More

  Latest Posts

  Verstappen, Bottas și Sainz au fost convocați la stewarzi din cauza incidentului cu steagurile galbene în calificările din Qatar

  Max Verstappen a fost convocat la comisari după ce se presupune că nu a reușit să încetinească sub steaguri galbene în sesiunea de calificări de sâmbătă din Qatar.

  Pilotul Red Bull era în ultimul său tur rapid în ultima parte a calificărilor pe Circuitul Internațional Losail, când în fața lui pe pistă, Pierre Gasly de la AlphaTauri a suferit o problemă la aripa față și o pană, făcându-l să încetinească până la oprire pe pistă.

  Au fost afișate pentru scurt timp steaguri galbene, Verstappen completându-și apoi turul și îmbunătățindu-și timpul cu aproape două zecimi de secundă față de cel mai bun record anterior, deși acest lucru nu a fost suficient pentru a îmbunătăți locul pe care îl deținea deja pe grilă – P2.

  După calificări, olandezul a spus că problema lui Gasly nu a fost o problemă pentru el. „Am auzit după sesiune că și-a deteriorat aripa din față. Dar din partea mea a fost totul în regulă”, a spus el.

  Dar la aproape trei ore după calificări, comisarii au anunțat că l-au chemat pe Verstappen să-i vadă duminică la ora locală 13, în Qatar.

  Documentul spunea că citația se referă la o „presupusă încălcare a Anexei H, Art. 2.5.5.b) din Codul Sportiv Internațional FIA și nerespectarea Notelor 7.1 ale Directorului de Curse pentru Evenimente, nerespectarea steagurilor galbene.”

  Verstappen ar putea fi expus riscului unei penalizări pe grilă dacă aceşti comisari decid că a încălcat regulile.

  Între timp, pilotul Ferrari Carlos Sainz și Valtteri Bottas de la Mercedes vor fi, de asemenea, obligați să își facă apariția în fața stewarzilor duminică după-amiază, în legătură cu presupusa încălcare a regulilor sub steagurile galbene.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss