Latest Posts

Verstappen a fost clar: Dacă pleacă Marko, pleacă și el.

Vizualizări: 34011

Verstappen: Tot mai multe informații par să iasă la iveală despre presupusa luptă pentru putere în cadrul Red Bull Racing între Helmut Marko, consilierul echipei, și Christian Horner, șeful echipei.

Zvonurile se amplifică pe zi ce trece, iar publicația germană Auto Bild relatează că s-a auzit că Max Verstappen ar lua partea în această luptă. Christian Horner ar fi, de asemenea, instigatorul unei tentative de revoltă în cadrul echipei.

Verstappen

Horner comite o revoltă în cadrul echipei Red Bull Racing
După moartea șefului Red Bull, Dietrich Mateschitz, în 2022, la Red Bull Racing ar fi izbucnit o luptă pentru putere. În jurul posibilei vânzări a AlphaTauri, Christian Horner ar fi pretins mai multă putere în cadrul grupului. Acest lucru ar fi în detrimentul cuvântului pe care consilierul echipei Dr. Helmut Marko îl are la ambele echipe Red Bull Racing. Dr. Helmut Marko a ieșit la rampă și a negat zvonurile. Austriacul a declarat că va decide singur când va părăsi echipa câștigătoare din F1.

Christian Horner a răspuns și el negând zvonurile. Este posibil ca șefii Red Bull să se fi simțit obligați să dea explicații după ce postul german Sky Sport a alimentat și mai mult zvonurile cu afirmații ale fostului pilot de F1, Ralf Schumacher. Se spune că Christian Horner îl vrea pe Dr. Helmut Marko la o parte în vederea obținerii unei influențe mai mari în cadrul grupului.

Verstappen

Max Verstappen îl alege pe Helmut Marko
Auto Bild spune că a investigat cazul și știe că Christian Horner plănuiește o revoltă. Christian Horner ar fi în relații bune cu proprietarii thailandezi ai Red Bull, care dețin 51% din acțiuni. Britanicul ar fi dezvăluit presei și faptul că partea thailandeză a companiei nu are încredere în Dr. Helmut Marko și, prin urmare, ar dori ca acesta să plece de la Red Bull. Se spune că șeful interimar al Red Bull pe partea europeană, Oliver Mintzlaff, ar fi și el de partea lui Christian Horner.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Un posibil salvator pentru Helmut Marko și cel care ar putea împiedica presupusa revoltă a lui Christian Horner la Red Bull Racing este Max Verstappen. Auto Bild îl enumeră pe triplul campion de Formula 1 ca fiind un posibil opritor la ușa lui Christian Horner și cel care îl poate convinge pe Mintzlaff să ia deciziile de rigoare pentru a pune capăt luptei. De asemenea, Ralf Schumacher a reușit să relateze că Max Verstappen ar fi de partea lui Helmut Marko.

Mediul scrie: „Auto Bild a aflat de la o sursă de încredere că Max Verstappen a spus sus și tare, într-o conversație personală atât cu șeful thailandez, cât și cu Olaf Mintzlaff, că în cazul în care Helmut Marko va trebui să plece, va pleca și el”.

Verstappen

AlphaTauri este esențială în revoltă a lui Christian Horner
În decizia de a nu vinde AlphaTauri, Christian Horner nu numai că a cerut mai mult cuvânt de spus la echipă, dar britanicul ar fi încercat să numească un șef de echipă prietenos. Christian Horner ar fi dorit ca șeful de presă al Mercedes, Bradley Lord, să devină noul șef de echipă la AlphaTauri, iar Lord se pare că și-a depus candidatura. Când acest lucru nu a părut să funcționeze, Christian Horner a pus ochii pe fostul angajat al FIA, Peter Bayer.

Se pare că Dr. Helmut Marko, în mod intenționat sau nu, i-a stat în cale lui Christian Horner pentru a numi un om de încredere la AlphaTauri. Discuțiile inițiale dintre Peter Bayer și AlphaTauri au fost purtate de Helmut Marko și nu de Christian Horner. Dr. Helmut Marko a protejat interesele programului junior în cadrul acestor discuții, dar este posibil ca austriacul să fi avut alte planuri, potrivit presei. Helmut Marko era de părere că Bayer nu trebuia să devină singurul șef la AlphaTauri. Potrivit Auto Bild, aceasta a fost o supărare majoră a șefului echipei Red Bull Racing.

Verstappen

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Statelor Unite în acest weekend:

  • Duminica 22.10.2023, 22:00 – 00:00, Cursa Principala
    F1TVPro, Digisport 4, Digisport 4K), Orange Sport 3, Prima Sport 3, Prima Sport 4K

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media / Autobild
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Autobild

Latest Posts

Don't Miss