonso, iar două tururi mai târziu, Hamilton era și el dator. Amândoi nu au reușit să se lupte prea mult cu atacurile lui Verstappen la finalul lungii linii drepte și abia au opus rezistență.

Verstappen

În timp ce olandezul s-a distanțat rapid în față, Alonso a ținut plutonul în spatele său. Alonso, Sainz, Perez, Leclerc și Norris se aflau la mai puțin de trei secunde unul de celălalt. În spatele lor, Oscar Piastri a fost nevoit să se retragă.

Cu patru tururi înainte de finalul cursei, grupul din spatele lui Alonso s-a apropiat și mai mult. Spaniolul se lupta în mod clar mai mult cu mașina și pneurile decât rivalii săi. Într-un duel dur, dar corect, cu Sainz, a existat chiar un ușor contact între cei doi compatrioți. Beneficiarul bătăliei a fost Perez, care a reușit să îi depășească pe amândoi deodată pentru a-și asigura locul trei.

Din cauza luptei cu Alonso, Sainz a trebuit să se apere brusc și de coechipierul Leclerc. Cei doi piloți Ferrari chiar s-au atins ușor în timpul duelului, dar nu au existat consecințe. În cele din urmă, Leclerc a avut parte de un final mai fericit de partea sa. Alonso a fost nevoit să părăsească involuntar grupul de luptă cu două tururi înainte de final: Se pare că și-a deteriorat pneul în duelul cu Sainz și și-a parcat mașina în garaj.

Verstappen

Incidentele: Pentru că vineri avuseseră loc două incendii în zona de fugă, au fost luate măsuri înainte de sprint. Iarba a fost udată în locurile potrivite pentru a preveni ca aceasta să ia foc din nou. De asemenea, pompieri suplimentari au fost amplasați în turul 7 pentru a putea interveni în caz de urgență.

Vremea: După ploile abundente de vineri seara, vremea s-a calmat din nou peste noapte. Sprintul s-a desfășurat sub un cer înnorat, pe o pistă uscată, cu o temperatură ambientală de 20 de grade și o temperatură a asfaltului de 27 de grade.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss