Latest Posts

Verificarea favoriților de la Zandvoort: Verstappen, pe cale să egaleze Vettel

Vizualizări: 13392

Verificarea favoriților de la Zandvoort: Max Verstappen poate ajunge astăzi la egalitate cu Sebastian Vettel cu o a 9-a victorie consecutivă. Competiția se întreabă: poate dura la nesfârșit? Zandvoort ca fiind cea mai mare provocare.

Perfecțiunea este dificilă. De aceea s-a întâmplat o singură dată în istoria Formulei 1 ca un pilot să sărbătorească nouă victorii la rând. Max Verstappen poate deveni al doilea, după Sebastian Vettel, astăzi, la Marele Premiu de acasă, la Zandvoort, dintre toate locurile. Concurența se întreabă cât timp poate continua acest lucru. Dar nu au niciun răspuns. Verificarea favoritului este la fel de mult o verificare a favoritului pentru locul doi.

Chiar în frunte, ar fi înșelător să îți faci speranțe. Max Verstappen nu a câștigat opt curse la rând doar cu noroc, ci și cu perfecțiune. La Zandvoort, el are din nou toate ingredientele la un loc.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

Max Verstappen la Zandvoort: nu are niciun motiv să nu câștige
În cifre: În mâinile lui Max Verstappen, Red Bull Racing RB19 a fost cea mai rapidă mașină în calificări, cu 0,537 secunde. În mâinile sale, RB19 a fost, de asemenea, cea mai rapidă mașină în rulările lungi de vineri după-amiază. Pe tur, Max Verstappen a luat 0,363 secunde față de primul urmăritor comparabil. Împreună cu o viteză maximă bună, acest lucru ar trebui să-i permită să facă depășiri în cursă, dacă pierde startul și se simte jenat să fie nevoit să facă acest lucru.

Și apoi mai este și ploaia. Este nevoie de curaj pentru a paria împotriva lui Max Verstappen pe ploaie. În ciuda faptului că s-a plâns la începutul calificărilor, s-a rezolvat singur în Q2 și apoi a revenit în față. În mod credibil, prin urmare, nimeni nu s-a mulțumit să lanseze o provocare sâmbătă seara. „Probabil că îl voi provoca timp de două tururi, apoi va pleca”, s-a resemnat Lando Norris, ocupantul locului doi, în fața soartei sale.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Aduce Max Verstappen perfecțiunea prin 9 curse la rând?
Dar nouă curse la rând? Sebastian Vettel rămâne singur acolo cu seria de victorii din Belgia până în Brazilia 2013. Max Verstappen este singurul cu opt. Doar Alberto Ascari, Michael Schumacher și Nico Rosberg au șapte la rând. Este nevoie de un talent de campion mondial, dublat de o mașină dominantă, o echipă excelentă. Și un pic de noroc. Nu în ultimul rând, aici lipsesc nume precum Alain Prost sau Lewis Hamilton.

„Nu m-am așteptat niciodată să ajung la opt”, declara sâmbătă însuși Max Verstappen. După al cincilea, Sebastian Vettel îi scrisese deja un mesaj: „Ceva de genul, Vei reuși”. Max Verstappen însuși nici nu vrea să se gândească la asta: „Nu îl am în minte tot timpul, ca pe ceva ce vreau să am cu orice preț. Nu sunt în acest sport pentru a doborî recorduri”.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

„Cât timp va continua Max Verstappen să câștige?
La un moment dat, altcineva trebuie să fie acolo pentru a profita de moment”, a pozat Zak Brown, șeful de motorsport al echipei McLaren F1, la „F1TV”. Zandvoort este într-adevăr predestinat pentru ca un astfel de „moment” să se întâmple. Lando Norris adaugă: „Din păcate, nu i se va întâmpla lui, dar se poate întâmpla. Se întâmplă oricui, iar o greșeală i se poate întâmpla și lui”.

Se vede tot weekendul:
circuitul de dune mușcă. Opt piloți au avut incidente care au dus la accidente. Șase dintre ele au fost accidente cu pagube. Unul cu vătămări corporale – Daniel Ricciardo este eliminat pe termen nelimitat cu o mână ruptă. Chiar și Max Verstappen a vizitat zonele de derapaj. Virajele lungi, precum Hugenholtzbocht, care este înclinat, necesită îndemânare. Zonele run-off pedepsesc greșelile cu iarbă și pietriș.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

În alte părți, pereții sunt aproape.
Nici măcar nu trebuie să fie chiar Max Verstappen însuși cel care face o greșeală. Altcineva poate declanșa o mașină de siguranță, târziu, într-un moment nepotrivit. Max Verstappen a fost norocos într-un astfel de scenariu anul trecut. Faptul că prognoza meteo fluctuează foarte mult, iar ploaia nu este exclusă, crește și mai mult gradul de dificultate. De asemenea, trebuie remarcat faptul că Max Verstappen nu numai că a câștigat ultimele opt curse, dar și toate calificările și toate cursele de la Zandvoort de până acum.

Cine sunt primii urmăritori ai lui Max Verstappen la Zandvoort?
Deci, este astăzi ziua norocoasă a vreunui urmăritor? E nevoie de noroc, asta e sigur. Dar Zandvoort va oferi multă acțiune, indiferent de Max Verstappen. Locul al doilea este din nou adevărata cursă. Lando Norris și George Russell sunt favoriți datorită locului doi și trei pe grilă. În cursele lor lungi de vineri, au fost aproape la fel de rapizi.

Norris se îndoiește însă de uzura pneurilor chiar și cu McLaren-ul actualizat: „Este multă uzură aici și nu este punctul nostru forte. Când începe să joace un rol, ne luptăm cum trebuie în anumite viraje”. Echipa Mercedes AMG F1, pe de altă parte, sunt încrezători că vor juca aici la punctele lor forte obișnuite de curse.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

Wildcards sunt pe patru și cinci astăzi.
Primul Alex Albon: „Williams Racing a sosit la Zandvoort fără așteptări și au fost rapizi în toate sesiunile de până acum”. Cursa va fi cea mai mare problemă a lor. Vineri, Alex Albon nu a putut ține pasul cu numele mari, pierzând aproape patru zecimi într-o comparație directă pe mediu cu Lewis Hamilton și arătând o ușoară cădere. „Într-o cursă pe uscat ne vom lupta, sunt mașini mai rapide în spatele nostru”, a confirmat șeful echipei, James Vowles. Ca speranță rămâne doar o mutare DRS datorită forței de viteză maximă.

Fernando Alonso este al doilea wildcard – pentru că nimeni nu știe exact ce poate face Aston Martin F1 cu noua sa caroserie inferioară. Vineri, echipa s-a ascuns în spatele unor teste comparative. „Mașina s-a simțit mai bine, datele au confirmat acest lucru”, asigură Fernando Alonso.

Îndoielnice sunt șansele lui Carlos Sainz, în P6, și ale Scuderia Ferrari în ansamblu, de a mai fi în lupta pentru podium. Mașina este imprevizibilă. Cu cât condițiile sunt mai dificile, cu atât mai rău. Din cauza virajelor lungi, Zandvoort pedepsește mașinile care nu au o forță de apăsare aerodinamică constantă. Acest lucru duce inevitabil la alunecare în cursă și, prin urmare, la uzura pneurilor.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

Sergio Perez, aflat pe locul șapte pe grilă, este ultimul mare aspirant la podium. O altă sesiune slabă de calificări trebuie să fie corectată în cursă. La fel ca în numeroase alte weekenduri, Sergio Perez are ritmul necesar, se află încă în cea mai rapidă mașină, dar este din nou relativ departe în spate. Lewis Hamilton, ultimul nume mare de pe P13, a capitulat deja: „Un podium este prea departe”.

Ignorându-l pe Max Verstappen, se conturează un tablou extrem de interesant în care totul este de fapt deschis. Una sau două opriri sunt posibile conform Pirelli, nu există o recomandare clară de strategie pentru sâmbătă. Cel puțin această cursă promite cel mai bun divertisment.

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Olandei în acest weekend:

  • Sâmbăta 26.08.2023, 16:00 – 17:00, Calificări
    F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 4, Prima Sport 2
  • Duminica 27.08.2023, 16:00 – 18:00, Cursa
    F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 1

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Verificarea, Favoritilor, Zandvoort
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss