More

  Latest Posts

  Valtteri Bottas cel mai rapid în sesiunea de vineri dimineață de la Suzuka

  Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot în sesiunea de antrenamente de vineri dimineață din cadrul Marelui Premiu F1 al Japoniei de la Suzuka.

  Am avut parte de o primă sesiune de antrenamente libere curată la Suzuka, un început de weekend liniștit cu o mare furtună la orizont anulând sesiunile de sâmbătă. Japonia va fi lovită de un Taifun cu vânturi care vor lovi coasta Țării Soarelui Răsare cu viteze de până la 180 km/h, iar acest eveniment meteorologic foarte periculos a dus la anularea celei de-a treia sesiune de antrenamente libere și la mutarea sesiunii de calificări. Calificările așadar vor avea loc duminică de la ora 4 AM ora României.

  O sesiune fără incidente majore așadar pe circuitul de la Suzuka în care cei de la Mercedes au dominat de la început până la sfârșit, echipa germană fiind imposibil de bătut la Suzuka în cadrul perioadei de motorizare hibridă în Formula 1.

  Valtteri Bottas a stabilit etalonul cu un timp de 1m28.731s. Timpul pilotului finlandez a fost la doar 0.076s mai rapid decât timpul colegului său de la Mercedes, Lewis Hamilton, dar, timpii stabiliți de ambii piloți ai echipei germane au fost la aproximativ o secundă mai rapizi decât cei mai buni timpi stabiliți de cei mai apropiați urmăritori, mai specific cei doi piloți Ferrari, Sebastian Vettel și Charles Leclerc care au terminat sesiunea pe trei și pe patru respectiv pentru Scuderia.

  Pe cinci și pe șase au terminat piloții Red Bull, Max Verstappen și Alexander Albon, cei doi fiind despărțiți de trei zecimi de secundă, cu Max Verstappen terminând la doar 2 zecimi în spatele celor de la Ferrari.

  Carlos Sainz pare să își facă un obicei din a termina best of the rest în ultimul timp iar acest lucru sigur le va pica foarte bine celor de la McLaren care au avut încă o dată ambii piloți în top 10. Un loc șapte și astăzi pentru pilotul Spaniol, la aproximativ 2 secunde mai lent decât timpul stabilit de Valtteri Bottas, în timp ce colegul său, Lando Norris a terminat sesiunea pe locul zece.

  Între cei doi piloți McLaren s-au așezat cei doi piloți Racing Point. Sergio Perez a terminat P8 urmat de Lance Stroll într-o primă sesiune foarte promițătoare pentru panterele roz pe pista de la Suzuka.

  Formula 1 va reveni tot astăzi cu cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

  • Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss