More

  Latest Posts

  Unde se clasează Verstappen alături de Vettel, Alonso și Hamilton?

  Max Verstappen a câștigat primul său Campionat Mondial de Formula 1 la vârsta de 24 de ani și 66 de zile, devenind unul dintre cei mai tineri campioni din istorie. Dar cum se compară el cu oameni ca Emerson Fittipaldi, Fernando Alonso și Sebastian Vettel?

  1. Sebastian Vettel

  Primul campionat: 2010
  Vârsta: 23 de ani și 133 de zile
  Sebastian Vettel a intrat în Marele Premiu din Abu Dhabi din 2010 cu 15 puncte în faţa lui Fernando Alonso, dar a devenit cel mai tânăr Campion Mondial de Formula 1 cu a cincea victorie a sezonului. De altfel, a devenit apoi cel mai tânăr dublu campion (apoi triplu, apoi cvadruplu) în anii următori.

  Asta nu este tot: în 2007, el devenise deja cel mai tânăr marcator de puncte în F1 pentru BMW Sauber la Marele Premiu al SUA, după care în 2008 devenise cel mai tânăr pole-sitter și câștigător al cursei de la Monza.

  Verstappen

  2. Lewis Hamilton

  Primul campionat: 2008
  Vârsta: 23 de ani și 300 de zile
  Lewis Hamilton a livrat primul său titlu în al doilea sezon de F1, după ce a declanșat o rivalitate feroce cu colegul de echipă McLaren, Fernando Alonso, în 2007, în care perechea era la egalitate de puncte în spatele campionului Kimi Raikkonen până la sfârșitul sezonului.

  Marele Premiu al Braziliei din 2008 a intrat în istoria F1, când Hamilton l-a depășit pe Timo Glock în ultimele tururi pentru a deveni cel mai tânăr campion mondial de Formula 1 la acea vreme, la vârsta de 23 de ani și 300 de zile.

  Dacă va mai câștiga un titlu în 2022 pentru Mercedes, va fi cel mai bătrân campion de F1 de la Alain Prost, care a câștigat titlul în 1993 la vârsta de 38 de ani și 215 zile.

  Verstappen

  3. Fernando Alonso

  Primul campionat: 2005
  Vârsta: 24 de ani și 57 de zile
  Unul dintre cei mai tineri debutanți ai F1 în 2001, Fernando Alonso a avut cei mai duri adversari în Michael Schumacher și Ferrari în 2005, dar a cucerit pista pentru a pune capăt perioadei dominante a germanului.

  Spaniolul devenind cel mai tânăr dublu campion al F1 la acea vreme în 2006, luând șapte victorii față de cele șapte ale lui Schumacher – dar, în mod crucial, cu 134 de puncte față de cele 121 de puncte ale acestuia din urmă.

  În anul următor, Alonso s-a mutat la McLaren – doar pentru a face față provocării puternice a lui Hamilton…

  Verstappen

  4. Max Verstappen

  Primul campionat: 2021
  Vârsta: 24 de ani și 73 de zile
  Cel mai tânăr care a început vreodată un Mare Premiu la 17 ani și 166 de zile, Max Verstappen l-a depășit pe Vettel ca cel mai tânăr câștigător de Mare Premiu din Formula 1 în Marele Premiu al Spaniei din 2016, dar în mijlocul unei perioade de hegemonie Mercedes, nu a prea avut șansa de a deveni cel mai tânăr campion al F1.

  În 2021, el a pus capăt dominaţiei uimitoare a Silver Arrows și – cel puțin, deocamdată – a anulat speranțele lui Hamilton de a câștiga un al optulea titlu record de piloți cu o performanță emfatică la Abu Dhabi. Aceasta a fost prima dată din 1974 când protagoniștii au fost egali la puncte în runda finală.

  El a spus: „Desigur că voi continua să conduc, dar bineînțeles, în ceea ce privește realizările, am realizat totul în Formula 1 acum. Deci tot ce urmează este doar un bonus.”

  Verstappen

  5. Emerson Fittipaldi

  Primul campionat: 1972
  Vârsta: 25 de ani și 273 de zile
  Emerson Fittipaldi a asigurat Campionatul Constructorilor pentru Team Lotus și a devenit cel mai tânăr Campion Mondial în 1972.

  Puterile sale au inclus o atingere delicată și o abordare calmă care l-au ținut departe de necazuri și o minte analitică care l-a făcut să fie desăvârșit în tactică și strategie.

  Ceea ce s-a tradus pe pistă au fost cinci victorii în 12 Mari Premii pentru a imortaliza superbul Lotus 72, negru și auriu, inclusiv o expoziție strălucitoare la Monza și un număr final de 61 de puncte față de 45 ale vicecampionului Jackie Stewart.

  Verstappen

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss