Latest Posts

Valentino Rossi câștigă Road to Le Mans – BMW sărbătorește dubla victorie

Vizualizări: 26564

Valentino Rossi câștigă în programul de susținere al celor 24 de ore de la Le Mans – anul viitor va lua startul în cursa principală? Dublă victorie pentru BMW după penalizarea pentru Ferrari.

Probabil că nu există un mod mai bun de a te recomanda pentru un start la cele 24 de ore de la Le Mans: Valentino Rossi a câștigat vineri la prânz cursa cadru numită “Road to Le Mans” de pe celebrul Circuit de la Sarthe. Legenda vie a MotoGP a obținut victoria la bordul unui BMW M4 GT3 înscris de WRT în clasa GT cu 20 de mașini. ‘Road to Le Mans’ este o cursă mixtă de mașini LMP3 și GT3 – 58 de mașini au concurat la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, care își sărbătorește în acest weekend cea de-a 100-a aniversare.

Rossi și coechipierul său, amatorul Jerome Policand, în vârstă de 58 de ani, au moștenit victoria la clasă retroactiv. Dacă BMW-ul WRT #46 era la aproximativ 6 secunde în spatele unui Ferrari AF Corse la sosire, după 11 tururi (aproximativ 55 de minute), 296 GT3 a primit o penalizare drive-through pentru “conducere periculoasă”. Cu toate acestea, Ferrari-ul #51 cu pilotul final Kei Cozzolino și coechipierul Hiroshi Koizumi nu a luat penalizarea în timpul cursei în curs și a primit în schimb o penalizare de timp de înlocuire.

Valentino, Rossi

Acest lucru l-a promovat automat pe Rossi, care preluase mașina pentru al doilea stint, pe primul loc la debutul său pe circuitul de 12,626 kilometri de-a lungul Sarthe. Echipa de succes WRT condusă de șeful de echipă Vincent Vosse a reușit chiar o dublă victorie vineri: tânărul pilot de uzină BMW Max Hesse, la bordul celui de-al doilea BMW M4 GT3, a terminat al doilea, în spatele colegului de marcă Rossi. Hesse câștigase cursa de joi, în timp ce BMW-ul lui Rossi, după un start în forță, nu a putut trece de P15 din cauza unui mare ghinion în cursă.

Coechipierul lui Rossi a abordat din pole position a doua cursă, în care a avut loc un număr de accidente similar cu cel din ziua precedentă. Cu toate acestea, pilotul amator a abandonat devreme și i-a predat BMW-ul lui Rossi în faza de oprire la boxe la jumătatea cursei. Ca și în ziua precedentă, italianul a reușit o urmărire impresionantă prin plutonul format în principal din piloți Gentlemen. În ultimele etape, Rossi s-a angajat într-un duel palpitant cu Porsche 911 GT3 R al HCR cu CaffeineSix și l-a depășit pe pilotul Anders Fjordbach cu o mișcare îndrăzneață pentru locul al doilea.

Aceasta avea să se dovedească o manevră câștigătoare la clasa GT3, având în vedere penalizarea de drive-through de ultimă oră pentru Ferrari-ul AF Corse. Pentru Rossi, Road to Le Mans ar fi trebuit să îi ofere un bun gust al unor sarcini potențial superioare la Le Mans. Pilotul în vârstă de 44 de ani nu ascunde faptul că visează la un start la 24 de ore de la Le Mans.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Valentino, Rossi

Angajatorul său, BMW, oferă chiar două opțiuni pentru a face acest lucru: în 2024, compania din Munchen va reveni la clasicul concurs de anduranță cu prototipul LMDh și este de așteptat să alinieze BMW M4 GT3 în clasa nou creată LMGT3, care va înlocui actuala categorie GTE.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Valentino, Rossi
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionate de Anduranța găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss