Latest Posts

Vasseur: FIA a greșit că nu a vorbit cu Sainz în legătură cu penalizarea din GP-ul Australiei

Vizualizări: 10144

Fred Vasseur, șeful Ferrari din Formula 1, spune că FIA a greșit când l-a penalizat pe Carlos Sainz în timpul Marelui Premiu al Australiei fără să discute mai întâi cu acesta despre conflictul cu Fernando Alonso.

Sainz a intrat în contact cu Aston Martin-ul lui Alonso la al doilea restart, cu două tururi de cursă înainte de final, ceea ce l-a făcut să se răsucească pe colegul său spaniol.

Cursa a fost semnalizată cu steag roșu pentru a treia oară, iar FIA a optat să parcurgă ultimul tur până la finish în spatele mașinii de siguranță, folosind ordinea anterioară de pe grilă, ceea ce a însemnat că Alonso și-a recăpătat locul trei.

Sainz, care și-a recăpătat poziția a patra după ce pierduse la boxe în timpul mașinii de siguranță scoasă pentru accidentul lui Alex Albon în virajul 6, care s-a transformat apoi într-un steag roșu care le-a oferit rivalilor săi un schimb gratuit de pneuri, a reluat cursa finală pe locul patru.

Cu toate acestea, el a primit o penalizare de cinci secunde pentru că a provocat o coliziune.

Sainz stătea în mașină în așteptarea reluării cursei când a fost anunțat de penalizare și a precizat la radioul echipei că, în opinia sa, ar fi trebuit să își poată expune cazul în fața comisarilor.

Între timp, echipele rivale au putut să le spună piloților lor să țină pasul cu Ferrari-ul nr 55 pentru a profita de penalizarea sa. În clasamentul final, Sainz a ieșit din puncte pe locul 12.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu coechipierul Charles Leclerc eliminat în primul tur – întâmplător după un contact cu celălalt Aston Martin al lui Lance Stroll – Ferrari nu a reușit să puncteze la Melbourne.

Vasseur: FIA a greșit că nu a vorbit cu Sainz în legătură cu penalizarea din GP-ul Australiei

“Frustrarea este cuvântul potrivit”, a declarat Vasseur pentru Autosport când a fost întrebat despre weekendul dificil al echipei.

“Și astăzi, este și mai adevărat. A existat un contact între Lance și Charles în primul tur, la primul start, și am pierdut o mașină.

“Și situația cu Carlos este foarte grea pentru echipă. Și testul este greu, pentru că, dacă luăm în considerare cursa, a trebuit să facă o oprire suplimentară la boxe cu safety car-ul la început și a trecut prin pluton.

“Și apoi putem vorbi despre incident, dacă este un incident de cursă sau nu. Pentru mine, este aceeași poveste de turul unu. Dar frustrarea este probabil mai mult faptul că au luat decizia în cinci minute.”

Întrebat dacă ar fi fost mai corect dacă comisarii ar fi vorbit cu Sainz, el a spus: “Nu, nu, nu: “Și să se uite pe date. Poți să te uiți la date și să știi dacă Carlos era în stare de panică, dacă a frânat deja.

“Fernando a spus că penalizarea a fost un pic cam dură. Cred că în această situație, când nu va avea impact asupra rezultatului [lui Alonso], are sens.”

Vasseur: FIA a greșit că nu a vorbit cu Sainz în legătură cu penalizarea din GP-ul Australiei

Vasseur a spus că înțelege de ce Sainz a avut o reacție emoțională la aflarea veștii penalizării.

“Trebuie să înțelegeți și situația în care a trebuit să facă o oprire suplimentară la boxe la început cu primul steag roșu, că atunci nu eram nicăieri, iar apoi a avut o mega revenire”, a explicat el.

“Ritmul său a fost foarte puternic și foarte consistent și a revenit nu departe de podium.

“Apoi, să piardă așa, nu de nicăieri, ci înainte de final, pot înțelege perfect emoția și faptul că a fost în stare de șoc cu asta.”

Vasseur: FIA a greșit că nu a vorbit cu Sainz în legătură cu penalizarea din GP-ul Australiei

Vasseur a declarat că nu are nicio îngrijorare cu privire la modul în care FIA a gestionat situațiile de steag roșu din timpul cursei.

“Nu mă plâng pentru că este întotdeauna dificil să iei decizii atunci când trebuie să o faci în direct”, a adăugat el.

“Dar, revenind la decizia în privința lui Carlos, au avut timp să ia o decizie. În acest caz, ei trebuie să ia timp.

“Și, cu siguranță, dacă trebuie să apeși pe butonul steagului roșu, este o altă poveste, este vorba despre siguranță, trebuie să o faci în grabă”.

  • Mai multe știri despre Formula 1 vizionați AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media/Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss