GP24 Media

LATEST POSTS

Valtteri Bottas cel mai rapid vineri: Marele Premiu al Ungariei 2021 – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Valtteri
Vizualizări: 11006

Valtteri Bottas de la Mercedes AMG F1 a fost cel mai rapid pilot în ziua de deschidere a Marelui Premiu al Ungariei la Hungaroring, etapa a 11-a a sezonului Campionatului Mondial de Formula 1 din 2021. Max Verstappen de la Red Bull Racing a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere, cu 1.17: 555 în fața piloților Mercedes Bottas și Hamilton. În cea de-a doua sesiune de antrenamente libere, Valtteri Bottas a fost cel mai rapid cu 1.17.012 în fața lui Hamilton și Verstappen

Valtteri

Decalajul de timp între anvelope:

Valtteri

Sumarul pneurilor pentru vineri:

  • Pilotul Mercedes, Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot pe cele mai ridicate temperaturi de anul acesta, cu aproape 60 de grade la nivelul pistei și 35 de grade ambiental. Pilotul Red Bull, Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot în FP1 desfășurat la temperaturi ceva mai reduse. În ambele ocazii, pneul P Zero Roșu soft C4 a fost utilizat pentru obținerea celui mai bun timp.
  • În ciuda temperaturilor foarte ridicate, există riscul de ploaie mâine și sporadic în restul weekendului, ceea ce înseamnă că echipele și-au maximizat datele colectate azi în condiții uscate și temperaturi ridicate.
  • A fost observat un grad înalt de evoluția a pistei de-a lungul sesiunilor de antrenamente libere, Hungaroring nefiind utilizat intens până în acest weekend.
  • Pe cele mai ridicate temperaturi experimentate pe acest circuit, toate compozițiile s-au comportat extrem de bine, inclusiv soft-ul P Zero Roșu C4, care a oferit maximum de aderență.
  • Pe baza datelor obținute până acum, există o diferență de 0,7 secunde între P Zero Alb hard C2 și P Zero Galben C3, precum și de ),9 secunde diferență între P Zero Galben medium C3 și P Zero Roșu soft C4: ceva mai mult decât era estimat.

Valtteri

Valtteri

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Valtteri

Formula 3: Ultimele știri:
Arthur Leclerc, fratele mai mic al lui Charles, a fost cel mai rapid pilot din calificările Formulei 3 pentru prima dată și aducând dubla pentru Prema in condiții de temperaturi ridicate, in fața leader-ului Dennis Hauger. Aceasta înseamnă că monegascul va lua startul de pe prima poziție a grilei pentru cursa de duminică, in timp ce pilotul Carlin, Jonny Edgar va avea pole-ul pentru cursa de mâine grație calificării pe poziția 12. Conform regulamentului, o singură compoziție va fi utilizată pentru Formula 3 in Ungaria: P Zero Galben MEDIUM.

Acesta a performat bine de-a lungul rundelor scurte din calificările de azi, dar va fi nevoie de un anume grad de management al pneurilor de-a lungul cursei mai lungi dacă temperaturile ridicate vor persista – așa cum a fost observat mai devreme în antrenamente. Dacă va ploua, piloții se vor confrunta cu o pista alunecoasă mâine daca vor utiliza pneurile slick sau chiar pneurile de ploaie.

Valtteri

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Am observat unele dintre cele mai ridicate temperaturi din ce ne putem aminti, astfel că degradarea termică a fost clar un factor important in timpul ieșirilor lungi pe pistă; in special pe compoziția soft și mai ales pentru pneurile spate. Oricum, nu este clar dacă vremea va rămâne la fel, existând la un moment dat o prognoză de ploaie care adaugă un alt element de imprevizibilitate la ceea ce este și a fost mereu o cursă complexă din punctul de vedere al strategiei.

Comparativ cu anul trecut, condițiile mai calde au permis pneului soft să performeze foarte bine pe durata unui tur. Oricum, vor fi avantaje în startul pe pneul medium pentru Grand Prix, astfel că va fi luat in considerare pentru calificări. Cu o diferență mai mare de performanță între medium și soft decât ne-am așteptat, trecerea de Q2 pe medium nu este garantată pentru nimeni. Astfel că echipele au la ce să se gândească peste noapte.”

Valtteri

Rezultatele al primei sesiuni de Antrenamente Libere:

Valtteri

Rezultatele celei de-a doua sesiuni Antrenamente Libere:

Valtteri

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES