Latest Posts

Vali Porcișteanu: „Pentru fun, dar și pentru ei, îndrăgostiții de motorsport”

Vizualizări: 19799

Nu-i chiar ca-n Dumas, „după 20 de ani”, căci, cu exactitate, două decenii de la debutul lui Vali Porcișteanu în Raliul Argeșului vor fi sărbătorite anul viitor.

Atunci când se vor aniversa și 10 ani de la un alt moment de referință al carierei sale,  un premiu special și unic pentru piloții din România, „Colin McRae Flat Out Trophy”, cu ocazia etapei de ERC din 2013 de la Raliul Sibiului.

Porcișteanu

Sunt însă 20 de ani pe care protagonistul acestor rânduri i-a pus, precum mărgelele pe ață, în palmaresul său de pilot licențiat. Și, da, aveți dreptate, protagonistul acestor rânduri este Vali Porcișteanu. Câștigător al titlului național absolut și de patru ori vicecampion la raliuri, dar și, pe de altă parte, un campion pentru public. Pentru că fanii – sau, mai exact, dorința de a le oferi acestora spectacol – au reprezentat mereu un resort suplimentar pentru prestațiile împinse la limită pe probele speciale.

Porcișteanu

Din toamna lui 2020, atunci când a evoluat în Raliul Iașului, Vali Porcișteanu nu a lipsit din motorsportul românesc. I-a îndrumat, din parcul de service, la raliuri, dar și la alte competiții naționale, pe cei care, începând cu 2013, au făcut primii pași în cariera sportivă la școala Vali Porcișteanu Racing. Un demers care a căpătat și mai multă substanță prin campania Pilot de Curse by Vali Porcișteanu Racing, ajunsă, acum, la a doua ediție. Lipsea însă ceva. Prezența sa, alături de Dan Dobre, partenerul său tradițional, pe probele speciale.

Ei bine, lucrurile s-au schimbat în weekendul trecut. Mașina, Mitsubishi Lancer Evo 9, refăcută complet după incidentul de cursă de la Iași 2020 (răsturnare), parcursese deja kilometri în regim de cursă la Mangalia, la prima etapă a Campionatului Național Super Rally.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Porcișteanu

Iar Vali și Dan și-au spus că este timpul să se reîntâlnească și cu fanii raliurilor la Raliul Argeșului, competiția care a avut drept punct central, conform tradiției, Transfăgărășanul, cel mai frumos drum din lume. „Ne era dor de ei, de spectatori, de atmosfera de concurs. Și am zis, de ce nu? Să luăm startul pentru fun, și pentru ei, îndrăgostiții de motorsport. Fără presiune, obiective, riscuri. Pentru spectacol”, spune Vali.

A fost mai mult de atât, dacă vorbim din punct de vedere sportiv. Ritmul bun, semn că reacomodarea a decurs perfect, victoria la RC2N și locul 6 în clasamentul absolut sunt repere clare ale acestui lucru. Însă, mai important a fost, atât pentru Vali Porcișteanu și Dan Dobre, cât și pentru iubitorii de motorsport, încă o porție de spectacol.

Porcișteanu

  • Mai multe știri despre Campionatul Național de Raliuri găsiți AICI.
Sursa: Comunicat - Vali Porcișteanu Racing
Photocredit: Vali Porcișteanu Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat - Vali Porcișteanu Racing

Latest Posts

Don't Miss