Latest Posts

Vasseur: Duelul Ferrari pentru podium le datoram Tifosilor

Vizualizări: 9396

“Mai bine decât să blocăm situația”: Frederic Vasseur și-a lăsat piloții să se lupte între ei pentru locul trei la Monza, în loc să își asigure pozițiile

Șeful echipei Ferrari Fred Vasseur, a luat o decizie conștientă de a-i lăsa pe Carlos Sainz și Charles Leclerc să concureze liber unul împotriva celuilalt în ultimele tururi ale Marelui Premiu de Formula 1 din Italia – ca un gest față de fanii Ferrari.

“Dacă aș fi blocat poziționarea, oamenii ar fi pus exact aceeași întrebare – de ce ați blocat situația”, a spus Vasseur când a fost întrebat.

“Dar cred că a fost cel mai bun mod de a le mulțumi tuturor, pentru sprijinul tifosi. Nu m-am simțit atât de confortabil să blochez ceva cu cinci tururi înainte de final”, continuă șeful echipei Ferarri.

Sainz și Leclerc au fost al treilea și al patrulea, după ce Sergio Perez de la Red Bull i-a depășit pe amândoi. Vasseur a decis atunci să nu le spună piloților să păstreze poziția și să ia punctele.

Vasseur

Vasseur: Să luptăm da, dar fără să ne asumăm riscuri
În schimb, li s-a spus că pot continua să se întreacă până la steagul final, dar cu condiția să nu-și asume niciun risc.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Leclerc a făcut mai multe încercări îndrăznețe de a-și depăși coechipierul și chiar a redus diferența în primul viraj de la începutul ultimului tur, dar, în cele din urmă, Sainz a avut un avantaj și și-a asigurat ultimul loc pe podium.

“Am încredere în ei, dar le-am spus să nu își asume riscuri. Întotdeauna este relativ, termenul ‘fără riscuri’. Dar sunt foarte mândru de decizia luată și de munca depusă de piloți”, a declarat Vasseur.

Este important ca bărbatul în vârstă de 55 de ani să sublinieze că, în calitate de șef de echipă, a luat personal decizia de a-i lăsa pe Sainz și Leclerc să concureze liber. “În această chestiune, vreau să am ultimul cuvânt. Și le-am spus: fără riscuri, puteți concura, dar fără riscuri. Dar, din nou, este relativ”.

“Totuși, m-am simțit mult mai confortabil în această situație decât să blochez ceva”, a adăugat Vasseur. “Nu vreau să încep o polemică aici, dar dacă aș fi înghețat situația, mi s-ar fi pus exact aceeași întrebare: De ce ai blocat-o, nu este în spiritul cursei și așa mai departe.”

Vasseur

Sainz și Lecler s-au bucurat de duel
La rândul său, Sainz a subliniat că a fost o luptă “curată” cu coechipierul său. “Știam, bineînțeles, că monopostul cu DRS va avea întotdeauna senzația că este cea mai rapid”, a declarat spaniolul. “Dar, în același timp, știam că amândoi ne luptam pentru podium la Monza”.

“Așa că întotdeauna avea să fie o mică luptă, o mică bătălie. În cele din urmă am păstrat totul curat. Au fost câteva manevre frumoase aici și acolo, bătălii strânse.”

“Sincer, mi-a plăcut să lupt împotriva lui Max (Verstappen; n.r.), împotriva lui Checo (Perez) și împotriva lui Charles. Cred că a fost o zi bună pentru Formula 1, un spectacol bun. Am făcut tot ce am putut pentru a rămâne în frunte și a funcționat”, a declarat fericit Sainz.

Întrebat dacă a fost îngrijorat de ceva, el spune: “Niciodată nu am simțit că îmi asum un risc prea mare. Cu un coechipier, bineînțeles, ești întotdeauna un pic mai tensionat și păstrezi un pic mai multă distanță.”

“Ultimul lucru pe care ți-l dorești la Monza, în fața tifosi, este ca cele două Ferrari să se atingă. Dar cred că am avut o luptă grea. A fost vorba despre o poziție importantă și am reușit să o păstrăm curată.”

Vasseur

Leclerc: Amândoi la limită, dar întotdeauna corecți
Leclerc a reluat cuvintele lui Sainz și Vasseur și a subliniat că s-a bucurat de această bătălie. “Am fost la limită, Carlos a fost la limită. Este destul de normal”, a declarat monegascul.

“Cred că înseamnă mult pentru amândoi să fim pe podium în fața tifosi, așa că am dat totul, dar știm și cât de important este pentru tifosi să aibă o mașină roșie pe podium, indiferent cine este. Așa că am avut acest lucru în minte. Dar, de asemenea, ne-am bucurat foarte mult. A fost mișto”.

Întrebat despre ordinul de a nu-și asuma riscuri, el spune: “Amândoi am făcut-o, așa cum am spus. Adică, Carlos era la limita regulamentului la frânare, iar eu eram la limita regulamentului la atac, așa că amândoi am făcut-o, dar totul a ieșit bine. Totul este în regulă.”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Vasseur
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss