Latest Posts

Vali Porcișteanu și Dan Dobre: Trase de suflet.

Vizualizări: 31225

Episodul Sibiu, în care, din motive tehnice, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au fost nevoiți să se mulțumească doar cu minimizarea „pierderilor”, a fost repede dat uitării. Firesc.

Urma o nouă rundă pe macadam. Suprafața lor preferată. Dar mai mult decât atât. Una de suflet. Cu amintiri speciale. Iar dacă în inima țării, la runda precedentă, nu reușiseră să celebreze cu un succes legătura afectivă specială, acum, Vali și Dan au fost deciși să o facă.

Porcișteanu

Reveneau în Bacău, locul în care, în 2019, după două ediții consecutive în care terminaseră pe poziția secundă, izbuteau ultima dintre cele 17 victorii de etapă pe care le au în palmares. Dar și, pe de altă parte, acolo unde, în 2011, își treceau în cont titlul național. Punând capăt seriei de trei sezoane în care trofeul rezervat celui mai bun echipaj din întrecerile de raliuri din România fusese rezervat „stranierilor”.

Porcișteanu

N-a fost deloc simplu la Raliul Moldovei Bacău 2022. Însă, în cele din urmă, a ieșit așa cum și-au propus. Vali și Dan au trecut peste faptul că în prima zi, la prima trecere pe proba Vermești, s-au confruntat cu problemele induse de un ax buclucaș care a decis să se rupă la nivelul planetarei față. Au revenit în frunte, iar apoi au evitat fiecare capcană a traseului. Inclusiv locurile unde, pietre ascuțite ițite din pământ așteptau, parșive, să muște prada din cauciuc, ori zonele în care alte pericole așteptau momentul să mai facă o victimă.

Și au dus cursa până la capăt într-un ritm care le-a permis să-și treacă în cont o nouă victorie în competiția mașinilor RC2N și poziția a șasea în ierarhia absolută, cea mai bună poziție pentru un echipaj cu o mașină care nu face parte din categoria RC2.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Porcișteanu

Nu fără un final pe măsură. Dacă în 2011, au încheiat competiția, la Super-Speciala Bacău, cu câte un „donuts” pentru fiecare dintre cele patru victorii din acel sezon, rezultatele care contribuiau la încununarea lor cu titlul de campioni, plus unul dedicat triumfului în ierarhia absolută, acum și-au regalat fanii cu o prestație-spectacol pe circuitul Speed Park, cuvintele de ordine fiind show și fum.

Porcișteanu

„Sunt fericit că am revenit în Bacău, un raliu care va rămâne mereu în sufletul meu. M-am bucurat din nou de probele senzaționale de la Moinești, pe care le-am îndrăgit întotdeauna, cele din zona Bacău, prea rapide în opinia mea încă din 2011, nefiind neapărat pe gustul meu. Și, desigur, de reîntâlnirea cu fanii din această zonă, care mi-au fost aproape la fiecare dintre întrecerile la care am participat. Desigur, suntem mulțumiți pentru acest al treilea succes pe care l-am obținut la Clasa RC2N și privim cu optimism către următoarele runde ale campionatului”, a declarat Vali Porcișteanu.

Porcișteanu

La final, Raliul Moldovei Bacău 2022 a însemnat pentru Vali Porcișteanu și Dan Dobre un plus de 30 de puncte, cu care urcă totalul general la 118,8, cu 12, 4 mai multe decât al doilea clasat în ierarhia sezonului la Clasa RC2N.

  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.
Sursa: Comunicat Vali Porcișteanu Racing
Photocredit: Ciprian Cristea
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Vali Porcișteanu Racing

Latest Posts

Don't Miss