Latest Posts

Verstappen câștigă, Alonso îl învinge pe Hamilton în Canada

Vizualizări: 16968

Max Verstappen sărbătorește a 100-a victorie pentru echipa Red Bull Racing în Canada. Cursa din spate a fost dominată de duelul dintre Fernando Alonso și Lewis Hamilton. Scuderia Ferrari puternică, George Russell intră puternic în zid și ulterior se retrage cu probleme tehnice.

Max Verstappen rămâne imbatabil pentru restul Formulei 1. În victoria sa din GP-ul Canadei, i-a ținut la distanță pe Fernando Alonso și Lewis Hamilton. Cei doi au transformat bătălia pentru locurile de pe podium într-un duel privat, după un accident al lui George Russell. Ferrari a executat o strategie de cursă perfectă și a completat top 5. Startul lui Nico Hülkenberg în top 5 nu l-a ajutat, iar punctele au rămas inaccesibile pentru Haas.

Verstappen, Alonso

Câștigătorul:
Max Verstappen a condus o cursă curată, chiar dacă avansul de 9,570 secunde nu a fost la fel de mare ca în ultimele curse. echipa Aston Martin Racing și Mercedes AMG F1 nu au fost în continuare în mod clar în poziția de a lupta singure pentru victorie. Verstappen a obținut astfel cea de-a 100-a victorie pentru Red Bull Racing.

Podiumul:
După ce George Russell a ieșit din cursă la începutul cursei, aceasta a devenit o luptă în doi între Fernando Alonso și Lewis Hamilton. Acesta din urmă a câștigat startul, dar Fernando Alonso a recuperat poziția pe pistă. Lewis Hamilton a încercat apoi să contracareze în ultimul stint, în timp ce Fernando Alonso a trebuit să gestioneze o problemă în unele momente, dar în cele din urmă Mercedes-ul a trebuit să renunțe.

Verstappen, Alonso

Restul rezultatului:
Charles Leclerc și Carlos Sainz au beneficiat de o strategie perfectă a Scuderiei Ferrari prin faptul că nu s-au oprit în spatele safety car-ului. Cu un ritm bun, o cursă cu o singură oprire nu a fost o problemă pentru ei, în timp ce concurența s-a bazat în mare parte pe două opriri în fața unei safety car timpurii. Astfel, ambele Ferrari au rămas cu mult în fața lui Sergio Perez, care a condus cu aceeași strategie, dar a pălit și a terminat mult în spatele lui Carlos Sainz. Perez a reușit totuși să stabilească cel mai rapid tur.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alex Albon a reușit o strategie extremă cu o singură oprire până la final, ocupând un loc șapte senzațional cu un stint de 58 de tururi pe hard. Esteban Ocon, Lance Stroll și Valtteri Bottas au completat clasamentul în puncte. Lando Norris a pierdut un loc nouă din cauza unei penalizări de cinci secunde. Acest lucru a lăsat McLaren Racing cu mâna goală, deși ambii piloți se calificaseră în top 10.

Verstappen, Alonso

Clasamentul Campionatului:
Avansul lui Max Verstappen față de Sergio Perez este din ce în ce mai mare. Fernando Alonso, cu 117, și Hamilton, cu 102, sunt din nou mai aproape de Sergio Perez. Cel mai rapid tur al lui Sergio Perez, după o a treia oprire târzie, nu este o mare consolare pentru mexican.

În Campionatul Constructorilor, însă, Red Bull Racing rămâne în continuare necontestat în frunte. După o nouă performanță slabă a lui Lance Stroll, Mercedes AMG F1 și-a mărit avansul față de Aston Martin Racing. Scuderia Ferrari obține al doilea cel mai bun rezultat al echipei, dar rămâne în continuare pe locul P4. Punctele grase ale lui Alex Albon de la Williams coboară AlphaTauri pe ultimul loc, în timp ce Alfa Romeo Racing împinge Haas F1 de pe P7.

Verstappen, Alonso

Vremea:
O sâmbătă ploioasă a fost urmată de o duminică plăcută, cu nori slabi, 18 grade în aer și 32 de grade pe pistă. Cu toate acestea, toată ploaia din ziua precedentă a spălat tot cauciucul de pe pistă.

Înainte de start:
Charles Leclerc a deteriorat scândura de pe partea inferioară a caroseriei într-unul dintre tururile de vizită, după care Ferrari-ul său a trebuit să fie încă ridicat pe grilă pentru a o înlocui. Aproape tot plutonul a început cursa pe mediu. Sergio Perez, Kevin Magnussen și Valterri Bottas au ales hard, Pierre Gasly a fost singurul care a mers pe soft.

Verstappen, Alonso

 

Startul:
Max Verstappen nu a pierdut niciun moment și și-a păstrat primul loc. În spatele său, a fost multă mișcare. Lewis Hamilton a ocupat locul al doilea în fața lui Fernando Alonso datorită unei tracțiuni bune. În spatele lui George Russell, Esteban Ocon l-a depășit pe Nico Hülkenberg pe exterior, Oscar Piastri l-a depășit pe Lando Norris, iar Charles Leclerc l-a depășit pe Alex Albon.

Carlos Sainz și Sergio Perez s-au luptat pentru locul 11 pe tot parcursul primului tur.
Pilotul Red Bull Racing a pornit mai bine, dar Carlos Sainz a atacat primul în virajul 8 și apoi a trecut pe exterior înainte de ultima șicană. Surprins de duel, Kevin Magnussen aproape că i-a lovit pe cei doi în spate. El a fost forțat să intre la ieșirea de urgență și a coborât pe P15.

George Russell a ieșit din cursa de urmărire cu Lewis Hamilton și Fernando Alonso
Primele tururi în față au fost frenetice. Max Verstappen nu a reușit decât să se distanțeze ușor, în timp ce Fernando Alonso și George Russell au pus multă presiune pe Lewis Hamilton. În turul trei, Aston Martin a atins zidul la ieșirea din virajul 4. În această urmărire la limită, George Russell a făcut o greșeală fatală în turul 12, a pierdut mașina în virajul 9 după ce a trecut puternic peste bordură și a lovit puternic peretele la ieșire.

Verstappen, Alonso

El a reușit totuși să tracteze Mercedes-ul la boxe, dar a coborât pe ultimul loc. Încercarea sa de revenire cu o singură oprire s-a încheiat în turul 55 cu probleme la frâne, în spatele lui Alex Albon. A fost chemată o mașină de siguranță pentru a îndepărta resturile și aproape toată lumea a oprit sub ea. Verstappen, Lewis Hamilton și Fernando Alonso au rămas în aceeași ordine. O oprire lentă a lui Lewis Hamilton a fost aproape de a provoca un Unsafe Release, dar Mercedes a scăpat.

Primii trei clasați au rămas în frunte. Charles Leclerc, Carlos Sainz, Sergio Perez, Kevin Magnussen și Valterri Bottas nu s-au oprit și astfel au fost aruncați în față pentru moment. Restul plutonului a intrat la boxe pentru pneuri hard, la fel ca și primii 3 clasați. Cursa a fost reluată în turul 17, iar Verstappen a luat-o razna în față imediat.

Verstappen, Alonso

Fernando Alonso se luptă cu Lewis Hamilton – dar Max Verstappen este prea rapid
După reluarea cursei, Fernando Alonso a continuat să pună multă presiune pe Hamilton. În turul 22, a reușit în cele din urmă să îl depășească pe Mercedes înainte de ultima șicană. Fernando Alonso a încercat apoi pentru scurt timp să îl ajungă din urmă pe Verstappen, dar acesta se distanțase deja și controla acum un decalaj care era evident prea mare pentru Aston Martin.

Lewis Hamilton a încercat să-l contracareze din nou pe Fernando Alonso cu un undercut la a doua oprire la boxe, în turul 41, dar echipa Aston Martin Racing a acoperit un tur mai târziu. Încercarea Mercedes de a pune presiune pe spaniolul greu încercat cu mediu, de asemenea, a fost în cele din urmă fără rezultat. Fernando Alonso a fost nevoit să gestioneze o problemă de lift-and-coast în unele momente, dar a reușit să se mențină în tampon față de Lewis Hamilton până la final.

Verstappen, Alonso

Ferrari are o strategie corectă în Canada
Decizia celor de la Ferrari de a nu opri la safety car s-a dovedit a fi cea corectă. Chiar și pe vechile pneuri medium, Charles Leclerc și Carlos Sainz au continuat să aibă ritm după reluarea cursei. S-au oprit o singură dată – în același timp cu a doua oprire a mașinilor din jurul său. Acest lucru i-a consolidat pe locurile patru și cinci.

Un Carlos Sainz inițial rapid a cerut ordinele de echipă în unele momente, dar din nou boxele au ținut totul sub control. Charles Leclerc a fost asigurat că Carlos Sainz nu va ataca. Cu un ritm bun, cei doi aveau să termine în formație în fața lui Sergio Perez, aflat pe locul șase. Sergio Perez nu a avut răspunsuri pentru Scuderia Ferrari și a rămas bine în spatele lor.

Verstappen, Alonso

Punctele au fost în afara posibilităților pentru Nico Hülkenberg și Haas în Canada
Așa cum era de așteptat, ritmul de cursă al celor de la Haas nu a fost bun nici în Canada. Nico Hülkenberg a ținut în frâu plutonul la început, apoi, după Safety Car-ul timpuriu, pe Kevin Magnussen, care nu s-a oprit încă. Faptul că el și Valtteri Bottas l-au depășit involuntar pe Esteban Ocon la ieșirea de la boxe în timpul safety car-ului a provocat multe turbulențe în tururile de după reluarea cursei, pentru că au fost nevoiți să-l lase pe Esteban Ocon să treacă din nou pe verde.

Așa a început o luptă lungă pentru Kevin Magnussen împotriva lui Oscar Piastri și Alex Albon. Esteban Ocon a plecat în față, urmat de Valterri Bottas și Lando Norris. La reluarea cursei, Norris a recuperat locul pe care îl pierduse la start în fața lui Oscar Piastri. Oscar Piastri și Alex Albon au avut nevoie de mai mult timp pentru a-l departaja pe Magnussen.

Ultimele speranțe ale lui Kevin Magnussen s-au sfârșit apoi într-o încăierare cu Nyck de Vries. Acesta din urmă l-a atins mai întâi ușor pe Haas în timpul unui atac spre primul viraj, apoi a frânat pe interiorul virajului 3 și l-a forțat pe Kevin Magnussen să intre cu el în ieșirea de urgență.

Verstappen, Alonso

Alex Albon riscă o strategie îndrăzneață pentru puncte
Bătălia pentru ultimele puncte a sfârșit prin a fi o luptă împotriva lui Alex Albon. Acesta a încercat să termine cu o singură oprire, ceea ce a făcut în spatele safety car-ului timpuriu. Esteban Ocon, Valterri Bottas, Lando Norris, Lance Stroll, Oscar Piastri și Pierre Gasly – toți până pe locul 13 – au intrat în Williams în ultimele tururi.

A fost o problemă pentru Lando Norris, care a avut cinci secunde de penalizare atașate. În spatele mașinii de siguranță, el încetinise inutil pentru a permite o dublă oprire cu Oscar Piastri. În consecință, el a fost cel mai curajos în această mișcare DRS și l-a depășit pe Valterri Bottas în turul 64. În spatele lui Esteban Ocon, a devenit curând nervos – deoarece aripa spate a mașinii Alpine F1 a început să se clatine periculos în ultimele tururi.

Verstappen, Alonso

Atacurile lui Lando Norris împotriva lui Esteban Ocon au rămas fără rezultat în cele din urmă. O ultimă încercare disperată în ac de păr în ultimul tur, apoi una spre șicana finală – dar Esteban Ocon a rezistat. Lando Norris a fost nevoit să intre la ieșirea de urgență. Asta l-a lăsat cu mâna goală atunci când s-au adăugat cele cinci secunde de penalizare.

Lance Stroll a reușit doar să-l depășească pe Valtteri Bottas la ieșirea din ultimul viraj și a ocupat locul nouă, Valterri Bottas obținând ultimul punct. Oscar Piastri, PierreGasly, Lando Norris, Yuki Tsunoda, Nico Hülkenberg Zhou Guanyu, Kevin Magnussen și Nyck de Vries au completat clasamentul. George Russell a abandonat, la fel ca și Logan Sargeant, care s-a oprit mai devreme din cauza unei defecțiuni.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verstappen, Alonso
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss