Latest Posts

Veloce o înlocuiește pe Chadwick cu Giampaoli Zonca în formația Extreme E

Vizualizări: 29629

Echipa Veloce Racing Extreme E a înlocuit-o pe campioana din W Series, Jamie Chadwick, cu Christine Giampaoli Zonca.

Veloce și-a modificat cu ușurință perechea de piloţi bărbat-femeie în timpul sezonului de debut al campionatului de curse off-road cu SUV-uri complet electrice, în care a terminat pe locul șapte din cele nouă echipe.

Stephane Sarrazin, predispus la accidente, a fost înlocuit de Lance Woolridge pentru finala din Dorset, în timp ce Emma Gilmour a înlocuit-o pe Chadwick când a concurat în W Series.

Cu Gilmour acum prima femeie pilot din istoria McLaren Racing după ce s-a alăturat echipei sale Extreme E pentru 2022, Giampaoli Zonca a fost semnată pentru a o înlocui pe Chadwick la Veloce.

Giampaoli Zonca a spus: „Am învățat multe anul trecut și cred că asta este important pentru al doilea sezon de Extreme E.

„Împreună cu echipa, cred că putem realiza lucruri grozave și cu siguranță vom viza podiumuri și multe altele!”

Giampaoli Zonca făcuse parte din echipa Xite Energy Racing, care a rulat împreună cu Hispano Suiza, în 2021 și a terminat pe ultimul loc alături de coechipierul Oliver Bennett.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dar Xite Energy Racing va renunța la serie ca sponsor general și susținător al echipei.

Se înțelege că acest lucru a fost condus de nemulțumirea cofondatorului Xite, Bennett, față de nefiabilitatea lui Odyssey 21 E-SUV.

Dar, în egală măsură, unii membri ai padocului au pus la îndoială profesionalismul configurației Xite.

Asta a lăsat-o pe Giampaoli Zonca prinsă în focul încrucișat.

Veloce

Italo-canariana a fost mai rapidă decât Bennett, pe măsură ce sezonul a continuat și este foarte apreciată de serie și de concurenții săi.

Giampaoli Zonca a ratat locul la Andretti United alături de campionul mondial de rally cross din 2019, Timmy Hansen, pentru sezonul inaugural Extreme E.

Dar acum va trece la echipa Veloce Racing condusă de ART Grand Prix, alături de un pilot care „încă nu a fost anunțat”. Cu toate acestea, Woolridge a impresionat în Dorset.

Rupert Svendsen-Cook, directorul echipei Veloce, a adăugat: „Cu o pauză foarte scurtă între sezonul unu și al doilea, nu ne-am dat înapoi pentru a ne asigura că începem 2022 cu piciorul drept, iar Christine GZ s-a remarcat ca pilot mai presus de toți ceilalți, care cu un kilometraj foarte limitat, a făcut progrese foarte impresionante și rapide în 2021.

„Pentru noi, talentul Christinei este sigur și ne angajăm să maximizăm potențialul prin dezvoltare ulterioară pentru a ne asigura că valorificăm acest lucru pentru succesul nostru comun.”

În timp ce cofondatorul Extreme E, Alejandro Agag, a declarat că o altă echipă este aproape de a se înscrie pentru 2022, există întrebări despre viitorul candidatului Hispano Suiza, acum că a pierdut sprijinul lui Xite.

În mod similar, se înțelege că Jenson Button urmărește sprijin financiar pentru a se asigura că preocuparea lui JBXE va continua în 2022.

În timp ce Chadwick încă nu și-a anunțat programul pentru sezonul următor, ea nu se va întoarce la W Series – unde a condus pentru a deveni o dublă campioană.

Chadwick are legături lungi cu grupul Veloce, fiind reprezentată de echipa sa de conducere înainte de a trece la supravegherea unei echipe de curse.

Mai multe ştiri despre Extreme E găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss