Latest Posts

Ușurare pentru Ferrari, care extinde avantajul față de McLaren, în ciuda problemelor de oprire la boxe pentru Sainz și a problemelor de șasiu pentru Leclerc

Vizualizări: 11465

Ambii piloți Ferrari au fost ușurați duminică din două motive diferite, deoarece și-au extins avantajul față de McLaren, dar nu au reușit să termine în primii șase.

Carlos Sainz a pornit de pe locul cinci cu pneuri medii, dar a alunecat pe locul șapte în turul de început și a coborât pe locul opt când Sergio Perez a urcat prin teren. Încercarea de a realiza o strategie cu o singură oprire a fost riscantă, având în vedere nivelul de uzură al anvelopelor, iar Sainz a avut un moment de panică când a ratat apelul echipei de a face oprirea la boxe, dar și-a gestionat cu grijă ritmul pentru a-și asigura locul șapte înaintea coechipierului Charles Leclerc pe locul opt.

„Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat acolo cu radioul pentru că nu am auzit apelul și poate că am pierdut puțin acolo”, a spus Sainz. „Dar a fost o cursă puțin plictisitoare pentru mine, pentru că eram foarte îngrijorați de anvelope și am economisit pneuri toată cursa, gândindu-mă la acea față stânga care dădea atât de multe bătăi de cap altor echipe.

„În cele din urmă, poate că această abordare a dat roade pentru că ceilalți au făcut greșeli, dar din partea mea nu am putut împinge cu adevărat în toată cursa și a fost puțin plictisitor. Dar este ceea ce este, vom încerca să împingem mai mult în următoarele pentru a vedea dacă ne putem bucura puțin de ele.

Ușurare pentru Ferrari, care extinde avantajul față de McLaren, în ciuda problemelor de oprire la boxe pentru Sainz și a problemelor de șasiu pentru Leclerc

„Până la urmă a fost o zi solidă din punct de vedere al echipei Ferrari. În ceea ce privește pilotul, cu siguranță ar fi putut fi puțin mai bine, dar trebuie să spun că startul nu a fost ușor cu medii împotriva softurilor, iar apoi am fost atât de preocupați de durata de viață a anvelopei încât a trebuit să conducem conservator, dar este ceea ce este și până la urmă a dat roade.”

McLaren a marcat doar două puncte, așa că Ferrari și-a consolidat locul trei în campionatul constructorilor și, în timp ce Sainz s-a bucurat că problema radioului nu l-a costat în acea bătălie, Leclerc a fost mai uşurat să descopere un defect la șasiu, dovedit a fi cauza principală a luptelor sale din calificări.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Sunt mulțumit de ziua de azi”, a spus Leclerc. „Evident că, atunci când te uiți la poziție, nu este nimic special, dar dacă te uiți la ritmul în aer curat în al doilea stint este foarte pozitiv și am fost foarte puternici. Este o pistă în care este destul de dificil să depășești – mai ales când ești pe aceeași strategie ca băieții din față. Așa că ori de câte ori eram în aer curat puteam să-mi arăt adevăratul ritm.

„Și sunt destul de fericit să văd că ritmul a revenit după schimbarea șasiului pentru că ieri a fost puțin îngrijorător să vezi atât de multă lipsă de ritm și, evident, când vezi că un șasiu este deteriorat, nu știi niciodată cât de multe daune sunt, așa că să găsești ritmul înapoi după acea schimbare este excelent.”

Alpine terminând pe locul al treilea și al cincilea cu Fernando Alonso și, respectiv, Esteban Ocon a fost un rezultat deosebit de atrăgător, dar Leclerc crede că Ferrari a avut performanța pe măsură, având în vedere un weekend curat.

„Da, au fost foarte puternici. Cred că am arătat un ritm destul de similar când aveam aer curat, dar au fost mult mai puternici decât ne așteptam să fie. Și ce rezultat grozav al lui Fernando. Este grozav pentru ei. Dar trebuie să ne concentrăm pe noi înșine, am maximizat punctele echipei într-un weekend mai dificil și suntem mulțumiți de asta.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss