More

  Latest Posts

  Valtteri Bottas, cel mai rapid om al zilei la Silverstone

  Valtteri Bottas a fost marginal mai rapid decât colegul său de echipă, Lewis Hamilton, terminând ca cel mai rapid om al zilei de Vineri la Silverstone în cadrul unui 1-2 Mercedes cu cele două mașini Ferrari nu foarte departe în spatele lor.

  Pilotul Mercedes a fost marginal mai rapid decât favoritul de acasă și a reușit să se impună cu un timp de 1m26.732s. Pe când lumea a început să iasă pe gumele moi, Finlandezul reușise deja să stabilească cel mai rapid timp al sesiunii pe pneurile medii, iar la schimbarea spre gumele moi timpii săi nu au văzut nici un fel de îmbunătățire semnificativă imediată. Ulterior însă, Bottas a reușit un timp bun pe pneurile Soft care a fost suficient pentru P1.

  Distanța dintre cei doi la final a fost de 0.069s iar Bottas din păcate a pierdut și ceva timp, mașina sa având o problemă cu o bujie pe care echipa a decis să o înlocuiască din precauție.

  Hamilton a avut și el parte de problemele sale, până spre a doua jumătate a celei de-a doua sesiuni de astăzi Englezul a avut mari probleme în a se înțelege cu monopostul său având parte de escapade în afara circuitului de mai multe ori atât în prima cât și în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

  Cei doi piloți Ferrari pot respira oarecum ușurați în urma acestei sesiuni cu numărul 2. Distanța dintre cele două echipe părea a fi mult mai mare de dimineață dar lucrurile par să revină oarecum la normal. Charles Leclerc a terminat FP2-ul în poziția a treia la două zecimi mai lent decât timpul lui Bottas, iar colegul său de echipă, Sebastian Vettel a terminat ziua pe patru.

  Pierre Gasly, lider în prima sesiune de astăzi, a terminat pe cinci, fiind urmat de tânărul pilot Britanic al celor de la McLaren, Lando Norris. Max Verstappen a reușit doar un loc șapte în această sesiune având probleme în ceea ce privește setup-ul mașinii sale Red Bull.

  Un loc opt pentru Carlos Sainz subliniază faptul că viteza celor de la Mclaren nu este ceva întâmplător sau trecător. Echipa Papaya pare să aibă din ce în ce mai multă putere și direcția în care se îndreaptă pare foarte promițătoare.

  Top 10-ul a fost completat de Alexander Albon pentru Toro Rosso, tânărul pilot având încă o prestație foarte impresionantă și de veteranul echipei Racing Point, Sergio Perez.

  Mai mulți piloți au avut probleme în această sesiune, printre care Romain Grosjean, George Russell și Daniel Ricciardo. Russell a avut probleme cu cutia de viteze iar echipa va investiga în această seară posibilele soluții, în timp ce Daniel Ricciardo a fost forțat să își parcheze mașina pe pistă din cauza unei probleme la Power Unit (echipa deja folosea un motor Spec-B, așadar nu ar trebui să apară nici un fel de penalizare aici).

  Formula 1 revine mâine cu FP3 și sesiunea de calificări a Marelui Premiu al Marii Britanii.

  Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss