Latest Posts

Vasseur: Max Verstappen nu a făcut vreo greșeală în ultimii doi ani

Vizualizări: 9850

Frederic Vasseur șeful echipei Ferrari, este impresionat de performanța lui Max Verstappen care depășește cu mult noul său record de victorii

Fred Vasseur, șeful echipei Ferrari în Formula 1, consideră că Max Verstappen nu a făcut nicio greșeală în doi ani. O realizare care în opinia sa, este chiar mai impresionantă decât cele zece victorii consecutive ale pilotului Red Bull.

Cu cea de-a zecea victorie consecutivă, dublul campion mondial Verstappen l-a lăsat în sfârșit în urmă pe predecesorul său de la Red Bull Sebastian Vettel, la fel ca și pe Alberto Ascari. Dar acest succes, obținut la Marele Premiu al Italiei 2023 la începutul acestei luni, nu este la fel de impresionant ca și constanța lui Verstappen, potrivit lui Vasseur.

“Ceea ce este impresionant, este că Red Bull a avut întotdeauna un mega ritm. De la Monza la Monaco poți acoperi toate aspectele pistei – au fost puternici și asta este impresionant”, a declarat Vasseur. “Dar cel mai impresionant lucru pentru mine, este că Max a reușit să câștige nu doar ultimele zece curse, ci și ultimii doi ani”.

Vasseur

“Aș spune că nu a făcut nicio greșeală. Desigur, este mai ușor să nu faci greșeli atunci când ai un avans față de ceilalți și așa mai departe. Dar chiar și în aceste circumstanțe, el este capabil să gestioneze foarte bine situația.”

Vasseur s-a concentrat pe Monza, unde Verstappen, care a plecat al doilea, l-a pus sub presiune pe Carlos Sainz la prima șicană, lăsându-l pe acesta să întârzie ieșirea din viraj a pilotului Ferrari și să-l depășească.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“A pus ceva presiune pe Carlos, dar niciodată prea multă”, a analizat Vasseur. “Nu și-a asumat niciun risc, știa că are o diferență de viteză și era convins că dacă nu era posibil în primul stint, va fi posibil la pit stop”.

“Nu am fost foarte încrezător în lupta cu Max după turul 10, când am văzut că ritmul era bun și că nu aveau degradarea pneurilor. Am crezut că va fi destul de dificil. Dar, în general, cred că el a fost cel mai impresionant în acest tip de cursă, pentru că nu a făcut nicio greșeală în două sezoane. Asta e pur și simplu mega”.

Vasseur

Ferrari a adus motoare noi și un pachet agresiv de rezistență redusă pentru Marele Premiu al Italiei, pentru a-și maximiza speranțele de victorie în fața celor de la Red Bull. Sainz a terminat al treilea, iar Charles Leclerc al patrulea.

Întrebat dacă RB19 poate fi învins, Vasseur a spus: “După un weekend ca acesta, poți spune că nu suntem atât de departe. Poate în ceea ce privește ritmul în timpul weekend-ului, una sau două zecimi, nu mult mai mult pentru a rămâne în față. Dar este ceea ce este. Ei sunt încă în față și amândoi nu au greșit în acest weekend.”

“Mă așteptam ca Max să intre sub presiune, sau să se implice într-o luptă și să facă o greșeală, dar din nou, nu a fost cazul. Dar vom încerca din nou. Trebuie să avem performanțe ceva mai bune pentru a ține pasul cu cele două Red Bull-uri. Acesta va fi cel mai bun mod de a lupta și poate de a-i pune puțin mai multă presiune.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Vasseur
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss