Latest Posts

Vasseur: Înfrângerea lui Red Bull de către Ferrari la Monaco „nu schimbă nimic”

Vizualizări: 3455

Șeful de echipă Ferrari Fred Vasseur, consideră că „nu se schimbă nimic” in demersul echipei sale de a învinge Red Bull în Formula 1, în ciuda victoriei de la Monaco.

În weekendul de la Monaco, Ferrari și McLaren au fost cap de afiș, în timp ce liderul campionatului, Red Bull, s-a luptat cu obstacolele de pe circuitul stradal și a reușit să se claseze doar pe locul șase, prin Max Verstappen – plasat între cei doi piloți Mercedes.

Vasseur

Vasseur a recunoscut că terenul s-a comprimat în 2024 și că cele trei echipe care au câștigat curse până acum în acest sezon ar putea lupta pentru alte victorii, în funcție de configurația fiecărui circuit viitor.

Francezul a ținut să adauge că este important ca Ferrari să își mențină evoluția și că faptul că știind că Red Bull este de bătut nu schimbă motivația echipei de a lupta pentru onoruri în F1. El a declarat că ar fi „cel mai rău scenariu” ca Ferrari să creadă că și-a făcut deja treaba.

„Nu este o chestiune de motivație, pentru că motivația este acolo pentru o vreme, dar este vorba de încredere în sine pentru piloți, pentru echipă”, a explicat Vasseur.

„Și, cu certitudine, de îndată ce ești în poziția de a câștiga, acorzi mai multă atenție detaliilor, ai un fel de efect de bulgăre de zăpadă. Acest lucru face parte din evoluția îmbunătățirii din ultimele șase sau șapte luni.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Trebuie să continuăm așa, dar cel mai rău scenariu ar fi să ne imaginăm că e gata, că va fi așa până la sfârșit.

„Vom avea piste diferite, cu trasee diferite, cu caracteristici diferite. Concurăm mai mult cu McLaren sau Red Bull și va fi un du-te-vino până la finalul sezonului.

„Trebuie să obținem puncte bune atunci când nu suntem în top și să fim capabili să câștigăm atunci când suntem acolo. Dar nu se schimbă nimic”.

Vasseur

Vasseur a precizat că Red Bull va continua să aibă avantajul pe viitoarele circuite din calendar chiar și în cursele în care Ferrari nu va fi pe primul loc, echipa va trebui să fie „oportunistă” pentru a obține o serie bună de puncte de la ei.

El a fost de părere că, în cazul în care Ferrari și McLaren vor continua să progreseze, acestea vor oferi o concurență „strânsă” pentru Red Bull în restul sezonului.

„Cred că acum avem cel puțin trei echipe – dar cred că Mercedes nu este atât de departe – capabile să lupte pentru pole position, capabile să lupte pentru victorie”, a declarat Vasseur. „Este interesant și va fi, sper, așa până la finalul sezonului.

„Cu siguranță, în funcție de fiecare circuit în parte, vom avea poate Red Bull cu un avantaj, sau Ferrari, sau McLaren. Iar noi va trebui să fim oportuniști.

„Nu a fost întotdeauna cazul în trecut; anul trecut, am pierdut mult prea multe puncte în timpul sezonului, iar în acest sezon am făcut un pas uriaș înainte și în acest sens.

„Suntem mult mai oportuniști și așa va fi până la finalul sezonului, că lupta va fi strânsă.”

Vasseur

Clasament Piloți:
01. Verstappen 169 Puncte
02. Leclerc 138
03. Norris 113
04. Sainz 108
05. Perez 107
06. Piastri 71
07. Russell 54
08. Hamilton 42
09. Alonso 33
10. Tsunoda 19
11. Stroll 11
12. Oliver Bearman (GB) 6
13. Hulkenberg 6
14. Ricciardo 5
15. Albon 2
16. Ocon 1
17. Magnussen 1
18. Gasly 1
19. Zhou 0
20. Bottas 0
21. Sargeant 0

Clasament echipe:
01. Red Bull Racing 276 Puncte
02. Ferrari 252
03. McLaren 184
04. Mercedes 96
05. Aston Martin 44
06. Racing Bulls 24
07. Haas 7
08. Williams 2
09. Alpine 2
10. Sauber 0

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss