Latest Posts

Vasseur despre Andretti: Prefer piloți din SUA în locul unei alte echipe americane

Vizualizări: 13414

Frederic Vasseur spune că naționalitatea nu favorizează planurile Andretti în F1. Dacă se vrea dezvoltare în America atuncia avem nevoie de un pilot bun din Statele Unite ale Americii

Andretti continuă să se pregătească pentru o intrare în Formula 1, dar continuă să întâmpine rezistență în clasa regină. Frederic Vasseur, șeful echipei Ferrari, a explicat din nou de ce nu vede în prezent, nicio valoare adăugată pentru Formula 1 în cazul lui Andretti.

El explică că în prezent, există zece echipe “care au făcut eforturi mari, chiar și atunci când a fost dificil pentru unele dintre ele să fie pe grilă și să supraviețuiască”. Prin urmare, el subliniază: “Dacă va trebui să adăugăm o altă echipă acum, este doar din motive foarte convingătoare.”

“Iar faptul că sunt o echipă americană nu este un motiv suficient. Pentru mine, în primul rând, avem o echipă americană cu Haas”, spune Vasseur. Și în al doilea rând, este mai important pentru clasa regină să aibă un pilot foarte bun din SUA pentru a continua să ne dezvoltăm acolo.
“În primul rând, cred că avem un succes bun în SUA”, clarifică Vasseur. “Și dacă vrei să mărești succesul în SUA, pentru mine este mai mult o chestiune de a avea un pilot american bun. Nu este vorba despre echipă”, subliniază el.

Vasseur

Și Horner rămâne sceptic cu privire la acest proiect
Un exemplu este în prezent Olanda. Formula 1 are un mare succes acolo în acest moment. “Și ei nu au o echipă, îl au pe Max Verstappen”, ne amintește Vasseur. Pentru el, o a unsprezecea echipă înseamnă “că trebuie să aducă ceva în plus pentru Formula 1”.

“Și nu cred că naționalitatea echipei este un avantaj”, clarifică el. Un punct de vedere foarte asemănător are și șeful echipei Red Bull, Christian Horner, care, de asemenea, continuă să privească proiectul cu ochi critici – deși Andretti a găsit un partener puternic în General Motors.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vasseur

“GM este un nume grozav, dar mă interesează care este conceptul lor?”, spune Horner, care explică: “Nu presupun că vor construi o fabrică ca a noastră”. Dar Horner nu crede că aceștia vor construi efectiv propriul motor. E adevărat că nici noul partener al lui Red Bull, Ford, care va reveni în clasa regină în 2026, nu construiește un motor. “Dar Ford nu pretinde să fie un participant real în Formula 1”, subliniază Horner.

Până la urmă, se rezumă totul la bani…
“GM este asociat în prezent cu Andretti, care nu are drept de participare in acest moment”, spune șeful echipei Red Bull, care acuză proiectul de a fi o făcătură. De asemenea, el își repetă afirmația potrivit căreia, ar fi dificil să găzduiască o a unsprezecea echipă în paddock.

“Dar, de fapt, totul se rezumă la cine va plăti pentru asta?”, admite Horner, explicând: “Dacă le va afecta financiar pe cele zece echipe existente, bineînțeles că vor avea o problemă cu asta”. Pentru că Andretti, ca a unsprezecea echipă, ar primi o bucată din totalul veniturilor.

În același timp, însă, potrivit lui Horner, Liberty Media nu va dori să renunțe la veniturile proprii. “Deci acesta este punctul în care se ajunge la un impas”, a spus Horner. În afară de Andretti, și alte echipe sunt interesate să intre în Formula 1. FIA analizează în prezent mai multe cereri, inclusiv cea a echipei americane.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Vasseur
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss