Latest Posts

Turul de vis al lui Verstappen ca răspuns la critici: ” Puteți să vă duceți dracului!”

Vizualizări: 11158

Max Verstappen reușește un tur senzațional în calificările de la Suzuka și vrea să le arate asta tuturor. Mai ales în sectorul 1, este într-o categorie superioară.

“Am trăit ceva foarte special astăzi”, a declarat cu entuziasm Christian Horner, șeful echipei Red Bull, după calificările pentru Marele Premiu al Japoniei. Campionul mondial Max Verstappen și-a asigurat pole position cu un avans de peste o jumătate de secundă față de restul piloților.

“Max a fost foarte motivat aici și a vrut să arate asta”, dezvăluie Helmut Marko, explicând: “Singapore este în sufletul nostru, dar mai ales al lui și mai ales la comentarii”. Cu o săptămână înainte, Singapore a fost prima cursă din sezonul 2023 pe care Red Bull nu a reușit să o câștige.

Marko dezvăluie că Verstappen a fost deranjat de comentariile potrivit cărora ar putea câștiga doar “în cea mai bună mașină”. Austriacul clarifică după calificări: “Aici a demonstrat că mașina este foarte, foarte bună, echipa este foarte, foarte bună, dar el este cel mai bun.”

Verstappen

Și pentru Verstappen însuși este de remarcat faptul că unele declarații după Singapore nu au trecut pe lângă el fără să lase urme. El explică: “Am avut un weekend prost. Și apoi, bineînțeles, oamenii încep să vorbească despre faptul că totul s-a întâmplat din cauza Directivelor Tehnice”.

Mesajul său clar pentru critici: “Pot să se ducă dracului acum! Mă arde de nerăbdare să am un weekend bun aici și să mă asigur că suntem competitivi.” Criticile pe care Red Bull le-a primit după Singapore au fost, se pare, mai mult o motivație suplimentară pentru olandez.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Dacă vă uitați la ultimul tur din nou, uitați-vă la virajul cinci. Acel prim sector a fost o demonstrație absolută de putere”, se bucură Horner, șeful echipei, subliniind: “Acea primă cursă [din Q3] părea deja destul de bună, dar apoi a fost din nou mai rapid.”

Verstappen

Al doilea tur din Q3: Horner a fost îngrijorat de monopost
De fapt, Verstappen a stabilit un timp de 1:29.012 în prima încercare din Q3, care ar fi fost suficient pentru pole position. La a doua încercare, însă, a adăugat chiar și un 1:28.877, care în final a fost cu 0,581 secunde mai rapid decât Oscar Piastri, care a terminat al doilea.

Cu un râs dezvăluie Horner: “GP [inginerul de cursă Gianpiero Lambiase] l-a încurajat pentru ultima încercare și i-a spus: “Arată-ne un 28”. Apoi i-am spus lui GP: “Aș vrea să văd patru pneuri pe monopost la final!””.

Verstappen însuși a confirmat, de asemenea, cu un zâmbet: “Da, [GP] mi-a spus că un 28 ar fi frumos. Am spus: ‘Nu vă faceți griji, voi apăsa pe accelerație! Apoi a spus: ‘Bine, dar nu risipi monopostul, bine? Am spus atunci că, bineînțeles, nu este acesta planul meu.”

Verstappen

“Dar știam că în unele zone era ceva mai mult de luat. Am încercat să mă descurc și mai bine, ceea ce a funcționat destul de bine”, a declarat Verstappen, iar Horner a subliniat: “În special în primul sector, unde pilotul și monopostul sunt la limită, a fost o performanță excelentă astăzi.”

Într-adevăr, Verstappen a luat 0,448 din avantajul său total de 0,581 secunde în primul sector. Și numai în virajul 5, la care s-a referit Horner, a fost cu aproape două zecimi mai rapid decât Piastri. “Toate tururile lui au fost grozave astăzi”, a subliniat Horner.

“A fost o performanță absolut uluitoare”, a spus șeful echipei, iar Marko a subliniat: “A vrut să arate cine este cel mai bun și cel mai rapid aici. Și în acest tur a reușit totul. A fost uluitor cu ce viteză a făcut acele viraje rapide”.

Verstappen

Verstappen: În formă încă din primul tur
Campionul mondial însuși relatează: “Sincer, întregul weekend a fost foarte bun. Din primul moment în care am ieșit pe pistă, a fost foarte distractiv să conduc monopostul și a fost foarte previzibil. Acesta este cel mai important lucru”.

“Am știut astăzi și tot weekendul, că pot scoate timpul pe tur fără să mă gândesc la asta atunci când am ieșit pe circuit”, a dezvăluit Verstappen, adăugând: “Tur după tur a devenit și mai bun, chiar și în calificări.”

Doar situația pneurilor a fost o mică problemă, spune el: “Aveam doar trei seturi noi de pneuri, așa că a trebuit să fiu puțin atent cum le-am folosit. Așa că în Q2 a trebuit să folosesc un set folosit.”

Marko a confirmat: “Verstappen a rulat cu pneuri uzate în Q2. În mod normal, acestea sunt cu cinci până la șapte zecimi mai lente și avea un avans foarte, foarte mare, până când ceilalți au făcut rost de un al doilea set”. În cele din urmă a terminat sesiunea pe locul P2, la doar 0,024 secunde în spatele lui Charles Leclerc.

Managementul pneurilor olandezului a fost “de clasă mondială”, potrivit lui Marko, Verstappen însuși explicând: “Când am pus din nou un [pneu] nou în prima manșă din Q3, a fost pur și simplu grozav. Mașina are un echilibru foarte bun în aceste viraje rapide, poți să împingi cu adevărat la limită. Este pur și simplu distractiv”.

Întrebat dacă el însuși se aștepta la un avans atât de mare, a răspuns: “Este întotdeauna greu de judecat. După FT3 m-am gândit: “Ceilalți sunt deja destul de aproape…”. Dar apoi am făcut câteva mici schimbări și cred că asta a ajutat puțin.”

Verstappen

Mare petrecere Red Bull World Championship duminică?

“Dacă apoi ai multă încredere în monopost în sectorul 1, atunci poți să forțezi puțin mai mult, și asta s-a întâmplat în calificări”, a declarat Verstappen, care a oferit astfel răspunsul perfect la weekendul din Singapore, când el și coechipierul său Sergio Perez au fost eliminați în Q2.

“Totul este din nou pe drumul cel bun”, și-a exprimat satisfacția și Marko, iar Horner, întrebat de ce lucrurile au mers din nou mai bine la Suzuka, a răspuns: “Mi-aș dori să am toate răspunsurile! Nu sunt sigur că am înțeles pe deplin Singapore încă. A fost un pic de anomalie pentru noi”.

“Am învățat câteva lecții acolo. Monopostul a fost întotdeauna puternic pe aceste circuite [precum Suzuka] pe tot parcursul anului”, a reamintit șeful echipei. Duminică, Red Bull ar putea nu doar să câștige cursa, ci și să obțină titlul în Campionatul Constructorilor.

Verstappen

Dacă duminică nu vor obține mai multe puncte decât Mercedes și Ferrari, cu cel puțin 24 de puncte mai mult, ceea ce, potrivit lui Marko, este “destul de puțin probabil”, Bulls sunt deja eliminați din campionat cu șase curse înainte de final. “Acesta este obiectivul, mai ales după Singapore”, dezvăluie Verstappen.

Întrebat dacă va exista o mare petrecere pentru Campionatul Mondial, Marko răspunde: “Nu, ne întoarcem relativ repede în Europa, dar sunt sigur că oamenii noștri de marketing au pregătit ceva. Dar bineînțeles, este destul de important pentru partenerul nostru de motoare Honda dacă s-ar întâmpla asta aici”.

F1, JaponiaCând și unde să urmărești Marele Premiu al Statului Singapore în acest weekend:

  • Duminica 24.09.2023, 08:00 – 10:00, Cursa
    F1TVPro, Digisport 1 (Reluare 20:30 – 22:00 Digisport 2), Orange Sport 3 (Reluare 10:30 – 12:30 Orange Sport 4) Prima Sport 1

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verstappen
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss