Latest Posts

Vasseur intră în pauza de vară cu un sentiment bun: Monopostul cel mai rapidă dupa Red Bull

Vizualizări: 15082

Pentru Vasseur, ultima cursă înainte de pauza de vară a fost una de împăcare: la fel ca în fiecare weekend de sprint anterior, Charles Leclerc a terminat pe podium.

Weekendul de Formula 1 de la Spa, a trecut la o nouă fază a jocului de schimbare a puterii. De data aceasta, Ferrari a fost a doua forță din spatele Red Bull în jurul lui Max Verstappen, după ce McLaren și, înainte de aceasta, Mercedes și Aston Martin au preluat rolul de primul urmăritor.

În timp ce Ferrari intră în vacanța de vară cu un sentiment de bine după locul trei obținut de Charles Leclerc, șeful echipei, Frederic Vasseur, spune că ar rămâne “foarte calm” în ceea ce privește situația actuală. “Am avut aceeași întâlnire în urmă cu o săptămână și am fost în mijlocul pustietății, în timp ce McLaren zbura, iar noi eram proști și așa mai departe”, spune el.

“Dar, de la o săptămână la alta, McLaren s-a întors în spate, iar noi în față”, a spus Vasseur. Pentru el, asta înseamnă că trebuie doar să rămâi calm și să vezi totul într-un mod relaxat – cursă cu cursă.

Vasseur

“Știm că plutonul este atât de strâns încât poți să cazi de pe locul doi pe locul unsprezece din cauza unuia sau două lucruri. Și nu este încă sfârșitul sezonului, mai avem multe de făcut”, spune francezul. “Dar cu siguranță este bine să încheiem prima jumătate a sezonului într-o notă pozitivă. Cel puțin acum avem o cursă pozitivă de care să ne amintim în pauză”.

Spa a fost un weekend puternic pentru Ferrari din toate punctele de vedere, după cum subliniază Vasseur: “Pneuri de ploaie, intermediare, slick-uri, curse lungi, curse scurte – am fost mereu acolo! Și asta este bine pentru noi”, spune el. Acum este vorba de a înțelege de ce Ferrari se simte mai confortabil pe anumite circuite decât pe altele. “Dar este la fel pentru toți ceilalți, toți suntem puțin inconsecvenți”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Cu una sau două zecimi între P2 și P11, înseamnă că, în funcție de caracteristicile gestionării pneurilor sau de nivelul de forță de apăsare pe care îl alegi la începutul weekendului, poți avea o cursă foarte puternică sau o cursă proastă, fără a fi nevoie să tragi o concluzie finală.”

Dar așa va fi până la finalul sezonului, crede el. Prin urmare, spune el, principalul lucru pentru Ferrari este să fie mai consecvent și să înțeleagă unde și de ce prezinți puncte slabe și apoi să minimizeze acele weekenduri.

Vasseur

Sprintul pare să se potrivească la Ferrari
Cu toate acestea, se pare că se pricep foarte bine la sprinturi. Atunci când nu există prea multă pregătire, Ferrari a avut performanțe bune în acest sezon. De trei ori au fost pe podium în 2023 cu Charles Leclerc: la Baku, la Spielberg și în Belgia. Acestea sunt exact cele trei curse cu format sprint.

“Apoi mă voi întoarce în Qatar, deși nici măcar nu știu care este următoarea cursă de sprint”, glumește Vasseur, și are dreptate: Qatar, Austin și Brazilia sunt celelalte trei curse de sprint.

“Există diferite explicații pentru acest lucru”, spune Vasseur, căutând un răspuns. “Primul motiv ar putea fi faptul că avem o pregătire mai bună decât unii dintre concurenții noștri. Poate că are legătură și cu caracteristicile circuitului, pentru că există unele asemănări între Spielberg, Baku și Spa.”

“Dar nu sunt sigur că aceasta este concluzia corectă de luat în considerare”.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Vasseur
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss