Latest Posts

Cu toate că Verstappen a spus “da” la Red Bull: “Wolff nu își pierde speranța

Vizualizări: 3370

Max Verstappen admite la Spielberg, că va rămâne la Red Bull – dar pentru Toto Wolff, șeful Mercedes, acest lucru nu reprezintă tot adevărul

Cât de voluntar a fost acest “da”? Asta se întreabă tot paddock-ul după Marele Premiu al Austriei, dar mai ales șeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

La conferința de presă de dinaintea cursei de la Spielberg, campionul mondial Max Verstappen este literalmente ” hărțuit ” de presă – diferitele întrebări adresate olandezului au scopul de a-l determina să facă în sfârșit o declarație clară cu privire la viitorul său la Red Bull în 2025.

Verstappen se răsucește și se întoarce la început, dar la un moment dat nu mai există scăpare – lațul se strânge și jurnaliștii de sondare ajung să audă ceea ce au vrut să audă … Dar cât de mult valorează o astfel de mărturisire forțată?

Verstappen

Șeful Săgeților de Argint, Toto Wolff, pentru care se știe că Verstappen se află în fruntea listei de dorințe, nu poate crede la început “da”-ul liderului Campionatului Mondial, după cum reiese dintr-un interviu acordat oe24: “Chiar a spus asta?”, se întreabă Wolff când este confruntat cu mărturisirea lui Verstappen, iar apoi adaugă: “Nu cred că a spus clar da. Dar eu nu am fost acolo”.

Cu toate acestea, după ce a urmărit el însuși scena, Wolff se simte îndreptățit, spunând : “Nu putea spune nimic altceva, nu-i așa? A trebuit să îl forțeze să răspundă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Când a fost întrebat dacă ar pune mâna în foc că Verstappen va fi la Red Bull în 2025, Wolff glumește: “Aș pune mâna în foc că Max va conduce Formula 1 anul viitor!”

Desigur, Red Bull însuși vede problema în mod diferit: “Nu face decât să confirme ceva ce știm deja oricum”, spune șeful echipei Christian Horner cu privire la “da” Verstappen și confirmă: “Știm cum arată viitorul”. Spre deosebire de Mercedes, cel puțin în opinia britanicului, motiv pentru care trece imediat mingea înapoi la săgețile de argint:

Verstappen

“Există o mulțime de zgomote despre plecarea lui în altă parte și uneori crezi că este o pistă falsă pe care au aruncat-o. Trebuie să te gândești la ce motive au existat în toată piața motoarelor. Pentru că trebuie să pui la îndoială motivele din spate, iar pilotul care a creat toată mișcarea pe piața piloților avea toate informațiile despre motoare și regulile pentru 2026.” Horner crede că știe motivele plecării lui Hamilton la Ferrari.

O teorie pe care Wolff a evaluat-o ulterior astfel: “Este doar o prostie. Se bâlbâie”. Cu toate acestea, Horner este convins în ceea ce îl privește pe Hamilton: “El a decis să plece, motiv pentru care există un loc vacant la Mercedes, ceea ce, evident, a dus la unele speculații cu privire la cine va ocupa acest loc. Dar nu va fi Max Verstappen”.

Verstappen

Factorul emoțional ar putea fi decisiv

Helmut Marko, consilierul pentru motorsport al Red Bull, care descrie speranțele lui Wolff privind o înțelegere cu Verstappen drept “wishful thinking”, este de aceeași părere: “Poziția de pornire este aceeași: atâta timp cât Red Bull îi poate oferi o mașină competitivă și el se simte confortabil, nu există niciun motiv pentru a schimba”, spune Marko la Sky.

Cu toate acestea, factorul sentimental menționat mai sus ar putea înclina balanța, deoarece Verstappen nu a făcut niciun secret din faptul că, la Spielberg, lupta mediatică cu noroi dintre Horner și tatăl său Jos nu îl lasă rece nici pe el.

La o zi după Verstappen, reprezentanții mass-media în cele din urmă grilled Horner la conferința de presă cu întrebări neplăcute despre disputa sa cu tatăl campion mondial. Britanicul s-a implicat în următoarea rundă de sparring verbal cu olandezul – și, din punctul său de vedere, probabil a reușit să omoare două păsări cu o singură piatră, deoarece i-a dat și adversarului său favorit Wolff una cu o remarcă:

“Dacă vrea un Verstappen pentru anul viitor, atunci presupun că Jos este potențial disponibil”, și-a bătut joc Horner de Verstappen Sr. și Wolff, care au fost văzuți împreună într-o dispoziție vizibil veselă la Spielberg.

Cu privire la Verstappen Jr, totuși, Horner nu obosește să sublinieze relația bună pe care încă o menține cu superstarul său. “Nu am avut niciodată probleme cu tații niciunuia dintre piloții noștri. Oricare ar fi problemele lui Jos, chiar nu am nimic de comentat”, explică Horner, care respinge de asemenea acuzațiile potrivit cărora ar fi încercat să împiedice apariția tatălui campionului mondial la Parada Legendelor de la Spielberg: “Nu a existat niciun veto din partea mea sau ceva de genul acesta”.

Verstappen

Wolff dezvăluie detalii despre relația cu Verstappen

Cu toate acestea, Wolff spune că are, de asemenea, o relație bună cu Verstappen, atât junior, cât și senior, în ciuda trecutului uneori dificil cu lupta grea pentru campionatul mondial 2021: “Relația a fost întunecată după Silverstone 2021. Până la începutul anului 2022”, recunoaște Wolff pentru Motorsport-Total.com, dar explică totuși: “Jos și cu mine suntem pe aceeași lungime de undă și am avut întotdeauna o bună înțelegere”.

În ceea ce îi privește pe Verstappens, Wolff adaugă: “De asemenea, i-am întâlnit în privat între Silverstone și sfârșitul anului. Nu a fost vorba că nu am avut aceeași mentalitate. Am avut puncte de vedere și perspective diferite”.

Situația este similară cu Marko, consilierul Red Bull, spune șeful echipei Mercedes: “M-am înțeles bine cu Helmut în viața mea privată în ultimii ani. Dar au existat doar câteva suprapuneri. În principiu, îl respect pentru că este un pilot de curse. Vorbim la fel de mult sau la fel de puțin ca atunci.”

În ceea ce privește disputa din jurul lui Horner și structura de putere schimbată la Red Bull, Wolff adaugă cu privire la Marko: “Pot să văd că acest lucru îl afectează, că această echipă nu mai are identitatea pe care o avea înainte.”

Verstappen

Mercedes recunoaște: “Max este cel mai bun pilot”

Și, bineînțeles, Wolff nu are decât cuvinte calde pentru Verstappen Jr. în aceste zile: “Îi admir realizările, iar ca persoană am ajuns să îl cunosc ca pe un tânăr excepțional”, s-a lăudat șeful echipei Silver Arrows la Spielberg.

Wolff a mai explicat: “Am spus-o de mai multe ori în ultima vreme: Max este cel mai bun pilot în acest moment și oricine are ocazia și-ar dori ca Max să fie în mașina lui. Ola (Källenius, CEO Mercedes) vede lucrurile la fel”.

De aceea, Wolff, în ciuda “da”-ului lui Verstappen și a provocărilor celor de la Red Bull, nu vrea sub nicio formă să fie descurajat de la cursul ales și continuă să insiste pentru angajamentul campionului mondial: “Vom păstra scaunul liber cât mai mult timp posibil. În primul și în primul rând, trebuie să ne facem mașina mai rapidă. Dacă mașina este rapidă, piloții rapizi vor dori și ei să piloteze cu noi”.

Verstappen

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI

 

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss